یادداشت
گفتگو و گزارش

کمتر از یکسال دیگر محور «پاتاوه - دهدشت» افتتاح می‌شود/ خروج 400 روستا از بن بست

کمتر از یکسال دیگر محور «پاتاوه - دهدشت» افتتاح می‌شود/ خروج 400 روستا از بن بست

مدیرکل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: محور "پاتاوه - دهدشت" تا پایان سال مالی امسال(تیرماه ۹۸) افتتاح و به بهره برداری می رسد اگر نشد پایان سال۹۸ بهره برداری می شود.

به گزارش افتونیوز، محمدعلی علیمردانی در نشست خبری با خبرنگاران افزود: از پیشرفت ۷۰ درصدی قطعه سوم پروژه ملی محور "پاتاوه- دهدشت" خبر داد.

وی اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین محورهای استان"پاتاوه به دهدشت" است که ۱۳۶کیلومتر طول دارد و این مسیر، ترانزیت بندر امام و خوزستان به مرکز کشور را انتقال می‌دهد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد این پروژه را از مهم‌ترین پروژه‌های راه و شهرسازی دانست و خاطرنشان کرد: طی سال گذشته ۹۴میلیارد تومان به این پروژه تخصیص یافت و در سال جاری نیز ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شد.

علیمردانی تصریح کرد: حدود ۴۰۰روستای استان با تکمیل پروژه محور "پاتاوه- دهدشت" از بن‌بست ارتباطی خارج‌شده و به راه اصلی متصل می‌شوند که کار بزرگی در حوزه راه‌سازی کشور است.

وی ادامه داد: با توجه به افزایش ترافیک استان در سال‌های آینده، اتصال آزادراه یاسوج به آزادراه اصفهان- شیراز را طراحی کردیم و خوشبختانه موفق شدیم که مسیر ۷۰ کیلومتری آن با عبور از مسیر شهر سی سخت مطالعه شود و این مهم نیز در وزارتخانه مصوب شده و اعتبار مورد نیاز آن قریب به یک هزار میلیارد تومان است.

مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: ۳۰ درصد اعتبار توسط بخش دولتی و ۷۰ درصد نیز در قالب فعالیت بخش خصوصی تأمین خواهد شد.

علیمردانی عنوان کرد: با احداث این آزادراه سهل‌الوصول‌ترین مسیر جنوب غربی به شرق و شمال کشور از این استان عبور خواهد کرد.

وی تاکید کرد: در این استان و طی سال‌های گذشته زحمت‌های زیادی کشیده شده در حالی که قبل از انقلاب راه‌سازی در این استان وجود نداشته است.

مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: طی ۴۰سال گذشته تحول عظیمی در حوزه راه استان شکل‌گرفته است و امروز در شهرهایی مانند یاسوج، گچساران و دهدشت به‌عنوان سه شهر بزرگ استان، هر طرف که نگاه کنید، اثری از فعالیت‌های راه و شهرسازی دیده می‌شود و سایر مناطق نیز چنین فعالیت‌هایی را دارند.

علیمردانی افزود: با وجود وضعیت اقتصادی و عدم تأمین مناسب اعتبارات، به همت راه و شهرسازی، پیمانکاران و مدیریت انجام‌شده در هر گوشه از این استان پروژه‌های ما فعال است.

وی با اشاره به پروژه چهار خطه کردن محور" شیراز- سپیدان- یاسوج"، خاطرنشان کرد: امروز اگر به سمت این محور برویم، در این محور ۳۷کیلومتر پروژه در استان ما قرار دارد که ۱۶کیلومتر به بهره‌برداری رسیده و ۱۶کیلومتر در دست اجراست و همچنین ۴کیلومتر نیز شامل تونل و پیچ تند در دست مطالعه قرار دارد.

مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در محور "یاسوج- اقلید" عملیات راه‌سازی در دست اقدام است و ۵ کیلومتر چهار خطه شده و ۳ کیلومتر نیز در دست اجراست و اجرای ۲۹ کیلومتر باقیمانده نیز برنامه ریزی شده است.

علیمردانی اظهار کرد: در حرکت به سمت یاسوج- سمیرم، محور" سمیرم- یاسوج- بابامیدان" را داریم که عملیات راه‌سازی منطقه دشتروم تا یاسوج انجام‌شده و عملیات راه‌سازی سمیرم به یاسوج نیز حدود ۲۵ کیلومتر عملیات اجرایی دارد و ۱۰ کیلومتر نیز آماده آسفالت است.

وی افزود: در مجموع در محور "سمیرم- یاسوج-بابامیدان" ۴۶ کیلومتر بهره‌برداری شده و ۲۵ کیلومتر در دست اجراست که با آسفالت ۱۰ کیلومتر از آن عملاً از این محور بزرگ ۵۶ کیلومتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد از اجرای ۳۵ کیلومتر پروژه راه‌سازی در محور یاسوج- سی سخت خبر داد و بیان کرد: ۱۴ کیلومتر این محور چهار خطه شده و این در حالی است که در سال‌های گذشته باریک بودن و مشکلات مسیر تصادفات زیادی را رقم می‌زد.

