-
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی -
وقتی شایستهسالاری قربانی تبعیض و روابط میشود
حسن کریمی -
دهن کجی شبکه دنا به جامعه ورزش استان و مردم کهگیلویه
سید ابوصالح دانشفر -
خوابِ پروانه در اقلیم سیاستزدگی، آستانهی سقوط در سکوتِ نسیمها
سید یونس آصف جاه
مراسم گرامیداشت یاد «بهمن بیگی» در دانشگاه یاسوج برگزار شد/ نشست تخصصی با حضور دو تن از شاگردان بهمنبیگی

مراسم بزرگداشت یاد و خاطره محمد بهمن بیگی در دانشگاه یاسوج برگزار شد.
به گزارش افتونیوز، روز سه شنبه دوم خرداد 1396 با شرکت اعضای هیأت علمی دانشگاه، شماری از دانشجویان، جمعی از کارکنان، تنی چند ازشخصیتهای علمی- فرهنگی و هنرمندان و شاعران، نشستی تخصصی به منظور بررسی اندیشه، آثار قلمی و شیوه آموزشی منحصر به فرد بنیانگذار تعلیمات عشایر ایران در سالن شهید چمران دانشگاه دولتی یاسوج برگزار شد.
در آغاز این نشست که به همت معاونت فرهنگی، کانون دانشجویی ایلات و عشایر و جمعی از دانشجویان و دانشگاهیان تدارک دیده شده بود، آقای قربانی دبیر این همایش، طی سخنانی کوتاه به تشریح اهداف گردهمایی پرداخت و سپس آقای دکتر بهمن پوری ضمن خیر مقدم، از نامگذاری کتابخانه مرکزی دانشگاه به نام محمد بهمن بیگی در زمان مدیریت جناب دکتر رمضانی به عنوان حرکتی ارزشمند و شایسته یاد کرد. در ادامه کلیپی زیبا از فعالیت دهه 50 تعلیمات عشایر که در آن شخص بهمن بیگی به نحوه آموزش فرزندان عشایر و تاریخچه تعلیمات عشایر اشاره داشت پخش شد که مورد توجه حاضران قرار گرفت.
سخنران نخست برنامه، آقای «امرالله یوسفی» از شاگردان و پرورش یافتگان مکتب بهمن بیگی، نویسنده کتاب مدیرکل افسانهای وکسی که تاکنون بیشترین کتاب را درباره تعلیمات عشایر، شخصیت و شیوه مدیریت بهمن بیگی به رشته تحریر در آورده است، پس از ابلاغ تشکر و قدردانی بانو کیانی همسر استاد بهمن بیگی، به مسئولین و دست اندر کاران گردهمایی، طی سخنانی به دو رکن اساسی ملحوظ در نظام آموزش عشایر اشاره کرد و گفت: بهمن بیگی تنها فردی بود که برای نخستین بار سواد را در دورترین نقاط عشایر نشین و قلمرو برخی صاجب منصبان محلی که از رونق سواد بیمناک بودند، گسترش داد و باسواد آموزی به فرزندان محروم عشایر، راه زندگی بهتر، رشد و تعالی علمی و بهره مندی از مواهب مادی و معنوی سواد را به همگان نشان داد. یوسفی به روش منحصر به فرد آموزش عشایر اشاره کرد و گفت برخلاف امروز که بیشتر خانوادهها درگیر مدرسه، دانشگاه و محیطهای آموزشی غیرانتفاعی هستند، در نظام آموزشی عشایر، به جای خانواده، معلمان با دلسوزی و احساس مسئولیت جدی، به نحو شایسته ایفای نقش میکردند که سبب میشد، علاوه بر تعلیم و تربیت تأثیرگذار در محیطهای مدارس ثابت و سیار، خانوادهها دغدغه تحصیل فرزندان خود را نداشته نباشند.
