یادداشت
گفتگو و گزارش

نگاهی دیگر به قرارداد نفتی توتال

نگاهی دیگر به قرارداد نفتی توتال

 «انتخابات اخير ايران يك مرحله مهم بود،به اين دليل كه مردم در اين انتخابات به تعامل با جهان راي مثبت دادند.»

دولت در جریان انتخابات به افراد با تدبیری سپرده شده که کشور را با عقلانیت اداره می کنند و شایسته است به مسئولان کشوراعتماد کنیم و از تفکرات صفر و صد بپرهیزیم وظیفه ملی ما این است که منافع ملی را در دراز مدت در نظر بگیریم؛همچنانکه حکومت و نظام نیز همین کار را می کند.

اقتصاد مسئله اول ایران است و به دلایل متعدد به مسائل اقتصادی باید به صورت ویژه‌ای توجه کنیم و راهکارهایی در نظر بگیریم تا به شکوفایی مورد نظر دست یابیم و برجام فرصتی ارزشمند برای افزایش رونق اقتصادی در کشور است.

هرچند برجام دریچه دیگری از تعاملات بین المللی ایران برای نشان دادن صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای كشورمان را به روی جهانیان گشود اما رفع تحریم ها را می توان نقطه ثقل برجام به شمار آورد كه راه را برای گشایش دوباره مناسبات اقتصادی و حركت در مسیر توسعه و پیشرفت كشور هموار كرده است. با توجه به وقفه چند ساله در مناسبات اقتصادی كشورمان با جهان در بخش های مختلف، تحرك دوباره در این زمینه به زمان نیاز دارد تا بتواند ضمن رفع تبعات این تحریم ها، گام های خود را برای رونق دوباره و توسعه اقتصادی كشور محكمتر برداشت.

بر اساس یکی از بندهای متن برجام، تحریم‌های فروش نفت، تحریم‌های ثانویه در مورد سرمایه‌گذاری در بخش نفت، گاز و انرژی ایران از مهمترین تحریم هایی است كه متوقف شد.

بسیاری از سرمایه گذاران خارجی قبل از برجام با دلهره و ترس برای عملیاتی کردن برنامه های اقتصادی در کشور اقدام می کردند اما اکنون با تسهیل روابط دوجانبه و چندجانبه ایران باکشورهای مختلف ، شرکت های خارجی با منطق و هوشیاری برای سرمایه گذاری در ایران اقدام می کنند.

قراردادهای مهم نفتی و گازی ارزشمندی درپسابرجام در کشور امضا شد که عقد قرارداد با شرکت فرانسوی توتال نمونه ای درخشان از دستاوردهای مهم دولت یازدهم است.

شرکت توتال درحال‌حاضر چهارمین شرکت نفتی و یکی از هشت شرکت بزرگ جهان می‌باشد، که در ۳۰ کشور، دارای شعبه است.

کشورهای همسایه از جمله قطر، عربستان و عراق از فرصت تحریم قبل از برجام استفاده نموده و با همکاری شرکت های خارجی توانسته اند بخش زیادی از توسعه میادین مشترک خود را احیا نمایند. منطقه غرب آسیا جولانگاه فعالیت شرکت های توتال فرانسه، شل آمریکا، بی پی انگلیس و پترو چاینا چین گردیده و در یک مورد توتال طی قراردادی ۲۵ ساله با قطر که دارای میادین مشترک با ج.ا.ا است، توانسته در بحث توسعه و استخراج نفت و گاز، گام های پیش رونده ای بردارد. لذا حضور این شرکت باسابقه در میادین ایران می تواند خلاء کندی حرکت توسعه را پر و در رقابت با همسایگان کاستی ها را جبران نماید. کما اینکه در جهان امروز ما نمی توانیم خود را تافته جدا بافته بدانیم و اگر توسعه ایران را می خواهیم باید تعامل مثبت با دنیا داشته باشیم.

میادین نفت پارس جنوبی به لحاظ ژئوپلتیکی در منطقه حساس مرز دریایی بوده که طبیعتا میزان آسیب پذیری آن را در مقابل تهدیدات نظامی بالا می برد لیکن حضور شرکت های بین المللی، میزان این تهدید را کاسته و لذا این قراداد تهدیدهای آمریکا، عربستان و برخی کشورهای غربی- عربی را که در راهبردهای بلند مدت، بدنبال اختلال در امنیت اقتصادی منطقه و کاهش قدرت منطقه ای ایران هستند، را نیز ناکارآمد می کند. از طرفی با عنایت به قرارداد این شرکت ها با همسایگان رقیب، بالطبع شرایط باید به گونه ای باشد که توسعه و استخراج این میادین مشترک در دو کشور، پیشرفت همسان داشته باشد.

با قراردادهای بزرگ نفتی و گازی که در دولت یازدهم اخذ شده بخش قابل توجهی از مشکلات اقتصادی و اشتغال کشور که نیازمند سرمایه گذاری هستند، برطرف می شود و استفاده از ظرفیت شرکت های داخلی نیز همسو و دوشادوش با همکاری مشترک با شرکت های بزرگ از جمله توتال در میادین پارس جنوبی می تواند هم کسب تجربه و تکنولوژی روز را برای آنان در پی داشته باشد و در بعدی دیگر این شرکت های داخلی نیز می توانند در سایر مناطق کشور که مشمول توسعه زمانبر و رقابتی نباشد، بصورت کیفی روند عملیاتی خود را به پیش ببرند.

همچنین می توان از این فرصت ها برای ساماندهی نارسایی ها و رفع مشکلات اساسی استفاده کرد و نسبت به ایجاد فرصت های چشمگیر اشتغال برای لشکر عظیم بیکاران کشور گام های متین، استوار و سریع در مسیر توسعه پرشتاب همه جانبه برداشت، که این امر چالش های بزرگ در جامعه را پوشش خواهد داد و راه را برای رفع معضلات اجتماعی و مشکلات اقتصادی همسو با توسعه سیاسی هموار می کند.

کلمات کلیدی



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 2 نظر

  • 1 سیدابوصالح دانشفر 1396/4/23 12:10:34

    درودبرسرکارخانم دکترسعیده خیراندیش بانوی آزاده آزاداندیش واگاهی و مسلط به مسائل سیاسی و اقتصادی و اجتماعی ایران و جهان که باتحلیلهاو روشنگریهای اگاهانه خود اقدام به دفاع از توسعه و افزایش روابط بینی ایران و کشورهای جهان درجهت تعامل با جامعه جهانی نموده ووازتصمیمات کلان دولت دررابطه با گسترش روابط بومهن رفتن نموده است وبیشک ایشان از افرادتحصیلکرده با قدرت تحلیل در روابط بین الملل در جامعه زنان ایران بوده افتخارآفرین خواهندبود

    پاسخ
  • 2 فرهاد 1396/4/23 9:7:55

    جدا خانم نوسیده این مطلب چه نگاه متفاوتی به توتال داشته جز پراکند و کلی گویی های خیلی عمومی :) جدا اگه قرا به خودمون زحمت نوشتن و به مخاطب زحمت خوندن بدیم یه مقدار بیشتر زحمت بکشیم و دنبال کپی پیست نباشیم

    پاسخ
سایر اخبار
برگزدیدها