-
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی -
وقتی شایستهسالاری قربانی تبعیض و روابط میشود
حسن کریمی -
دهن کجی شبکه دنا به جامعه ورزش استان و مردم کهگیلویه
سید ابوصالح دانشفر -
خوابِ پروانه در اقلیم سیاستزدگی، آستانهی سقوط در سکوتِ نسیمها
سید یونس آصف جاه
بی مهِری به روستای(تُل کوچک)کهگیلویه/عدماختصاص بودجه/ بلاتکلیفی ۱۳ ساله طرح هادی/ تبعیض تا کی؟

اَفتونیوز _ صیاد خردمند : روستای تُل کوچک دارای ۸۴خانوار و جعمیت آن بالغ بر ۳۲۰نفر در فاصله ۸کیلومتری شهرستان کهگیلویه (دهدشت)در حومه شرقی واقع گردیده که نزدیک ۱۳سال از تابلوی طرح هادی روستای مذکور که با کد پروژه اعتبار۸۶۹۰۳۵۰ توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نصب شده و هم اکنون نزدیک ۴۲ سال از عمر انقلاب اسلامی ایران می گذرد و تاکنون هیچ گونه خدمات اولیه بهداشتی از قبیل زیرسازی، بیس ریزی، سنگ فرش، کانال هدایت سیلاب و آسفات در روستا کار نشده و به علت نبود امکانات اولیه تاکنون بیش از ۱۸خانوار روستا را ترک وبه سمت شهرها مهاجرت نمودند که این امر بسیار نگران کننده هست اگه این روند ادامه داشته باشد روز به روز روستا خالی از سکنه می شود. ساکنین این روستا از مشکلات تنگنایی رنج می برد که ضرورت دارد باسیاست گذاری ،برنامه ریزی به موقع و هنگام تخصیص منابع مالی به سمت آبادانی رهنمود شوند.
محمد پناهنده دهیار روستا در گفت و گو با اَفتونیوز می گوید : مردم روستای (تُل کوچک) مانند بقیه روستاها حق حیات وزندگی داریم ، چرا حقوق روستای (تُل کوچک) در بخش مرکزی شهرستان کهگیلویه تضیع شده است. هیچ گونه مسئول و مدیری به فریاد این روستا نرسیده و و رها شده باقی مانده است.
درصورتی که بقیه روستاها همجوار وهمسایه های ما که از لحاظ خانوار وجعمیت نسبت به تُل کوچک کمتر هستند اما توسط مسئولین و مدیران شهرستانی واستانی با هزینه های بسیار بالا در آن روستاها عمران آبادی شده که حق شان بوده دست شان درد نکنوپد اما در روستای تُل کوچک تاکنون یک ریال در اختصاص داده نشده و همچنان به حال رها شده باقی مانده است.
وی می افزاید: مردم روستا در فصل تابستان با گرد غبار خاک در کوچه ها که از طریق کولرهای آبی وارد منزل می شود و چشم، بینی و حلق فرد را با خود درگیر می کند و در فصل زمستان با آب گرفتگی شدید و گِلی بودن کوچه ها افراد مسن و زنان باردار با خطر لیز خوردن مواجه هستند و در نهایت دچار خسارت های جانی ونقض عضو می شوند.
دیگر از اهالی می گوید : نبود خانه بهداشت در روستا سبب شده تا زنان باردار به علت نبود وسایل نقلیه بعد از یک ساعت پیاده رویی در فصل گرما به به خانه بهداشتی در مجاورت روستا مراجعه کند که بر اثر گرما و مسافت طولانی نوزاد آنها دچار یرقان می شوند یا ناچار میشوند نوزادشان سقط کنند.
همچنین ساکنین این روستا از بی مهِری دستگاهای اجرایی اعم از شهرستانها واستانها گله مندند علی رغم اینکه بارها درد دل مردم از نبود امکانات اولیه به گوش مسئولین به صورت کتبی ونامه نگاری و حضوری منعکس شده تاکنون هیچ گونه اقدامی صورت نگرفته و با دوندگی های بیش از حد اهالی و ریش سفیدان و دهیار و شورای محترم روستا را بصورت نامه نگاری به همدیگر موکول نموند و هیچ مسئولی به روستای مذکور توجهی نکرده و مردم این روستا قشری زحمت کش کشاورزان، دامداران زحمت کش که تکیه گاهی جزء مسئولین دلسوز ندارند.
یکی دیگر از اهالی در گفت و گو با اَفتونیوز عنوان می کند : نبود کانال و هدایت سیلاب ودفع آب های سطحی روستا باعث شده که کل آبهای فاضلاب خانگی روستا وارد زمین کشاورزی روستا شده که باعث خسارت و نابودی گندم و برنج کاری کشاورزان شده که هر روز در روستا باعث تنش و درگیری وپخش شدن آب های فاضلاب در زمین کشاورزی بسیار مضر ونابود کننده هست و نیاز ضروری به کانال هدایت سیلاب دارد تا مشکل این کشاورز زحمت کش حل شود.
روستای تُل کوچک دارای شبکه آب شرب فرسوده و غیر بهداشتی است که به شکل سنتی و قدیمی درزیر ساختمان ها و سرویس بهداشتی لوله گذاری شده که هرروز درگیر وتعمیر ترک خوردگی لوله ها که باعث به هدر رفتن آب شرب وحفره گودال هایی در سطح روستا باعث شده که حیوانات اهلی و وحشی ازقبیل،گاو،گوسفند،بز،الاغ،سگ وگربه از آب ترک خورده گودال استفاده کنند که باعث به خطر انداختن سلامتی افراد روستا می شود و در فصل تابستان با قطعی وکمبود آب روبرو هستیم و بیش از شیش سال پیگیری و مراجعه حضوری و نامه نگاری اما متاسفانه نتیجه ای تاکنون جزء دور زدن ودوندگی بیش از این، چیزی نصیبمان نشد.
مردم روستای تُل کوچک این روزها دلی پر درد، دستانی خسته زبان گلایه از همه مسولانی دارند که سالها نسبت به آنها بی اعتنایی و بی توجهی کرده اند. در استان کهگیلویه و بویراحمد قاعده این است که با روابط و نفوذ شخصی و گروهی میتوان بهتر خدمات عمومی را از نهاد های مسول دریافت کرد چیزی که مردم اهالی معتقدند از آن بی بهره اند و این امر سبب شده علارغم همجواری و نزدیکی با شهر دهدشت سالها با محجوریت، انزوا و بی توجهی به زندگی خود در روستا ادامه دهند، حال مردم اهالی از مسولین مرتبط به خصوص استاندار و فرماندار تازه جلوس کرده تقاضای حمایت و توجه ویژه در اسرع وقت را دارند.
گزارش و عکس : صیاد خردمند














نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
-
تشریح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
-
انتصاب عضو هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی «گهر زمین»/ عکس و سوابق
-
معاون سیاسی استاندار: استادیوم قلعهرئیسی حدود ۹۰ درصد پیشرفت داشته اما هنوز افتتاح نشده است/ عمر مفید پروژه های نیمه تمام استان در حال از دست رفتن است/ پارسائی: آمده ام به ورزش استان خونی تازه تزریق کنم
-
گسترش آفت جوانهخوار بلوط در ۷۰هزار هکتار از جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!