-
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی -
وقتی شایستهسالاری قربانی تبعیض و روابط میشود
حسن کریمی -
دهن کجی شبکه دنا به جامعه ورزش استان و مردم کهگیلویه
سید ابوصالح دانشفر -
خوابِ پروانه در اقلیم سیاستزدگی، آستانهی سقوط در سکوتِ نسیمها
سید یونس آصف جاه
چرا بولتن فعلا در کاخ سفیدی ماندنی است؟

دنیل لاریسون در آمریکن کانسروتیو نوشت: آقای تام رایت، عضو ارشد موسسه بروکینگز در مقاله این هفته خود به نکات خوبی در مورد سیاست خارجی ترامپ اشاره می کند. البته او عزم جان بولتون برای باقی ماندن در تیم ترامپ را دست کم گرفته است.
به گزارش افتونیوز؛ در ادامه این مطلب آمده است: آقای رایت می نویسد: «با توجه به شرایط کنونی، ادامه فعالیت آقای بولتون بعید به نظر می رسد. ترامپ از ابتدای حضور بولتون در تیم امنیت ملی می دانست که او به دنبال پیشبرد رویکرد جنگ طلبانه خود خواهد بود. رئیس جمهور، بولتون را از تیم مذاکره کننده با کره شمالی حذف کرد و همچنین به توصیه های او در قبال ایران گوش نداده است. آقای بولتون در محافل خصوصی از مایک پمپئو، وزیر خارجه کشور به خاطر گرفتار کردن کاخ سفید در پیچ و خم های بروکراسی وزارت خارجه انتقاد کرده است. بولتون معتقد است که سیاست دولت در مورد کره شمالی به شکست منجر خواهد شد.
بولتون در سال گذشته مصاحبه های زیادی با خبرنگاران انجام داد و به خاطر سابقه طولانی و نفوذ بالای خود مورد تحسین قرار گرفته است. بسیاری از ما پیش بینی کرده بودیم که آقای بولتون فعالیت خود به عنوان مشاور امنیت ملی را تا انتها ادامه خواهد داد، زیرا آخرین شغلی خواهد بود که در دوران حرفه ای خود در آن انجام وظیفه خواهد کرد. اما به نظر می رسد که احتمال ماندن او در تیم کاخ سفید پایین خواهد بود. ظاهرا بولتون قصد دارد پیش از آنکه اعتبار و آبروی خود را زیر سوال ببرد، استعفا دهد. بدون شک او دوست ندارد که به عنوان یک مشاور ناکارآمد در سفرهای ترامپ حضور پیدا کند. اما آقای بولتون ترجیح می دهد همه ما تصور کنیم که به خاطر مواضع سرسختانه خود از تیم رئیس جمهور جدا شده است. او از این طریق میتواند اعتبار چندین دهه ای خود در دولت های مختلف را حفظ کند. در غیر این صورت، جامعه آمریکا او را به عنوان معمار اصلی یکی از ضعیف ترین تیم های امنیت ملی کشور به خاطر خواهد سپرد که به جای آماده کردن کشور برای چالش های امنیتی آینده بر روی مسائل کوته بینانه ای همچون پیمان های بین الملی یا کمونیسم در ونزئولا تمرکز کرده است.»
اما من دیدگاه متفاوتی نسبت به آقای تام رایت دارم. آقای بولتون با هدایت کردن سیاست ایران دو کشور را تا آستانه جنگ پیش برده است. او برای سال ها به دنبال جنگ و سرنگون کردن جمهوری اسلامی بوده است. بعید به نظر می رسد که به صورت داوطلبانه پست خود را ترک کند. البته رئیس جمهور در سفر اخیر خود به منطقه غیر نظامی در مرز دو کره تصمیم گرفت که جان بولتون را همراه با خود نبرد. اما با توجه به شواهد موجود به نظر می رسد که ترامپ و بولتون خواسته های یکسانی از کره شمالی دارند. ترامپ در مورد ایران نیز هنوز با لحن تهدید آمیزی صحبت می کند و تحریم های اقتصادی علیه این کشور را تشدید کرده است. به همین خاطر در شرایط کنونی به نظر نمی رسد که جان بولتون تمایلی به ترک کاخ سفید داشته باشد، مگر اینکه ترامپ شخصا خواستار خروج او شود. آقای بولتون در یک سال گذشته بیشتر سیاست های دولت ترامپ را هدایت کرده است. البته بولتون همه مسئولیت سیاست دولت در قبال کره شمالی را به مایک پمپئو واگذار کرده است، زیرا می داند که سیاست کنونی در نهایت به شکست منجر خواهد شد.
