-
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی -
وقتی شایستهسالاری قربانی تبعیض و روابط میشود
حسن کریمی -
دهن کجی شبکه دنا به جامعه ورزش استان و مردم کهگیلویه
سید ابوصالح دانشفر -
خوابِ پروانه در اقلیم سیاستزدگی، آستانهی سقوط در سکوتِ نسیمها
سید یونس آصف جاه
میزان و ارکان!

۱. انتخابات ریاست جمهوری نیز به پایان رسید. انتخاباتی که شاید بتوان آنرا مهمترین انتخابات تاریخ جمهوری اسلامی نامید. این انتخابات تکلیف بسیاری از امور را روشن می کند. روشن می کند که مردمِ این عصر، مایلند در سالیان پیش رو، کشورشان چگونه اداره شود. تحلیل پیام این انتخابات، نشان می دهد که مردم به کدام گفتمان گرایش دارند. در واقع، این انتخابات یک وزن کشیِ تمام عیارِ سیاسی بود.
۲. این انتخابات البته پایان رقابت نیست! انتخابات دست کم فقط داوری ملت را آفتابی می کند و مشخص می کند رای مردم به کدام سو است اما لزوما پس زدگانِ ملت، پا پس نمی کشند و برای ماندن در قدرت (حالا با هر انگیزه ای؛ چه از سر تکلیف محوری و چه از روی منفعت طلبی)، همچنان می جنگند. نمونه اش را می توان در اقدام اخیر برخی مجلسیان دید. در واقع، ائتلافِ پنهانی که در مجلس شکل گرفته بود نشان می دهد که عزم آنان برای حذف اصلاح طلبان و حامیان دولت، به انتخابات اردیبهشت ماه محدود نمی شود.
۳. اگر مدعی هستیم ما حکومتی مردمی هستیم باید تمام ارکان و نهادهای ما مردمی باشد. مردمی بودن و مشروعیت آفرینی رای مردم، در کلام بنیانگذاران و رهبران این انقلاب و نظام به صراحت آمده است. لذا مردمی شدنِ تمام ارکانِ حکومت، آرمان این نظام است. چه نهادهای انتخابی که دست مردم آشکارا درکار است و چه نهادهای غیر انتخابی. این نهادها هرچند انتخابی نیستند اما مکلف به مردمی بودن اند. مردمی بودن برای این نهادها این است که خود را با رای مردم هماهنگ کنند. آخرین ابلاغِ عمومی مردم، انتخابات اردیبهشت ماه است. مردم آشکارا در این انتخابات، جهت گیری سیاسی خود را اعلان کردند. «مردمی بودن» اقتضا می کند سایر نهاد های غیر انتخابی نیز، پیام این انتخابات را دریافت کنند و دست کم خلاف جهتِ ترجیحِ سیاسیِ ملت حرکتی نکنند. ملی بودنِ نهادهای ملی نیز، به رعایت همین نکته وابسته است. خواستِ ملی، باید مرجعِ نهادهای ملی باشد.
۴. مکانیزمی قانونی که سایر نهادهای غیرِ انتخابی را با رای ملت هماهنگ کند وجود ندارد. به عبارتی، ضمانتی عینی برای مردمی بودنِ نهادهای غیر انتخابی اکنون در دسترس نیست. به نظر می آید زیبنده است که بر نافذیتِ رای مردم در ساختارهای قدرت بیشتر بیفزاییم؛ به قدری که بتوان آن را به راحتی «میزان» نامید. در واقع، میزان بودنِ رای ملت، نه تنها در باور ها بلکه در ساختارهای عینی باید جاری باشد.
۵. عدم توازن و توازی میان پاره ای باورها و ساختارها بعضا اختلال و اختلاف آفرین شده است. بسیاری از نزاع هایی که میان دو قوه ی قضا و اجرا درمی گیرد، ناشی از همین عدم توازن است.
۶. به طور مثال در همین مسئله ی مورد اختلافِ جدید، به نظر می آید همین نزاع تکرار شده است. یک طرف به پشتوانه رای اکثریتِ ملت و شعارهای همین اکثریت، پیرامون رفع برخی ممنوعیت ها قول هایی داده است. در طرف دیگر ماجرا، رئیس دستگاه قضا مدعی است که این مسئله در اختیارات رئیس جمهور نمی گنجد و ایشان قولی گزاف داده اند.
۷. البته هرگاه مسئله ای به قامتِ مسئله ی «ملی» درآید، دیگر در ساختارها نمیگنجد. در واقع برای حلِ اینگونه مسائل، باید اراده ملی محقق شود و در این مواقع، هم باید نقش رئیس جمهور به عنوان مجری قانون برجسته شود و هم رای ملت در آن تامین گردد.
*سرمقاله ابتکار
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
-
تشریح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
-
انتصاب عضو هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی «گهر زمین»/ عکس و سوابق
-
معاون سیاسی استاندار: استادیوم قلعهرئیسی حدود ۹۰ درصد پیشرفت داشته اما هنوز افتتاح نشده است/ عمر مفید پروژه های نیمه تمام استان در حال از دست رفتن است/ پارسائی: آمده ام به ورزش استان خونی تازه تزریق کنم
-
گسترش آفت جوانهخوار بلوط در ۷۰هزار هکتار از جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!