-
نخبه کشی در کهگیلویه؛ نقض بدیهیترین اصل منطق در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی -
وقتی شایستهسالاری قربانی تبعیض و روابط میشود
حسن کریمی -
دهن کجی شبکه دنا به جامعه ورزش استان و مردم کهگیلویه
سید ابوصالح دانشفر
شطرنج انتخابات بویراحمد

با نزدیکتر شدن به انتخابات مجلس در بویراحمد تنور یارکشی های و به طبع آن گمانه زنی ها پیرامون پرچم اردوگاه پیروز انتخابات و در مقابل خیمه ی سوخته ی شکست خوردگان در حال گرم و گرمتر شدن است. خبرها حاکی از اتصال و گسست حلقه های زنجیر لیدرهای کاندیداهای احتمالی البته زیر پوست شهر می باشد. بررسی رفتار مردم، و کاندیداهای دوره های پیشین و همینطور کاندیداهای احتمالی حاضر در انتخابات ٩٨ می تواند دلایل احتمالی بر عرش رفتن یکی و بر فرش نشستن دیگری و همینطور شناسایی خلاء های موجود در انتخابات ادوار گذشته که به وسیله ی کاندیدای پیروز پر شده بود و به طبع آن اسیب شناسی دوره نمایندگی حاضر برای پر کردن خلاء های موجود در انتخابات آتی را به دست دهد. بیراهه اگر نگفته باشیم آنچه در اذهان مردم(از طیف ها و طایفه و طبقه های محتلف فکری) بویراحمد از نمایندگی خوش سابقه به یادگار مانده دوران سید باقر موسوی است. خاطرات بر جای مانده از دوران سید باقر موسوی در ذهن مردم بویراحمد آنچنان رنگ و لعاب قوی داشته و دارد که هنوز مردم در پستوهای ذهن خود ، همه ی کاندیداها( اعم از اصلاح طلب و اصولگرا) را با او مقایسه می کنند و بعد از آن به باقی موارد برای بررسی فرد مورد نظر می پردازند( دست کم از منظر اقناع اندیشه ). اگر چه حضور او در انتخابات پیشین باعث جبهه گیری ها و خط کشی هایی بین او و خاطرات دست نخورده ی گذشته گردید اما به نظر می آید تصویر بر جای مانده از سید باقر ان روزها هنوز متر و معیاری برای سنجش دیگران حاضر در کوران انتخابات بوده و هست.
آنچه که سید باقر را در دوره های پیروزی بر صدر نشاند نه عِده و عُده ی طایفه او و نه پول و تطمیع و تسهیم قدرت بود که به نظر می آید چهار فاکتور مهم باعث بر صدر نشستن او شد(با در نظر گرفتن ظرف زمانی آن دوران)
١- صراحت لهجه و استواری بر اندیشه و اعتقادات( فارغ از نگاه ارزشی و نقد و نشر انچه که او به آن می اندیشید) ٢- توان اجرایی( دوران حضور او در جهاد آن دوران) و حضور صادقانه او در طی اجرای پروژه های عمرانی و توسعه ای حتی در دورترین نقاط بویراحمد( به تایید عکس به جا مانده سید باقر بر دیوارهای سیلاب و کلوار تا امروز) ٣- کاریزما ۴- جوان گرایی
در یک قلم جوان گرایی تنها می توان به فرماندار او در آن دوره اشاره کرد که خود جوان ترین فرماندار دولت وقت بود.
غریب پور جوان در کنار شور و انرژی مضاعف جوانی رگه های بی بدیلی از مدیریت از خود نشان داد تا یکی از سرمایه های اصلی سید باقر باشد.