علیمردانی تصریح کرد: در حال حاضر این محور چهار خطه شده و بخشی نیز در آینده نزدیک به بهره‌برداری می‌رسد.

وی افزود: همچنین ۱۴ کیلومتر عملیات راه در این محور در دست اقدام است که ۳ کیلومتر نیز مباحث تونل و پل بزرگ این محور بوده و در حال مطالعه قرار دارد.

مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد از چهار خطه کرده راه‌ها در مسیرهای مختلف شهر یاسوج خبر داد و گفت: میانگین پیشرفت فیزیکی پروژه‌های راهسازی در این استان ۷۰ درصد است.

علیمردانی با اشاره به پروژه‌های شهر دهدشت، افزود: در شهر دهدشت نیز چهار خطه سازی مسیرها در دست اقدام است و یکی از مشکلات گذشته پروژه‌ها نیز تأمین اعتبار از محل ماده ۱۸۰ بوده که امروزه پروژه‌ها فعال‌شده و پروژه «سوق_ دهدشت» با عمری ۱۰ساله، طی دو سال اخیر فعال‌شده و امیدواریم در آینده‌ای نزدیک به بهره‌برداری برسد.

وی بیان کرد: قضاوت در حوزه پروژه‌های راه و شهرسازی را به چشم‌ها واگذار می‌کنیم و در هر نقطه‌ای می‌توان عملیات‌های عمرانی را به شکل میدانی دید.

مدیرکل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: یک محور اصلی ما پروژه" یاسوج-سپیدار-سرفاریاب- دهدشت" به‌عنوان یک کریدور و محور درون استانی است که حدود ۶کیلومتر آن به بهره‌برداری رسیده و ۶کیلومتر نیز در دست اقدام است.

علیمردانی افزود: ‌تنگه آب حیات نیز به‌عنوان سخت گذرترین مسیر در دست اقدام بوده و در بخش‌های دیگر چرام و دهدشت نیز هدف‌گذاری‌هایی عملیاتی شده است.

وی ادامه داد: با تلاش انجام‌شده طی یک سال گذشته، مطالعه پروژه ۳۰۰میلیارد تومانی "لنده- تشان" انجام شده و جلسات متعددی نیز در این راستا برگزار شده است و نهایتاً پروژه تصویب و به پروژه "پاتاوه- دهدشت" الحاق شد و قسمت اول آن به مناقصه خواهد رفت.

مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: ‌امتیازی که پروژه لنده به تشان دارد این است که شهرستان بهمئی به مرکز استان وصل شده و ترافیک بخشی از خوزستان از «تشان- لیکک- بهمئی» به پاتاوه- دهدشت انتقال می‌یابد که نقش مؤثری در پیشرفت مناطق دارد.

علیمردانی با اشاره به پروژه "لیکک- جایزان" افزود: ۲۵ کیلومتر طول کل پروژه است که۶ کیلومتر آن محقق و عملیاتی شده است.

وی عنوان کرد: کریدور "بوشهر-گناوه- گچساران-چرام-دهدشت- پاتاوه "از محورهای اصلی است که ۴۰۰ میلیارد تومان از سمت گناوه به گچساران اعتبار دارد. همچنین از سمت گچساران به چرام دو قطعه اول کار شده و اتصال به گچساران نیز در پروژه دیده‌ شده و تونل دیل ۱۵۷ میلیارد تومان هزینه دارد و از سمت چرام نیز بخش‌هایی شروع شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد افزود: نهایتاً این مسیر با چهار خطه شدن "چرام به دهدشت" به مسیر" پاتاوه- دهدشت" متصل خواهد شد و ترافیک بوشهر به سمت شمال نیز از این مسیر خواهد بود.

علیمردانی اظهارکرد: در حوزه گچساران، محور" گچساران- میشان-باباکلان" به سمت بوشهر را داریم که از آن سمت نیز گشایش‌هایی انجام خواهد شد و پروژه در دست اقدام است و تأثیر بسیار بالایی در آینده استان دارد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از پرحادثه‌ترین محورهای ارتباطی استان، محور "بهبهان-گچساران- بابامیدان" به سمت فارس است که ایجاد و بهره‌برداری ۵۶ ‌کیلومتر از محور ۱۲۰کیلومتری محقق شده و ۵۰ کیلومتر نیز در دست اقدام بوده و ۱۴کیلومتر نیز در حال مطالعه است.

مدیرکل راه و شهرسازی اضافه کرد: همچنین در حوزه شهرستان بهمئی ۱۰ کیلومتر مسیر اتصال لیکک به بهبهان را داریم که ۵ کیلومتر به شکل ۴خطه به بهره‌برداری رسیده و ۵ کیلومتر نیز پیشرفت ۷۰ درصدی دارد.

کلمات کلیدی



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 0 نظر

شما اولین نظر دهنده باشید!

سایر اخبار
برگزدیدها