شاید کنار گذاشته شدن آقای بولتون از ملاقات دیپلماتیک اخیر با کره شمالی برای بسیاری از منتقدان او لذت بخش بوده باشد. اما تا زمانی که سیاست های دولت تغییر نکنند، این موضوع اهمیت چندانی نخواهد داشت. در حال حاضر تعیین کردن خط مشی دولت بر عهده آقای بولتون قرار دارد و به نظر نمی رسد که تا زمان حضور او در تیم امنیت ملی تغییری در سیاست های دولت اعمال شود. ظاهرا ترامپ تمایلی به اخراج بولتون ندارد. البته این موضوع اهمیتی ندارد که چرا ترامپ از شر بولتون خلاص نمی شود. ظاهرا آقای بولتون هر چه قدر هم توسط اقدامات و بیانیه های رئیس جمهور خجالت زده شود، همچنان اهداف و برنامه های خود را دنبال می کند.
بسیاری از تحلیلگران در طول چند ماه گذشته ادعا کرده اند که بولتون در نهایت وادار به خروج از کاخ سفید خواهد شد. زمانی که ترامپ ادعا کرد به دنبال تغییر حکومت در ایران نیست، بسیاری از کارشناسان تصور کردند که بولتون دیگر جایی در کاخ سفید نخواهد داشت. اما سیاست های دولت ترامپ در ماه های گذشته به خوبی نشان می دهند که آن ها به دنبال سرنگون کردن حکومت جمهوری اسلامی هستند. بعد از برگزاری اجلاس دوم بین ترامپ و کیم جونگ اون دوباره شاهد گمانه زنی هایی در مورد کاهش نفوذ بولتون در کاخ سفید بودیم. اما در واقعیت ترامپ نیز همان خواسته های غیرواقع گرایانه بولتون را در ملاقات با رهبر کره شمالی مطرح کرد، در حالی که همه می دانستند شانس دست یابی به توافق پایین خواهد بود.
نابود کردن معماری پیمان های بین المللی کنترل سلاح یکی از اهداف اصلی جان بولتون در طول دوران حرفه ای خود بوده است. او تاکنون به بخشی از خواسته های خود رسیده است، اما تصور میکنم که فروپاشی پیمان هسته ای استارت نو بین آمریکا و روسیه همچنان در بین اولویت های اصلی آقای بولتون قرار دارد. بنا براین، به نظر نمی رسد که او آماده کردن کاخ سفید باشد و تا جای ممکن اهداف و برنامه های مخرب خود را دنبال خواهد کرد. ظاهرا تنها چیزی که بولتون اعتقاد دارد خارج کردن آمریکا از توافقات دیپلماتیک موفقیت آمیز است. در نتیجه، رئیس جمهور چاره ای جز اخراج کردن او نخواهد داشت.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
-
تشریح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
-
انتصاب عضو هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی «گهر زمین»/ عکس و سوابق
-
معاون سیاسی استاندار: استادیوم قلعهرئیسی حدود ۹۰ درصد پیشرفت داشته اما هنوز افتتاح نشده است/ عمر مفید پروژه های نیمه تمام استان در حال از دست رفتن است/ پارسائی: آمده ام به ورزش استان خونی تازه تزریق کنم
-
گسترش آفت جوانهخوار بلوط در ۷۰هزار هکتار از جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!