اگر چه جرقه ی کار برای غریب پور کافی بود تا او با تکیه بر شم مدیریتی قوی خود از دشت روم آن دوران تا ایمیدرو امروز کوچ کند. توان کم نظیر او برای مدیریت مسئولیت های محوله نه از سر بده و بستان صِرف، که اتفاقا به خاطر درخشش او در مدیریت موفق هلدینگ های به گل نشسته ی دوران خاموشی های اقتصادی بود. نشان به آن نشان که گروه سرمایه گذاری توسعه ملی با تراز منفی در بورس را تحویل گرفت، و به یک شرکت با جذبهی بورس تحویل داد تا موفقیت او پله ی دیگری برای محول کردن مسولیت جدید در ایمیدرو باشد، همان گونه که پلهی صعود او تا گروه توسعه ملی کارنامه درخشان او در شازند اراک بود.
اینها به علاوهی به کار گیری تعداد زیادی جوانان هم استانی در طی دوران مدیریتش بر بخش های مختلف و همینطور رصد درست و دقیق مناسبات قدرت در بخش های مختلف باعث شده تا غریبپور علاوه بر حضور موثر در مناسبات ملی به یکی از بازیگران، قطب ها و صحنه گردانان اصلی انتخابات دورهای آینده و همینطور سایر مناسبات بویراحمد چه در صورت حضور خود او در انتخابات و چه در غیر این صورت شناخته شود. با این همه می توان گفت که اگر چه غریبپور را سایه خوش نشین دوران سید باقر می شناسند اما او نشان داد فرصت فرمانداری کافی بود تا او با درخشش خود از زیر سایه حمایت سید باقر بیرون بیاد و با درخشش خود، چتر سایه بخش برای جوان های خانوادههای بویراحمد شود.
ردصلاحیت سیدباقر اما باعث شد تا مردم به ناچار بین گزینه های تایید صلاحیت شده دست به انتخاب بزنند -هدایت خواه و زارعی- هدایت خواه که در آن دوران نه صراحت لهجه ای از خود نشان داده بود و نه مسولیت اجرایی داشت، نه کششی از طرف گروه ها و طیف ها و طبقه های مردم را با خود همراه داشت و نه به طبع عوامل یاد شده کمتر مشمول فاکتورها و برگ برنده های سید باقر می شد. به نظر چهره ای موجه و آرام و متدین می آمد که همین عنصر تزیین به تدین و تشرع شاید می توانست در کنار آراء ثابت اصولگرایان بویراحمد اعتماد مردم را بستاند و او را پیروز انتخابات کند و از او در اذهان مردم معلم دینی مورد وثوق اما آرام و بی آسیب بسازد. نشستن او بر صندلی سبز بهارستان اما کم کم حکایت از اتخاذ مواضع سیاسی اصولگرایانهی پر رنگ و رو تر هدایت خواه می کرد تا آنجا که اعلام مواضع شفاف اصولگرایانه او باعث شد تا یکی از موثرترین نمایندگان مجلس هفتم در پیشبرد اهداف و اعلام مواضع مشخص برای طیف تندروی اصولگرای آن مجلس به چشم آید. کار تا جایی پیش رفت که حتی در دولت دوم احمدی نژاد برخی محافل از او به عنوان یکی گزینه های وزات ارشاد دولت بهار یاد می کردند. این برندسازی برای هدایت خواه اگر چه در میان مدت به عنوان برگ برنده دستکم در بویراحمد به خرج می رفت و در پیروزی دوباره او نقش بسزایی ایفا کرد اما تشکیل جبهه مخالف علیه سیاست های دولت وقت و نتایج عملکرد اقتصادی و سیاسی دولت بهار باعث شد تا هدایت خواه نیز در سبد احمدی نژادی ها به چشم بیاید. به علاوه که حمایت تام و تمام او از ارژنگِ دانشگاه یاسوج علی رغم مخالفتهای شدیدی که از عملکرد او در دانشگاه وجود داشت باعث شد دانشجویان زخم خورده از ارژنگ رسما به کار و زار مخالفت با او وارد کار شوند تا جایی که در شب پیروزی زارعی شعارهایی علیه ارژنگ سر داده شد. تشکیل جبهه مخالف علیه هدایت خواه در بویراحمد باعث شد تا کاروزار رای سلبی علیه او به وجود آید و جبهه مخالفان هدایت خواه شعار هرکس غیر از او را سردهند.
