-
آینده جنگ اسرائیل با ایران چه خواهد شد؟
عباس عبدی -
«شافرج الله»
سیدمحمد مختاری -
ایران خانهی ماست؛ مسئولیت ایرانی بودن فراتر از هر تفاوتی
علیرضا تابش -
وقتی وفاداری استاندار به دولت قربانی روابط و رفاقتهای پشت پرده میشود»
یادداشت مخاطبان -
دفاع از ایران؛ به نام یا به ننگ!
فضلالله یاری -
جوابیهای به یک رسانه/ وقتی مدح بیمحتوا جای مطالبهگری رسانهای را میگیرد
حسن کریمی -
مرثیهای بر پروژههای نیمهتمام استان کهگیلویه و بویراحمد
بویار پارسه -
دیدهبان
هجیر تشکری -
عوارض شناسی تعطیلی خرد سیاسی در سطح میزان پیشرفت شهرستانهای چهارگانه
یاسین علویان سوق -
واقعیت مدیران 50 میلیاردتومانی و نقش «تاجگردون» در بحران مدیران اینستاگرامی!
اسلام ذوالقدرپور
زلزله امر اجتماعی یا امرسیاسی؟! صیاد خردمند

کرمانشاه، سرپل ذهاب، ازگله روزهای غریبی را سپری می کنند، از آنها گفته می شود، تریبون ها با هیجان صدایشان می زنند!، کانال های تلگرامی نیز از قافله عقب نمانده اند و از زلزله را برای مخاطبان شان به تصویر می کشند و مصرف می کنند! هنرپیشه ها، کُشتی گیرها، فوتبالیست ها، سلیبریتی ها آستین ها را بالا زده اند! درزلزله همگان به هر طریقی ، نوع دوستی خود را بروز می دهند. همه می خواهند قهرمان باشند ؛ ز لزله که میآید نه فقط زمین بلکه قلب مردم نیز می لرزد! هرچقدر آوارش سنگینتر !احساسات جامعه نیز فراگیر و درگیرتر!
زلزله حوادث طبیعی ایست که همواره در طول تاریخ زندگی بشریت را تحت شعاع قرار داده است اما زلزله بعنوان یک واقعه طبیعی دارای پیامد های بسیاری از منظر اجتماعی، فرهنگی و سیاسی می باشد.بسیاری بر این باورند که زلزله بحران های اجتماعی که در جامعه پنهان است را عریان و ترک های خانه پدری " را بیش از پیش نمایان ساخته است.
حوادث بعد زلزله اخیر نشان دهنده نافرمانی مدنی ، بحران اعتماد عمومی و شکست سرمایه اجتماعی بوده است و بسیاری از مردم به سلیبریتی و نخبگان سمبلیک( هنرمندان و ورزشکاران) بیش از نهاد های سیاسی و حمایتی اعتماد کردند. و موج منفی از اخبار و اطلاعات علیه سازمان های قانونی و رسمی به وجود آمد که نشان از بی اعتمادی به این سازمان ها بوده است.
بوردیو " جامعه شناس فرانسوی " سرمایه اجتماعی را روابط اجتماعی مبتنی بر اعتماد و شبکه های متراکم تعامل و هنجارهای مشوق عمل جمعی نیز توانایی تسهیل تولید و دستیابی به هدف تعریف می کند. وی معتقد است: این شکل از سرمایه حاصل روابط و تعاملات اجتماعی مبتنی بر اعتماد و مشارکت اعضای گروه های اجتماعی است. به عبارت دیگر سرمایه اجتماعی متعلق به گروه هاست و نه افراد و به شکل عینی و فیزیکی وجود ندارد.
