-
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی -
وقتی شایستهسالاری قربانی تبعیض و روابط میشود
حسن کریمی -
دهن کجی شبکه دنا به جامعه ورزش استان و مردم کهگیلویه
سید ابوصالح دانشفر -
خوابِ پروانه در اقلیم سیاستزدگی، آستانهی سقوط در سکوتِ نسیمها
سید یونس آصف جاه
اصولگرایان و ریزشهای بدون رویش

انتخابات ریاست جمهوری سال آینده علاوه بر اینکه یکی از انتخابات مهم در تاریخ سیاسی جمهوری اسلامی است، یک آزمون سیاسی برای همه جریانات سیاسی درون نظام نیز به شمار میرود؛ اینکه عیار، وزن و جایگاه جناحهای سیاسی در انتخابات سال آینده چقدر وکجاست. در واقع کدام جریان یا گروه سیاسی ،با رویکرد حرفهای در سیاستورزی و با بهره گرفتن از پایگاه اجتماعیشان دست به برندسازی زده و مراحل تسریع و روند به قدرت رسیدن خود را تضمین خواهند کرد.
بحث در آزمون سیاسی جناحهای سیاسی درون نظام از این حیث مهم است که برای مثال، از انتخابات سال 84 به این سو، اصولگرایان چه زمانی که با محمود احمدینژاد قدرت را قبضه کردند و چه زمانی که در انتخابات بعدی شکست خوردند، به عناوین مختلف سعی در مخدوش کردن آنچه واقعیت بود، کردند. اعلام برائت از احمدینژاد در چهار ساله دوم (دولت دهم) نمونه عینی برخورد دوگانه آنان با سیاست است؛ روی این اصل، پدیده احمدینژاد واقعیت اصولگرایان است، نه آرمان آنها. در انتخابات سال92 شکستشان را با گزارههای متکثری توجیه کردند؛ بعد از آنکه آیتاللههاشمی رد صلاحیت شد و موضوع اتصال دو نامزد ـ محمدرضا عارف و حسن روحانی ـ به اردوگاه اصلاحطلبان در اذهان عمومی فراگیر شد، اصولگرایان حسن روحانی را منتسب به جریان خود قلمداد میکردند. بعد از اجماع درون گفتمانی همه تحولخواهان و کنار رفتن محمدرضا عارف به سود حسن روحانی و پیروزی او به عنوان کاندیدای نهایی اصلاحطلبان، به یکباره وی مغضوب اصولگرایان شد. بعد از آن بود که اصولگرایان دست به توجیهات قابل توجهی زدند؛ نخست اینکه مدعی شدند که نامزد اصلی اصلاحطلبان فاقد پشتوانه اجتماعی و پایگاه رای مردمی است و دوم اینکه مدعی شدند که شکست اصولگرایان ناشی از تکثر نامزدها در این اردوگاه است.
در پاسخ مورد اول باید این ادله را پیش کشید که همان پشتوانه مردمی و اراده سیاسی که از محمدرضا عارف در انتخابات حمایت کردند، همان اراده و پشتوانه منجر به پیروزی روحانی در انتخابات شد.
در شرح مورد دوم باید گفت که اصولگرایان از فقر تشکیلاتی و نبود سازمان منسجم سیاسی در رنج هستند و این مسئله به این معنا نیست که اگر اجماعی در جریان مذکور صورت میگرفت، ماحصل آن پیروزی در انتخابات میبود، بلکه مسئله اینجاست که اردوگاه اصولگرایی را نمیتوان در ردیف جریانات سیاسی با نرم سیاسی مدرن ارزیابی کرد، به این دلیل که نوع و سیستم سیاستورزی آنان منطبق با رویکردهای قبیلهگرایی سیاسی است. اصولگرایان در مراحل اولیهای از یک سازمان سیاسی به سر میبرند؛ همین وضعیت نشاندهنده این است که این جریان باید به فکر فربه کردن خود در نوع سیاستورزیاش باشد. اصولگرایان در هر کارزار انتخاباتی با فرافکنی در عرصه عمومی و هجمه و حملههای غیر حرفهای و بهدور از عرف سیاسی به رقیب سنتیاش، میپسندد که مردم و جریانات متکثر را نسبت به حضور در انتخابات دلسرد کنند. اصولگرایان ملتفتاند که تنها در وضعیتی میتوانند به قدرت بازگردند که مردم به صورتی طبیعی با انتخابات قهر کنند. این مسئله به قرینه به این معناست که بخش وسیعی از مردم همسو با تحولخواهان هستند نه آنان که خواهان حفظ وضع موجود هستند. شکاف و گسلهای عمیق در درون اصولگرایان امروزه به یک قاعده و اصل لایتغیر تبدیل شده است و نمیتوان آن را به اتفاقات روز سیاسی جامعه فروکاست. جدایی و انشعاب برخی از چهرههای مهم و تاثیرگذار از درون و بدنه اصولگرایان را باید در این راستا ارزیابی کرد. جدایی علیاکبر ناطق نوری و علی لاریجانی به عنوان دو اصولگرای با شناسنامه که اتفاقا از لیدرهای جریان اصولگرایی بودند، علاوه بر اینکه بستر فقر سیاسی و بیپشتوانگی اجتماعی این جریان را تشدید کرده است، در عین حال میتواند زمینهساز تداوم ریاست جمهوری روحانی در انتخابات سال آینده نیز باشد. عجیب این است که اصولگرایان به جای اینکه به آسیبشناسی دقیق از علتالعلل و چگونگی شکستهای متوالی خود در انتخابات گذشته بپردازند، هنوز دست از حمله بیامان به رقیب سیاسیشان دست نمیکشند. ادامه این فرآیند منجر به ریزشهای بیشتری در میان آنان خواهد شد. با اطمینان میتوان گفت که ریزش بدون رویش تبدیل به اصل پایداری در میان اصولگرایان شده است.
منبع:همدلی
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
-
تشریح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
-
انتصاب عضو هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی «گهر زمین»/ عکس و سوابق
-
معاون سیاسی استاندار: استادیوم قلعهرئیسی حدود ۹۰ درصد پیشرفت داشته اما هنوز افتتاح نشده است/ عمر مفید پروژه های نیمه تمام استان در حال از دست رفتن است/ پارسائی: آمده ام به ورزش استان خونی تازه تزریق کنم
-
گسترش آفت جوانهخوار بلوط در ۷۰هزار هکتار از جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!