یادداشت
گفتگو و گزارش

یکی از مشکلات تشکل های مردم نهاد صدور مجوز است/ نظر سمن ها برای تدوین پیش نویس لایحه تشکل ها حائز اهمیت است

یکی از مشکلات تشکل های مردم نهاد صدور مجوز است/ نظر سمن ها برای تدوین پیش نویس لایحه تشکل ها حائز اهمیت است

کارمندان دولت تشکلهای برای خود ثبت کرده و پروژه ها را می‌گیرند

به گزارش افتونیوز، فرماندار بویراحمد در جلسه مشورتی با تشکل‌های مردم نهاد اظهار کرد: دولت قصد دارد لایحه‌ای برای تشکل‌های مردم نهاد تدوین کند و همین بهانه‌ای برای جمع شدن تشکل‌ها و ngo ها در فرمانداری بویراحمد شد تا پیشنهادات خود را برای پیش‌نویس لایحه ارائه دهند.

فرماندار بویراحمد در ابتدای این نشست گفت: مشکلات شهرستانها با هم متفاوت است پس در نشستهای مختلف از استانداری خواسته‌ایم که اعتبارات شهرستان‌ها توسط خود شهرستان توزیع شود و امیدواریم این امر محقق شود.

سید محمد کاظم نظری ادامه داد: 45 هزار حاشیه‌نشین برای شهر یاسوج جمعیت زیادی است که مطمئنا مشکلات این مناطق هم به نسبت بسیار بالاست.

وی بیان داشت: بویراحمد را در سال 95 با 23 هزار نفر مهاجر در کشور به عنوان مهاجر پذیرترین شهرستان کشور معرفی شد و این بدان معناست که باید برای جمعیت مهاجران برنامه داشته باشیم.

وی تاکید کرد: در کاهش آسیب‌های اجتماعی و حتی ریشه‌یابی آنها تشکل‌های مردم نهاد نقش و جایگاه ویژه‌ای دارند اما قبل از هر چیز باید این تشکل‌ها طرح و برنامه‌های قوی برای حل مشکلات ارایه دهند.

وی اضافه کرد: دولت برای تدوین لایحه تشکل‌ها پیشنهادات فرمانداری‌ها را خواسته است و ما نیز تصمیم گرفتیم خود تشکلها را به صورت جدی به مشورت بگیریم تا پیشنهادها واقعی‌تر و کاربردی‌تر باشد.

نظری یادآور شد: نظر همه در تدوین این لایحه حائز اهمیت است و نباید با این عنوان که ما در شهرستان کوچکی هستیم از زیر بار این موضوع شانه خالی کرد.

فرماندار ادامه داد: مشکلات شهرستانهای مختلف و حتی آسیب‌هایی که هر شهرستان اولویت دارد با شهرستان دیگر متفاوت است به همین دلیل هر پیشنهادی می‌تواند راهگشا باشد.

وی از تشکل‌ها خواست هیات مدیره‌های واقعی تشکیل بدهند و جلسات منظم تشکیل دهند و گزارشات به فرمانداری ارایه دهند و اتکا خود را به دولت کم کنند.

نظری ادامه داد: فلسفه وجودی تشکل‌ها انجام خدمات داوطلبانه و استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای خدمت به مردم است اما برخی تشکل‌ها را ثبت می‌کنند و منتظرند دولت به آنها پول بدهد تا کار کنند در حالی که اگر قرار باشد دولت پول بدهد کارمندان دولت خود آن را انجام می‌دهند.

کارمندان دولت تشکلهای برای خود ثبت کرده و پروژه ها را می‌گیرند

در این نشست نمایندگان تشکل‌ها نیز پیشنهاداتی داشتند. امید سجادیان نماینده نهضت سبز زاگرس صدور مجوز برای تشکل ها از طریق مراجع مختلف را یکی از مشکلات تشکل‌ها دانست و گفت: پیشنهاد می‌شود مجوز تشکل‌ها همه از یک درگاه واحد مثل وزارت کشور صادر شود.

وی ادامه داد: مکانیزم قوی و شفافی برای بررسی فعالیت‌های گذشته سمن‌ها وجود ندارد و پیشنهاد می‌شود سیستمی تعریف شود که فعالیت حال و گذشته سمن‌ها را رصد کند.

وی همچنین از اینکه کارمندان دولت تشکلهای برای خود ثبت کرده و پروژه ها را می‌گیرند نیز گلایه کرد.

عبدالله‌پور نماینده یکی از تشکل‌ها نیز از بروکراسی حاکم بر ثبت سمن ها گلایه کرد و گفت: اداره ثبت مسئولان تشکلها را ملزم به پرداخت هزینه پست می‌کند در حالی که واگذاری کار به پست هم هزینه را زیادتر می‌کند و هم زمان اتمام کاری که می تواند یک یا دو روز باشد گاه تا یک ماه افزایش می‌دهد.

جهانشاهی نماینده انجمن ضایعه نخاعی نیز از اینکه مسئولان آنها را به دنبال پروژه‌ها می‌فرستند و پس از طی همه مراحل اعلام می‌کنند گیر قانونی دارد ابراز ناراحتی کرد و گفت سیستمی تعرف شود که اگر کاری نباید انجام شود از همان ابتدا و پیش از صرف هزینه و زمان تکلیف آن مشخص شود.

عمادالدین اژدری نماینده یکی دیگر از تشکل‌ها نیز پیشنهاد داد برای همه تشکل‌های سندیکایی از جنس خود تشکل ها تشکیل شود که بتواند فعالیت سمن ها را ساماندهی و رصد کند.

در این نشست همه تشکل‌ها نسبت به مالیات‌هایی که بر خلاف قانون از آنها دریافت می‌شود همچنین هزینه های مبهمی که تامین اجتماعی از آنها دریافت می کند معترض بودند.

در نشست هم اندیشی دولت و تشکل های مردم نهاد برای تدوین پیش نویس لایحه قانون تشکل‌های مردم نهاد قرار شد ظرف یک هفته پیشنهادات جمع آوری شده و به وزارت کشور ارسال شود.

کلمات کلیدی



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 0 نظر

شما اولین نظر دهنده باشید!

سایر اخبار
برگزدیدها