این جبهه که اکثرا بخش اصلاح طلبان و دانشجویان زخم خورده و سیاسیون مخالف دوران احمدینژاد را تشکیل می دادند در نهایت راضی به حمایت از زارعی شدند که تا پیش از آن اکثریت آراء خود را مرهون هم طایفه ای هایش بود. سبد رأیی که تا پیش از آن نتوانست به تنهایی پیروزی را برای زارعی به ارمغان بیاورد. با این همه زارعی را باید محصول رای سلبی به هدایت خواه آن دوران دانست چرا که با توجه به گزینه های آن دوران قرار بر حمایت از شخصی با ترکش کمتر و همینطور امکان رای آوری بود. به علاوه که برخی ادعا دارند زارعی در آن دوره قسم نامه ای با اصلاح طلبان در زیرتل امضا کرده بود.
زارعی که نه خط سیاسی مشخصی مثل هدایت خواه و یا سید باقر داشت تا از طرف نیروهای جریانی( اصلاح طلب یا اصولگرا) حمایت شود و نه سابقهی اجرایی یا کاریزمای یا حتی تخصص علمی ( همچون تاجگردون) مشخصی داشت تا از خود جبهه رای مشخصی بسازد تنها راه حفظ رای خود را در بها دادن و حفظ رای طایفه ای خود می دید تا با حفظ این جبهه و تشکیل یک جبهه مکمل دیگر همچنان در قدرت بماند (چرا که رای طایفهای او اگر چه عامل مهمی در پیروزی او بود اما کافی نبود). تلاش زارعی برای به کارگیری و استخدام نیروهای هم طایفه ای خود در نهادها و ادارات دولتی برای حفظ پایگاه رای خود و همینطور به کار گماری هم طایفه ای ها در پست های مدیریتی اگر چه در کوتاه مدت باعث حفظ رای طایفه ای شد اما در بلند مدت سبب ایجاد رقابت های درون طایفه ای و همین طور بین طایفه ای در بویراحمد شد که این نوع رقابت در نوع خود جدید و بی نمونه است. ظهور روشنفکر و حتی نیکبخت را می توان پاسخی به عملکرد طایفه ای زارعی دانست. با این همه هم زمانی دوران نمایندگی زارعی و تاجگردون و یکهتازیهای تاجگردون در عرصهی ملی و همینطور چینش نیروهای خود در سطح استان به علاوهی پروژه ها و بودجه های هنگفتی که از رهگذر نشستن بر کرسی ریاست مهم ترین کمیسیون مجلس روانه گچساران کرد در مقابل کم رمقی زارعی به شدت بر کاهش محبوبیت و صلاحیت او کارگر افتاد تا جایی که رای او در دور دوم به دلایل یاد شدهی بالا (قوم گرایی و..) به تقریبا نصف دورهی اول تقلیل یابد. از یاد نبریم بسیاری پیروزی کم فاصلهی زارعی در دور دوم را نتیجه حمایت های لحظهی آخر سید باقر می دانند.
(پایان بخش اول)ادامه دارد....
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
احترام به مردم به شیوه شبکه دنا! / از غیب شدن مجری تا عدم حضور شهردار یاسوج!
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
-
تشریح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
-
انتصاب عضو هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی «گهر زمین»/ عکس و سوابق
-
معاون سیاسی استاندار: استادیوم قلعهرئیسی حدود ۹۰ درصد پیشرفت داشته اما هنوز افتتاح نشده است/ عمر مفید پروژه های نیمه تمام استان در حال از دست رفتن است/ پارسائی: آمده ام به ورزش استان خونی تازه تزریق کنم
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!