یادداشت
گفتگو و گزارش

حقوق شهروندی؛ حلقه‌ی مفقوده انتخابات!

حقوق شهروندی؛ حلقه‌ی مفقوده انتخابات!

شهروندان هرجامعه بنا بر میزان توسعه یافتگی آن جامعه ،سطح سواد و معلومات و سوادسیاسی مردمانش از حقوق انسانی برخوردارند.

حقوق شهروندی عبارت از مجموعه قواعد حاکم بر روابط اشخاص درجامعه ی شهری که پیشگامان علم حقوق مدنی، تعدی وتعرض به حقوق شهروندی را مورد نکوهش قرار داده اند وحاکمیت سیاسی را موظف به تضمین رعایت حقوق شهروندی چه از طرف خود حکومت وچه تک تک افراد درمقابل هم نموده اند.

درکشورمان ایران نیز مانند سایر کشورها جهت تحکیم جمهوریت فرایند انتخابات هرچهارسال یکبار تکرار می شود( باهمه ی ایرادات اساسی که دارد).

بر اساس حقوق شهروندی ،شهروندان حق شرکت در انتخابات را دارند که براساس سلیقه ی خود حق انتخاب دارند.

تنها چندروز از پایان ماراتن سنگین انتخابات در شهرمان میگذرد. بعنوان بک فرد کاملا بیطرف وفعال اجتماعی که تمامی موضوعات را رصد مینمودم به نتیجه ای بسیار بد رسیدم وانهم عدم آگاهی شهروندان به حقوق خود واستفاده ابزاری کسانی که خواهان رسیدن به قدرت هستند ازین عدم آگاهی.

مهمترین موضوع دربعد سیاسی حقوق شهروندی ،حق انتخاب آزاد مردم یک شهر هست.

شوربختانه درجامعه ی ما اگر کسی عقیده اش مخالف مابود به چشم دشمن دیده میشود خصوصا کسانی که ادعای رسیدن به دموکراسی دارند. باید بدانیم درتضارب آرا هست که دموکراسی نیز تمرین میشود.

بی اخلاقیها وهتک حرمتهایی که درین مدت از طرف تمامی افراد مدافع کاندیداها صورت گرفت خود نشان از پشت کردن به رعایت حقوق شهروندی هست.

مثالی میزنم که تنها یک مورد از هزاران مورد هتک حرمتها هست.

یک بانوی محترم که در راه تامین اقتصاد خانواده اش تلاش میکند و همه‌مان بارها از دسترنجش استفاده کردیم مورد بی احترامی قرار میگیرد فقط برای رسیدن به برنده بودن در انتخابات ، ولی باید بدانند که با اینکار اخلاق را باختند که نشانه‌ی بی‌اخلاقی وعدم رعایت حقوق شهروندی این فرد هست.

البته کم نبودند فیلمها و عکسهای اینچنینی که از ستادهای انتخاباتی مختلف پخش شدند و باعث ضربه به افکار مردمی میشد.

شوربختانه جامعه ی ما با دروغ عجین شده که گاها اخبار دروغینی درفضاهای مجازی پخش میشد ودرکمترین زمان نیز تکذیب میشد. که نشان از نادیده گرفتن حقوق شهروندی مخاطب دارد.

و اما به دور از ملاحظات سیاسی و احترامی که برای تمام کاندیداهای این دوره دارم خود کاندیداها نیز خود را موظف به رعایت حقوق شهروندی مخاطبینشان نمی دیدندکه تا الان در همه ی دوره ها به همین شکل بوده است.

و آنهم هیچ کاندیدایی درمورد برنامه های خود دروضعیت کلان کشور مانند محیط زیست، آموزش،حقوق شهروندی، الزامات ایجاد روابط و تعامل بادنیا، قانونگذاری وچگونگی نظارت برقانون سخن نگفته اند که مشکل اساسی کشور ما از همینجا برمیخزد و همیشه هم لاینحل باقی مانده است.

کاندیداها درهمه جا فقط روی موضوعات کلیشه ای وتکراری وغیره قابل حل مانند بیکاری ایجاد شغلهای انچنانی ورفع محرومیت صحبت کرده اند که دراین چهل سالی که از عمر حکومت میگذرد هرچهار سال یکبار این وعده ها تکرار شده اند.

این مورد نیز یک نوع نادیده گرفتن حقوق شهروندی وعدم آگاهی مخاطبان انتخابات هست.

البته درین رابطه وبرنامه های کاندیداها بحث مفصلی میطلبد که درین مقال نمیگنجد.

اینها نمونه های کوچکی بودند از تمامی انچه بی اخلاقی نامیده میشود که باعث خدشه دارنمودن روح حقوق شهروندی هست.

در کنار همه‌ی این موارد که از معایب انتخابات بود کارهای قشنگی نیز دیده شد که یاد آوریشان خالی از لطف نیست.

آنجا که دغدغه ی دوتا از ستادهای انتخاباتی توجه به مسایل محیط زیستی بود چه قبل از شروع تبلیغات و چه بعداز پایان انتخابات که بسیار قابل تحسین هست.

جلوگیری از کشتار تنها دارایی مردمان که هم در بحث محیط زیستی قابل توجه هست و هم از لحاظ توجه به معیشت مردم.

ایجاد همدلی و وفاق توسط بعضی از کاندیداها از طریق هدیه های گل وسرکشی به ستاد طرف مقابل که درجامعه ی پر التهاب انتخاباتی بسیار لازم بود که نشان از جوانمردی و بزرگ منشی داشت.

در پایان ذکر این نکته را لازم میدانم که درتمامی کشورهای توسعه یافته آگاهی بخشی درمورد حقوق شهروندی از وظایف سازمان شهرداری هست که میطلبد برای ساختن شهری توسعه یافته ، شهرداری و همه ی دغدغه مندان و اصلاح خواهان جامعه درین مورد تدابیر لازم را بیندیشند تا راههای رسیدن به توسعه ودموکراسی هموارتر گردد.

خدایا چنان کن سرانجام کار تو خشنود باشی و ما رستگار *فعال اجتماعی ومحیط زیستی

 
کلمات کلیدی



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 2 نظر

  • 1 یاسرایومن 1398/12/5 13:1:15

    شهرداری...!!۹۰درصدبدنه شهرداری وظایفشون روفقط بردن آشغالای دم درخونه هاوگاهاآبپاشی چمن وجارووگرفتن عوارض تنهامیدونندواینکه این عوارض کجاهزینه میشه وچطوروشوراهااین وسط چه کارند؛اصلابهش پرداخته نمیشه واگرهم بشه نزدیک یه متینگ سیاسی،بهش میپردازن! همه ایناهم که نقش اولیه شهرداریست،بدرستی انجام نمیشه. کجای این شهربزرگ؛یه جای بازی ویاوسایل بازی استانداردبرای کودکان،یابانوان ووووو،وجودداره تابرسه به فرهنگ سازی دربعدح.شهروندی!!اونم ارگانی که خیلی ازنیروهاش بارانت وضابطه وبامدارک پایین ویاگاهابی ربط واردش شدن.

    پاسخ
  • 2 محجلو 1398/12/5 12:46:36

    قبلا می نوشتی فعال سیاسی اصلاح طلب حتی خودت هم برا حقوق شهروندیت ارزش قائل نشدی چون پای صندوق رای نرفتی حالا که مجلس افتاده دست اصولگراها می نویسی فعال اجتماعی ومحیط ریستی ،خدا به محیط زیست رحم کنه چون قطعا مثل اصلاحطلبان بدبختش می کنی

    پاسخ
سایر اخبار
برگزدیدها