بنظر میرسد ضعف کارگروهی و بی اعتمادی مدنی مردم به دولت ها و ناتوانی های آنها در حل و فصل بحران های سیاسی اجتماعی سبب گریده که جامعه گرایش به یا اتمیزه شدن" داشته باشد. در چنین جامعه افراد بدون ایجاد پیوند با سایرین و جدا از هم سعی در حل مشکلات دارند اما باید در نظر داشت: اساس و بنیان جامعه بر نهاد و سازمان استوار است، در جهان کنونی نهاد و ساختار های بروکراتیک است که در انسان ها درآنها متولد می شود، رشد می یابد، قانون و جامعه پذیری را می آموزند و بسیاری از مناسبات اجتماعی سیاسی در آنها شکل می گیرد به تعبیری دیگر من" را تبدیل به ما " می کند. حال در چنین شرایطی ادامه چنین روند نهاد زدایی و طرد سازمان های رسمی می تواند پیامد های نابسامانی در پی داشته باشد. البته نهادهای رسمی و قانونی در امر زلزله آنجا که باید مدد رسانند و حمایت کنند ناتوانند اما در عوض زلزله را بعنوان یک مساله اجتماعی و زیست محیطی به مساله سیاسی تقلیل داده اند و داستان زلزله کرمانشاه بگونه ای پیش رفت که چالش های سیاسی آن بیش از چالش های اجتماعی نمود پیدا کرد.
زلزله به این دلیل که زندگی بخش عظیمی از انسان ها درگیر خود می سازد امر اجتماعی " می باشد اما به دلیل سیاست گرایی و سیاست ورزی های دولتمردان و مردان عرصه قدرت معمولا از اجتماعی بودن فاصله گرفته و به حاشیه حوزه سیاست رانده شده است. سیاست بازان عمدتاً علاقه زیادی دارند تا حد زیادی اجتماع زدایی کنند، میل دارند در پدیده های اجتماعی دست ببرند وآانهایی که به نفع خودشان هست را مصادره کنند
در روزهای بعد از وقوع زلزله بسیاری از چالش ها و کشمکش های سیاسی را نظاره گر بودیم که سبب گردید زلزله بعنوان امر زیست محیطی و اجتماعی فراموش و حاشیه های سیاسی مهم تر از متن قضیه( خود زلزله) پدیدار شود.
دانشجوی کارشناسی ارشد جامعه شناسی"
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 ارزآوری ۲۵ میلیون دلاری محصولات کشاورزی برای کهگیلویه و بویراحمد
- 2 شرور سابقه دار در باشت دستگیر شد
- 3 خالی کردن حساب با پیامک جعلی ابلاغیه قضایی
- 4 کاهش ۱۵ درصدی ترددهای بیناستانی در جادههای کهگیلویه و بویراحمد
- 5 امحا ماینرهای کشف شده در کهگیلویه و بویراحمد
- 6 رئیس شورای شهر: ترافیک سنگین یاسوج چالش بزرگ پیش روی ماست
- 7 صدور حکم قاطع برای نانوایی متخلف گچسارانی در دام تعزیرات
- 8 خسارت زلزله دهدشت به ۱۰۰۰ واحد مسکونی
-
مديرعامل شركت نفت گچساران: كتابخانههای شركت نفت گچساران بیش از 6 هزار نفر عضو دارد
-
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر شتاب و روند تکمیل پروژههای عمرانی و خدماتی شهر یاسوج تاکید کرد
-
استاندار: زیرساختهای گردشگری مذهبی توسعه مییابند
-
تذکر رئیسجمهور به منابر، رسانه ملی و نمازهای جمعه: از سخنان تفرقهافکنانه و اختلافبرانگیز بهشدت پرهیز شود
-
«وضعیت حساس کنونی» ؛ جنگ یا صلح؟!
-
«همایونفر» معاون اداره کل مسکن و شهرسازی استان شد/ ابلاغ
-
هتل ورزش یاسوج پس از سالها تکمیل میشود/ آگهی مناقصه
-
لاشه پهپاد هرمس بر دوش یک لر
-
مشکلات هفت کانون بازنشستگی استان بررسی شد/مهرجو: پیگیری لازم برای افتتاح شعبه بانک رفاه در برخی شهرستانها انجام خواهد شد/ پیگیری لازم برای افزایش سهمیه وام استان خواهد شد
-
هشدار افزایش آمار غرقشدگی در رودخانههای کهگیلویه و بویراحمد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!