-
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی -
وقتی شایستهسالاری قربانی تبعیض و روابط میشود
حسن کریمی -
دهن کجی شبکه دنا به جامعه ورزش استان و مردم کهگیلویه
سید ابوصالح دانشفر -
خوابِ پروانه در اقلیم سیاستزدگی، آستانهی سقوط در سکوتِ نسیمها
سید یونس آصف جاه
آسیب شناسی انتخابات شورای شهر

اَفتونیوز _ حسن اسدی آرخلو : انتخابات شورای شهر که این روزها پارلمان شهری نیز نامیده می شود، چندی دیگر برگزار می شود و امور و مدیریت یک شهر با همه مصائب و مواهبی که دارد، بر عهده گروهی منتخب قرار می گیرد. کاندیداهای متعددی با سلایق و برنامه های مختلف پا به عرصه گذاشته اند و از هر فرصتی برای اعلام و رونمایی از برنامه های خود استفاده می نمایند. اگر موشکافانه به مسایل شهری بیندیشیم سوالات متفاوتی پیش می آید. اعضای شورای شهر باید از جنبه های مختلف مدیریتی، روانشناختی، جامعه شناسی و موارد دیگر چه برتری نسبت به مردم عادی داشته باشند و یا کاملتر بگوییم عضو موثر و شورای تاثیرگذار چه کارکرد و ویژگی دارد؟
۱- شورای شهر به مثابه پارلمان شهریست و وقتی این اسم خاص به زبان می آید سیاست گزاری، تالیف و تصویب قوانین، تداعی می شود. سیاستگزاری یا با کمی ارفاق برنامه ریزی در شورای شهر به ما این را می گوید که باید با استفاده از اطلاعات موجود، بررسی نقاط ضعف و قدرت، فرصت ها و آسیب ها، نیاز سنجی و آینده پژوهی، استفاده از تجارب و تظر صاحبنظران، افقی برای توسعه شهر ترسیم و البته راه های دستیابی و رسیدن به آن را طبق واقعیت ها پیش بینی کرد. در چشم انداز و برنامه مطلوب برنامه های دهان پر کن، تقلیدی و به اصطلاح فضایی در جهت مشغول سازی افکار عمومی، جایی ندارد.
۲- اگر وظایف شوراهای شهر را مطالعه کنیم متوجه خواهیم شد که شورای شهر فقط وظایف مربوط به امور شهرداری بر عهده ندارد بلکه می تواند در بسیاری از امور مربوط به شهر تاثیرگذار باشد. لازم است اعضای شورای شهر با تمام ظرفیت های قانونی موجود آشنا و به نحو مطلوب از آن استفاده نمایند. ذکر این نکته ضروریست که شورای شهر تنها محلی برای امور روزمره، کمک های بلاعوض، مهر تایید و معرفی کردن و این طور موارد نیست. بررسی مشکلات مردم بسیار امری مهم و از وظایف انسانی و عرفی است اما هیچ یک از اعضا حق ندارند وقت خود را فقط صرف این موارد کنند.
۳- انتخاب یک شهردار خوب و با ثبات، می تواند عاملی مهم برای سنجش توان شورای شهر باشد. ویژگی های شهردار مطلوب با توجه به شرایط و مشخصات آن شهر بر می گردد. نقش شورا انتخاب مناسب، حسابرسی، نظارت قانونی و دقیق بر عملکرد شهردار و البته عدم فشار بر وی جهت انجام امور شخصی یا سفارش ها است. اگر بررسی کنیم بسیاری از اختلافات میان شهردارها و شوراها به دلیل نامطلوب بودن تقاضاها و بده بستان ها بوده است. وقتی کار به گروکشی و رو کردن تخلفات بین شورا و شهردار و در کل اختلاف ها و درگیری ها برسد، تنها شهر و مردم آن هستند که متضرر می شوند.
با مشخصاتی که از شورای تاثیرگذار و مطلوب در بالا گفته شد می توان ویژگی های یک عضو موثر برای شورا را برشمرد:
۱- دارای روحیه کار جمعی و تشکیلاتی: تعالی و اعتماد به نفس بالا یکی از ویژگی مهم برای عضو شوراست. چنین فردی به راحتی می تواند به کار و تصمیم جمعی پایبند باشد. این پایبندی تنها به پذیرش رای جمع نیست که این از بدیهیات است. آن چه مهم است حفظ همگرایی و روحیه همکاری در کنار پایبندی به اصول و عقاید منطقی و شخص می باشد.
۲-مشاوره پذیر: شورای شهر دارای کمیسیون های مختلفی است که هرکدام به نحوی به امور شهر می پردازند. اعضای آن کمیسیون ها باید با منطق توجه به تخصص گرایی، استفاده از صاحب نظران و اهل فن انتخاب شوند. کمسیون های شورای شهر جای افرادی توانمند است که بتوانند به اعضای شورا خوراک فکری و ایده های عملی مناسب داده و برای حل مشکلات شهر راهگشا باشند.
۳- مسوولیت اجتماعی بالا: اعضای شورای شهر به مانند مدیران یک جامعه باید دارای مسوولیت اجتماعی بالا باشند و در واقع بتوانند الگوی سایر افراد و آحاد جامعه باشند. این بدان معناست که آن ها باید با عملکرد مثبت، اخلاقی و کارایی و اثربخشی بالا همین روحیه را به محیط تزریق نمایند. عدم برتری منافع شخصی و رفاقتی بر منافع شهر در تصمیم گیری ها و انتخاب ها، حفظ استقلال و عزت نفس در شرایط بحرانی از جمله ویژگی های مهم یک عضو شوراست. عضوی که بنا بر هر دلیلی مهر و امضای خود را در اختیار دیگران قرار می دهد قاعدتا نمی تواند نماینده مناسبی باشد.
۴- تخصص و اطلاعات کافی: اینکه بگوییم یک عضو شورای شهر حتما باید دارای یک تخصص به مانند مهندسی عمران یا شهرسازی باشد، عبارت صحیحی نیست. در یک شورای شهر تلفیقی از تجارت و تخصص های مرتبط لازم است از مهندسان حوزه عمران و شهرسازی و معماری گرفته تا جامعه شناسان و حقوق دانان. موضوع و بحث اینجاست که شخصی که می خواهد عضو شورای شهر شود باید در درجه اول به قوانین و وظایف و نیز به میزان لازم به تخصص ها و امور اجرایی شهر احاطه کافی داشته باشد. همچنین در مورد مشکلات متفاوتی که در شهرش وجود دارد در زمینه های مختلف بتواند با استفاده از مطالعه و تخصص خودش و نیز نظر مشاوران، صاحبنظر بوده و تصمیم صحیح اتخاذ نماید.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
-
تشریح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
-
انتصاب عضو هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی «گهر زمین»/ عکس و سوابق
-
معاون سیاسی استاندار: استادیوم قلعهرئیسی حدود ۹۰ درصد پیشرفت داشته اما هنوز افتتاح نشده است/ عمر مفید پروژه های نیمه تمام استان در حال از دست رفتن است/ پارسائی: آمده ام به ورزش استان خونی تازه تزریق کنم
-
گسترش آفت جوانهخوار بلوط در ۷۰هزار هکتار از جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!