دیگر سخنران این نشست تخصصی آقای «محسن رجایی پناه» دبیر دانشسرای عشایری و مدیر اسبق دبیرستان عشایری بود که ضمن اشاره کوتاه به درایت، تیزبینی، آینده نگری و فرصت شناسی بهمن بیگی، به بازخوانی ویژگیهای ممتاز تألیفات بهمن بیگی پرداخت و به دانشجویان و جمع حاضر یاد آور شد که در این آثار ادبی کم نظیر که از بُعد جامعهشناختی، فرهنگ عامه و نکات ظریف تعلیم و تربیت نمیتوان بدیلی برای آن یافت، بنا به توصیه خود زنده یاد بهمنبیگی، درسها و پیام هایی نهفته است که هم مردم و هم مسئولین در اعصار و قرون متمادی، مخاطبان آن هستند. در مطالعه آثار بهمن بیگی نباید قلم شیوا، رسا و نثر مسجع و مطایبهها و ظرایف ادبی سبب شود که نکات آموزنده آموزشی، اخلاقی، حکمی و تربیتی این نویسنده چیره دست و مربی فاخر جهانی رنگ ببازند. لذا به همگان توصیه میشود با نگاهی عمیق و موشکافانه آثار زنده یاد استاد بهمن بیگی را مورد مطالعه و مداقه قرار دهند.
قرائت مقاله توسط دانشجوی رشته ادبیات، سرکار خانم شکوفه همتی طلب، اجرای موسیقی سنتی توسط هنرمندان محلی آقایان اسفندیار محمدی و فرهاد مرادی، قرائت اشعاری بسیار نغز دلنشین لری توسط جناب آقای احمد انصاری از شاعران خوش نام این دیار، از دیگر برنامههای جذاب این گردهمایی تخصصی بود.
در ادامه برنامه، آقای دکتر سیاهپور از اندیشمندان و چهرههای علمی و فرهنگی بویراحمد، به مدد حافظه قوی خویش ضمن قرائت قطعاتی اثر گذار از کتابهای متعدد استاد بهمن بیگی، به ویژه با اشاره به داستانهایی چون تلفات، قرهقاج، بوی دلاویز پیپ، سال نوری، هفت فرار و یک قرار، ملا بهمرد و ... در اهمیت آثار بهمنبیگی گفت کافی است بداینم که افرادی چون زرین کوب، آل احمد، سیمین دانشور، مهدی پرهام و... انگشت تحیر به دندان گرفته و قدرت قلم رسای وی را ستودهاند؛ با وجود این، به نظر می رسد که جوانان ما هنوز به زندگینامه پر فراز و نشیب بهمن بیگی به خوبی واقف نیستند و این وظیفه ماست که بهمن بیگی را برای نسل جوان بهتر و بیشتر معرفی کنیم. زیرا ظاهر آراسته بهمن بیگی در کلیپ ها و فیلم ها ممکن است این نکته را القا کند که وی زندگی بسیار مرفه و بدون دغدغه داشته است، در صورتی که بهمن بیگی برای حیات و رشد تعلیمات عشایر چه رنجها و مرارت ها که نکشیده و چه تلخی ها که نچشیده است.
[gallery type="rectangular" link="file" ids="18116,18117,18118,18119,18120,18121,18122,18123,18124,18125,18126,18127,18128,18129,18130,18131,18132,18133,18134,18135,18136,18137,18138"]
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
-
تشریح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
-
انتصاب عضو هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی «گهر زمین»/ عکس و سوابق
-
معاون سیاسی استاندار: استادیوم قلعهرئیسی حدود ۹۰ درصد پیشرفت داشته اما هنوز افتتاح نشده است/ عمر مفید پروژه های نیمه تمام استان در حال از دست رفتن است/ پارسائی: آمده ام به ورزش استان خونی تازه تزریق کنم
-
گسترش آفت جوانهخوار بلوط در ۷۰هزار هکتار از جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!