-
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی -
وقتی شایستهسالاری قربانی تبعیض و روابط میشود
حسن کریمی -
دهن کجی شبکه دنا به جامعه ورزش استان و مردم کهگیلویه
سید ابوصالح دانشفر -
خوابِ پروانه در اقلیم سیاستزدگی، آستانهی سقوط در سکوتِ نسیمها
سید یونس آصف جاه
از کنکاش در «فاتحهخوانی» تا معرفی کتاب «سیدقادر لاهوتی» / تصاویر

افتونیوز - مسعود آرام
نشست فرهنگی «گروه فرهنگ بومی استان» با موضوع فاتحه خوانی، در سالن جلسات شورای شهر یاسوج برگزار شد.
به گزارش افتونیوز، در این نشست فرهنگی، فاتحه خوانی از زوایای مختلفی مورد بررسی قرار گرفت. تاریخچه فاتحه خوانی، شیوه فاتحه خوانی در گذشته و حال، پتانسیل فاتحه خوانی برای تبادل افکار، تحلیل علل مرگ متوفی، تسلی و تسکین بازماندگان، همدردی عاطفی و معاملات عاطفی، آشنایی شرکت کنندگان، تعلل مراسمات شادی و... از جمله مسایلی بود که به آن پرداخته شد.
در بخش دیگر جلسه انتقادات و اشکالات مراسم فاتحه از جمله اردوکشی و تفاخر ، چشم و همچشمی، هزینه های غیر ضروری، راه اندازی کاروان و مسدود نمودن مسیر عبور مردم، تشریفات اضافی و...مورد واکاوی قرار گرفت.
مهمان ویژه نشست این هفته، فتاح محمدی معاون سیاسی استاندار بود که با توجه به اهمیت اینگونه نشستها در فرهنگ سازی جامعه در جلسه شرکت کرد.
محمدی در سخنانی ضمن تاکید بر انجام اینگونه نشستها، از متولیان برگزاری این جلسه تشکر کرد و اظهار داشت که تلاش می کند در حد امکان به برگزاری چنین جلساتی کمک کند و شرایط لازم را برای نشست های فرهنگی شناسنامه دار فراهم نماید.
علی کامرانی، رییس بنیاد ایران شناسی استان که متولی برگزاری نشست گروه فرهنگ بومی استان است از معاون استاندار برای برگزاری اینگونه جلسات درخواست کمک و همکاری کرد.
کامرانی از معاون استاندار خواست از انجام هرگونه حمایت و کمک مالی و اجتماعی که می تواند شرایط برگزاری را فراهم کند، دریغ ننماید.
رییس بنیاد ایرانشناسی استان در بخش دیگری، در مورد مکانی برای برگزاری نشست ها، همکاری و همراهی مسئولین را ضروری دانست. ناگفته پیداست برگزاری اینگونه نشست ها برای بسترسازی و هدایت جامعه به سوی بهزیستی، امری ضروری واجتناب ناپذیر است. یکی از نقاط قوت نشست فرهنگ بومی معرفی کتاب در هر جلسه و متناسب با موضوع جلسه است که می تواند به رونق فرهنگ کتاب خوانی منجر شود.
بدون شک برگزاری این نشست ها بدون همراهی و حمایت مسئولین عقیم می ماند. انتظار می رود مسئولین به چنین نشست هایی توجه نمایند، زیرا برگزار کنندگان حامل باری فرهنگی هستند که قاعدتا از روی دوش دولت برداشته می شود. حمایت بنیادهای مردم نهاد می تواند به دولت، برای مدیریت بهتر کمک نماید.
همچنین در این نشست کتاب « پژوهشی بر ادبیات منظوم و محلی استان کهگیلویه و بویراحمد از صفویه تا حال» تالیف سیدقادر لاهوتی استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد گچساران و از فعالان سیاسی اصلاح طلب استان معرفی شد.
گزارش تصویری از این نشست فرهنگی:
[gallery type="rectangular" link="file" ids="6976,6977,6978,6979,6980,6981,6982,6983,6984,6985,6986,6987,6988,6989,6990,6991,6992,6993,6994,6995,6996,6997,6998,6999,7000,7001,7002,7003,7004,7005,7006"]
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
-
تشریح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
-
انتصاب عضو هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی «گهر زمین»/ عکس و سوابق
-
معاون سیاسی استاندار: استادیوم قلعهرئیسی حدود ۹۰ درصد پیشرفت داشته اما هنوز افتتاح نشده است/ عمر مفید پروژه های نیمه تمام استان در حال از دست رفتن است/ پارسائی: آمده ام به ورزش استان خونی تازه تزریق کنم
-
گسترش آفت جوانهخوار بلوط در ۷۰هزار هکتار از جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد
نظرات ارسالی 7 نظر
با صحبت های خانم دکتر پناهی کاملآ موافقم.
پاسخآقای لاهوتی کتاب ها را با پول سعودی ها یا یهودی ها یا آمریکای ها چاپ ومنتشر کردید. لاهوتی و منطقیان،و اصلاح طلبان همه مزدور آمریکا هستند
پاسخگسترش و عمق بخشیدن به ظرفیت های فرهنگ ملی در عرصه جهانی و مؤلفه های فرهنگ بومی در عرصه داخلی باید مدنظر همه قرار گیرد ، تنها از این راه است که مبانی فرهنگ در یک جامعه مستحکم و ماندگار می گردد و به همین خاطر قدرت نفوذ پیدا می کند . وقتی صحبت از گسترش و عمق بخشیدن می کنیم لاجرم نگاهی به متولیان امر در جامعه داریم . واقعیت آن است که بدلیل سرعت و سهولت اختلاط فرهنگ ها اکتفا کردن به ماندگاری از طریق انتقال سینه به سینه اجزاء و مؤلفه های فرهنگ بومی چاره کار نبوده محتاج برنامه ریزی و سیاست گزاری و تخصیص منابع برای ترویج شعر و موسیقی و ادبیات و هنرهای نمایشی ودر کل آئین های بومی است .
پاسخیکی از کارکردهای غیرمستقیم وجود فاتحه خوانی ، به شکل افراطی امروزی دراستان ما ، ایجاد روحیه افسرده وغمکین وخالی از نشاط دربین مردم ماست که خود باعث بیمار ی های روحی وروانی و سکنه های قلبی وعروقی نابه هنکام درجمعیت کل وبه خصوص مشارکت کنند کان درچنین مراسمی خواهد شد . نفس این عمل خوب است اما زیاده روی دراین کارا نادرست است
پاسخفاتحه خونی داخل یاسوج فقط سی خودنمایی فرد وقوم قبیله اش است،نه برای تسلی دادن به خانواده،غم دیده مرحوم هست،
پاسخدرود بر دکتر قادر لاهوتی،اسطوره فرهنگ،وادب استان کهگیلویه وبویراحمد
پاسخکاش یک ساعت در هفته یک کلاس فرهنگی،و آداب معاشرت برای کارمندان استان می گذاشتند وآنها را توجیع می کردند،که فرهنگ یک مقوله خوبی است،با فرهنگ باشید
پاسخ