-
نخبه کشی در کهگیلویه: نقض بدیهیترین اصل منطق در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی -
وقتی شایستهسالاری قربانی تبعیض و روابط میشود
حسن کریمی -
دهن کجی شبکه دنا به جامعه ورزش استان و مردم کهگیلویه
سید ابوصالح دانشفر
شورای چهارم و آسیبی که باید دیده شود

1- شوراهای اسلامی شهر و روستا به عنوان یکی از نمادهای نظامهای سیاسی مردم سالار جایگاه ویژهای در آموزههای دینی و قانون اساسی ما دارند. «وامرهم شورا بینهم» و «وشاورهم فیالامر» اهمیت موضوع شورا و مشورت را در جامعه اسلامی اثبات میکند. سیره نظری و عملی پیامبر اسلام و بزرگان دینی موید استفاده از خردجمعی و پرهیز از تکروی در اداره امور جامعه مسلمین است. علاوه بر این اسناد بالادستی و مبانی حقوقی نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران بهویژه قانون اساسی اهمیت زیاده به موضوع شوراها داده است. فصل هفتم قانون اساسی و اصول چندگانه مربوط به نحوه تشکیل، انتخابات، انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان و... حاکی از آن است که نهاد شورا به عنوان یک نهاد سیاسی و اجتماعی در ساختار قدرت کشور به منطور تحقق حکومتهای محلی مسجل شده است.
2- بهرغم تاکید آموزههای دینی و قواعد حقوقی مندرج در قانون اساسی، شوراهای اسلامی شهر و روستا با حدود 20سال تاخیر نسبت به دیگر ارکان موجود در قانون اساسی شکل گرفت. نهادهایی همچون مجلس، قوه مجریه، قوه قضاییه از همان اوایل پیروزی انقلاب منطبق بر قانون اساسی شکل گرفتند، اما تاخیر 20 ساله در تشکیل نهاد شوراهای اسلامی شهر و روستا باعث شد تا در دولت اصلاحات یکی دیگر از اصول برجای مانده از قانون اساسی محقق شود. این تاخیر یک ضعف عمده را در قوانین مربوط به شوراها باعث شد. وجود یک سری قوانین گذشته در انجمن شهر دوران پیش از انقلاب در تلفیق با مواد قانون اساسی، قوانین مصوب در مجلس شورای اسلامی در باب شوراها، آییننامهها و قواعد حقوقی متعدد و متعارض باعث تعدد مراجع تقنینی در حوزه عملکرد و فعالیت شوراها شد که تاثیر پراکندگی قوانین بر عملکرد شوراها در 4 دوره گذشته کاملا مشهود است، به نحوی که بسیاری از اعضای شورا با هر گرایش و تفکری، از محدودیتهای قانونی و ساختاری در عملکرد شوراها انتقاد میکنند.
3- تجربه چهار دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا علاوه بر آشکار ساختن نقاط ضعف و قوت شوراها، چشمانداز روشنی را پیش روی شوراها قرار داده است. تدوین یک سند حقوقی واحد در باب تشکیلات و نحوه تحقق دو رسالت تقنین و نظارت مهم ترین وظیفه متولیان امر در دوران حاضر است. مجلس شورای اسلامی و در راس آن اعضای لیست امید با آسیبشناسی دقیق تعارضات موجود در قوانین مرتبط با شورا میتوانند برای یکسانسازی قوانین شوراها قدمهای خوبی را بردارند. به طور حتم اگر این آسیبشناسی با ارائه راهکارهای عملی و کاربردی منطبق بر مستندات کارشناسی و مطالعات پژوهشی صورت بگیرد، میتواند تا حدود زیادی عملکرد شوراها را نسبت به امروز ارتقا دهد.
4- حضور قریب به صد هزار نفر به عنوان اعضای شورای اسلامی شهر و روستا در نواحی مختلف کشور، ظرفیت مطلوبی برای کادرسازی و تربیت نیروهای مدیریتی به شمار میآید. این ظرفیت عظیم میتواند با تامل و توجه اصلاحطلبان به فرصتی برای انجام برنامههای تشکیلاتی و تقویت تحزب در کشور کمک کند. توجه و تمرکز اصلاحطلبان بر انتخابات کلانشهرها و مراکز استانها گرچه از اهمیت برخوردار است، اما نباید از اهمیت و تاثیر این نهاد مردمی در مناطق کوچک و بهویژه روستاها غافل شد. اگر احزاب اصلاحطلب برنامهریزی و ساماندهی مناسبی در باب شوراها داشته باشند و به جای تمرکز و تاکید و موازیکاری در انتخابات شورای شهر تهران در روستاها و مناطق محروم برنامهریزی کنند دستاوردهای بلندمدت آن عاید گفتمان اصلاحات خواهد شد.
5- پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در پیش است. به دلیل عدم برنامهریزی و توجه کافی از سوی فعالان اصلاحطلب به مقوله شورا، مدیریت شهری کلانشهر تهران قریب به 14سال در اختیار اصولگرایان بوده و امروز همه از وجود معضلات و مشکلات متعدد زیستمحیطی، حمل و نقل، آلودگی هوا، آسیبهای اجتماعی و... آگاه هستیم. آمارهایی که در دوره گذشته در شهر تهران وجود دارد، نشان میدهد قریب به یک میلیون و 700 هزار نفر در حوزه انتخابیه تهران به دکتر روحانی با رویکرد اصلاحات و اعتدالگرا رای دادهاند، اگر از هر 7 نفری که در انتخابات ریاست جمهوری تهران به دکتر روحانی رای داده بودند، فقط یک نفر به لیست اصلاحات در انتخابات شورای اسلامی شهر تهران رای میداد، بیش از 25نفر از اعضای شورا را اصلاحطلبان تشکیل میدادند، ولی متاسفانه به دلیل عدم حساسیت کافی و رای ندادن در انتخابات شوراها که همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار میشود، نیروهای اصولگرا و ورزشکاران با آرای 100 تا 200 هزار نفری کرسی شوراها را در اختیار گرفتند. این آسیب باید در انتخابات آتی برطرف شده و شهروندان از حساسیت و تاثیر شوراها و مدیریت شهری آگاه شوند. به طور حتم اگر شهروندانی که در تهران حامی جریان اصلاحات هستند در انتخابات شوراها نیز حاضر شوند، ساختمان بهشت نیز رنگ اصلاحات به خود خواهد گرفت.
منبع: همدلی
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
-
تشریح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
-
انتصاب عضو هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی «گهر زمین»/ عکس و سوابق
-
معاون سیاسی استاندار: استادیوم قلعهرئیسی حدود ۹۰ درصد پیشرفت داشته اما هنوز افتتاح نشده است/ عمر مفید پروژه های نیمه تمام استان در حال از دست رفتن است/ پارسائی: آمده ام به ورزش استان خونی تازه تزریق کنم
-
گسترش آفت جوانهخوار بلوط در ۷۰هزار هکتار از جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!