-
نخبه کشی در کهگیلویه: نقض بدیهیترین اصل منطق در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی -
وقتی شایستهسالاری قربانی تبعیض و روابط میشود
حسن کریمی -
دهن کجی شبکه دنا به جامعه ورزش استان و مردم کهگیلویه
سید ابوصالح دانشفر
چرا آمار کرونا در ایران دقیق نیست؟

افتونیوز _ از آغاز فراگیری کرونای جدید (کووید۱۹) در ایران، همواره آمارهایی که از ابتلا و فوت ناشی از این ویروس منتشر شده است مورد تشکیک قرار گرفته است. در ماه های اول انتشار ویروس که کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت به عنوان سخنگوی این وزارتخانه انجام وظیفه می کرد، به اندازه ای این موضوع مطرح می شد که یکبار وی گفت: «اصرار نداریم افراد آمارهای روزانه ای که ارائه می دهیم را باور کنند و اعلام آمارها برای آگاهی و هوشیاری هرچه بیشتر مردم کشور است.»
از آغاز فراگیری کرونای جدید (کووید۱۹) در ایران، همواره آمارهایی که از ابتلا و فوت ناشی از این ویروس منتشر شده است مورد تشکیک قرار گرفته است. در ماه های اول انتشار ویروس که کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت به عنوان سخنگوی این وزارتخانه انجام وظیفه می کرد، به اندازه ای این موضوع مطرح می شد که یکبار وی گفت: «اصرار نداریم افراد آمارهای روزانه ای که ارائه می دهیم را باور کنند و اعلام آمارها برای آگاهی و هوشیاری هرچه بیشتر مردم کشور است.»
در کنار این آمارها، موضوع دیگری که مورد مناقشه بود، نسبت مبتلایان به این ویروس با بیماران بستری شده و فوت شده ها بود. اولین آمارها درباره نسبت این افراد، از چین منتشر می شد و نسبتا مورد قبول بود اما زمانی که انتشار این ویروس جهانی شد، آمارهای کشورهای دیگر نشان داد که چینی ها یا آمار دقیقی نداشتند یا واقعیت را بیان نمی کردند!
اطلاعات اولیه که در اسفندماه و از سوی مقامات پزشکی منتشر شد، اعلام می کرد که ۸۰ درصد کسانی که به ویروس کرونا مبتلا می شوند هیچ علائمی از خود نشان نمی دهند و حتی ممکن است متوجه ابتلا نشوند. ۲۰ درصد دیگر افراد مبتلا، بر اساس علائم در سه سطح خفیف، متوسط و شدید دستهبندی میشوند و باید بر این اساس یا بستری شوند یا تحت درمان قرار گیرند. همچنین میزان کشندگی کرونا حدود ۳ درصد اعلام شد. حالا اما با گذشت نزدیک پنج ماه از زندگی مردم ایران با این ویروس، آمارهای واقعی که داده می شود این اطلاعات را نقض می کند.
روز شنبه حسن روحانی رئیس جمهور و مصطفی قانعی دبیر کمیته علمی ستاد کرونا اعلام کردند که بر اساس تست های انجام گرفته تا به حال ۲۵ میلیون نفر از مردم کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند. در همین روز سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت هم اعلام کرد که مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۷۱ هزار و ۶۰۶ نفر رسیده است. بنا به این اعلام، ۲۲۳ هزار و ۳۰۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند و متاسفانه مجموع جان باختگان این بیماری به حدود ۱۴ هزار نفر رسیده است.
اگر این اطلاعات را دقیق در نظر بگیریم و جامعه آماری افرادی که تست داده اند، متناسب با کل کشور باشد، باید گفت که بر این اساس در کشور کمی بیش از یک درصد مبتلایان، به عنوان بیمار شناسایی شده اند (نسبت ۲۷۱ هزار نفر به ۲۵ میلیون نفر) و همچنین نسبت فوت شدگان نسبت به کل مبتلایان ۵۶ هزارم درصد (یا یک نفر در هر ۱۷۸۵ نفر) است. این آمار بسیار پایین تر از نسبت ۲ تا ۳ درصد مرگ ومیری است که اسفند ماه اعلام می شد؛ مگر اینکه آمار فوت شدگان را بسیار بالاتر از میزان اعلام شده بدانیم!
از سوی دیگر دبیر کمیته علمی ستاد کرونا هم اعلام کرده که « بالای ۹۰ درصد کسانی که به بیماری کووید-۱۹ مبتلا می شوند، آنقدر خفیف است که حتی به پزشک مراجعه نمی کنند. این ۹۰ درصد همان گروهی هستند که فقط از طریق تست الایزا یا پادتن می توانیم متوجه شویم که به بیماری مبتلا شده اند یا خیر و با تست دیگری نمی توان این موضوع را فهمید.» اما بر اساس آمار می توان دقیقتر گفت که نزدیک ۹۹ درصد کسانی که به بیماری کووید-۱۹ مبتلا می شوند، آنقدر خفیف است که حتی به پزشک مراجعه نمی کنند.
نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد، روشی است که برای مقابله با کرونا در کشور وجود دارد. رئیس جمهور شنبه اعلام کرد که ۳۰ تا ۳۵ میلیون نفر دیگر در کشور در معرض ابتلا خواهند بود. با این حال از آنجایی که اقتصاد کشور اجازه تعطیلی فعالیت ها را نمی دهد، دولت ناچار است که همچنان منتظر عمومی شدن ابتلا و پایان کرونا به این روش باشد. این پیش فرض باعث می شود که تشکیک در آمار فوت شدگان بار دیگر در ذهن ها افزایش یابد. پایین اعلام کردن فوتی ها می تواند از التهاب جامعه کم کند، انتقادات را به مجموعه تصمیم گیران و مدیران کشور کم کند و راه را برای پیشبرد سیاست ابتلای همگانی باز کند. با این حال، منطقی تر پذیرفتن آمار است. اگر بر اساس همین آمار، میزان فوتی های آتی (از ۳۰ تا ۳۵ میلیون نفری که در معرض ابتلا هستند) را حساب کنیم ، بین ۱۶۸۰۰ تا ۱۹۶۰۰ نفر دیگر از هموطنانمان جان خود را از دست خواهند داد و این آمار کمی نیست.
در جهانی که حتی جان یک شهروند ارزشمند است و نباید درباره آن مسامحه شود، بی اعتنایی به توصیه های پزشکی غیرقابل بخشش است و همه کسانی که باعث افزایش سرعت ابتلا یا گسترش بیشتر می شوند در مرگ این افراد سهیم هستند.
مردم سالاری
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
-
تشریح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
-
انتصاب عضو هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی «گهر زمین»/ عکس و سوابق
-
معاون سیاسی استاندار: استادیوم قلعهرئیسی حدود ۹۰ درصد پیشرفت داشته اما هنوز افتتاح نشده است/ عمر مفید پروژه های نیمه تمام استان در حال از دست رفتن است/ پارسائی: آمده ام به ورزش استان خونی تازه تزریق کنم
-
گسترش آفت جوانهخوار بلوط در ۷۰هزار هکتار از جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!