-
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی -
وقتی شایستهسالاری قربانی تبعیض و روابط میشود
حسن کریمی -
دهن کجی شبکه دنا به جامعه ورزش استان و مردم کهگیلویه
سید ابوصالح دانشفر -
خوابِ پروانه در اقلیم سیاستزدگی، آستانهی سقوط در سکوتِ نسیمها
سید یونس آصف جاه
آنان که رای میدهند، آنانکه رای نمیدهند

افتونیوز – فضلالله یاری* رای دادن در جوامع امروزی، یک کنش اجتماعی است و ملت طی یک روند به تصمیمی درباره آن میرسند و اوراق هویتی خود را برمیدارند و به شعبه رای مراجعه میکنند. وقتی هم که از شعبه بیرون میآیند همه چیز در ذهنشان تمام میشود. در کشور اما، اما این کنش اجتماعی برای برخی فعالان سیاسی و اجتماعی گویی کنشی روانی نیز هست. یعنی قبل و بعد از آن، فرد رای دهنده باری روانی را متحمل میشود. بسیاری از ما هنوز زخمدار رایی هستیم که در سال (88) به صندوق ریختیم. بسیاری نیز حسرت رایی را میخورند که در سال های (92)و(96) به روحانی دادند. برخی نیز ممکن است خود را سرزنش کنند که به اندازه هر رایی که در سال (84)به صندوق نریختند، سهمی در برآمدن احمدینژاد داشتند.
یادم نمیرود شبی که در پایان روز(22) خرداد(88) به سالن انتخابات وزارت کشور رفتم. فضا کلا در تضاد با جو عمومی کشور بود. رفته بودم که پیروزی میرحسین موسوی را از وزارت کشور پیگیری کنم، اما محمود احمدینژاد، قبل از پایان فرصت رایگیری (63) درصد را به خود اختصاص داده بود. صبح روز بعد کسی احساسم را جویا شد، جملهای گفتم که برای سن و سال کنونیام زشت و دور از ادب به نظر میرسد. گفته بودم:"حس میکنم به من تجاوز کردند و بعد هم خودشان رفتند ماجرا را توی بوق کردند."
این احساس روانی من از آن رای بود و پیامدهایش و طبیعتا فشار روانی بسیاری را برمن تحمیل کرد. اکنون و یک روز مانده به انتخابات در من احساسی شکل گرفته است که برایم حامل تناقض و به دنبال آن فشاری روانی است. اگرچه تصمیم فردی و عاطفیام را گرفتهام که رای ندهم و حتی برای این که نیمه منطقی و پاستوریزهام بر من غالب نشود، بدون شناسنامه به کوهستانی در شمال پناه آوردهام و مطمئنم که امکان شرکت در انتخابات را ندارم، اما هیچ چیزی برایم تمام نشدهاست، که اگر بود، توی این آلاچیق چوبی زیبا و در خلسه هوای دلپذیر و پس زمینه صدای آب و پرنده و جیرجیرک، انگشت بر صفحه کلید موبایل نمیکوبیدم و چشمان خستهام را خستهتر نمیکردم که این کلمات را پشت سر هم قطار کنم. من هنوز دغدغه رایم را دارم؛ رایی که به صندوق نمیریزم. مثلا فکر میکنم اگر کسانی میخواهند شرایط از این بدتر نشود، دو راه را برگزیدهاند؛ گروهی پای صندوق رای نمیروند تا آمار مشارکت پایین بیاید، و به ترتیب دهندگان این صحنه، ضرب شست خود را نشان دهند. برخی نیز با همین انگیزه تصمیم گرفتهاند به کسی رای دهند که فکر میکنند بیشترین فاصله را با منویات ذهنی همان کارگردانان صحنه دارند(یعنی همتی).
هردو گروه اگر یک کاسه میکردند، یعنی یا همه رای نمیدادند، یا همه به همتی رای میدادند، میتوانستند انگیزه هر دو گروه را پوشش دهند. گروهی که در پایان انتخابات بعد از جمع و تفریق آمار، مشخص میشود که چه جمعیت تاثیرگذاری بوده که میتوانست تکلیف هر انتخاباتی را روشن کند. اما چه چیزی باعث میشود که برخی از این گروه، با دانستن این موضوع تصمیم بگیرند رای ندهند. من کسانی چون خودم-که میدانم کم نیستند- را مثال میآورم که نگاهی از سر عزت نفس به ماجرا دارند، هربار که رای دادهاند و تمایلی نشان دادهاند، از طرف مقابل (که میتواند حکومت باشد) پس زده شدهاند، علیرغم این که حکومت خود دعوت کننده بوده، اما هرگاه که رایدهندگان رایی متفاوت دادهاند، آنها را پشیمان کرده است. کسی که پشیمان شده باشد هم شاید دوبار و سه بار دیگر هم خودش را راضی کند، اما گاه چیزی به نام عزت نفس راهش را میگیرد و بهطوری که حتی نمیتواند به ندای منطق درونش گوش دهد.
در انتخابات امروز به جز بخشی که یا از سر تکلیف یا از سر تشخیص، ابراهیم رییسی و محسن رضایی را برمیگزینند دوگانه دیگری حضور دارند که علیرغم تفاوت بارز نگاهشان به وضعیت فعلی، از یک جنس به نظر میرسند و آن نگرانی برای ایران است؛ چه آنان که عواطف جریحهدارشان مانع از حضورشان در پای صندوقهای رای شده و چه کسانی که منطق سود و زیانشان آنها را به شعبه های اخذ رای کشانده است.
*سردبیر روزنامه همدلی منبع: صفحه اینستاگرام نویسنده
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
-
تشریح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
-
انتصاب عضو هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی «گهر زمین»/ عکس و سوابق
-
معاون سیاسی استاندار: استادیوم قلعهرئیسی حدود ۹۰ درصد پیشرفت داشته اما هنوز افتتاح نشده است/ عمر مفید پروژه های نیمه تمام استان در حال از دست رفتن است/ پارسائی: آمده ام به ورزش استان خونی تازه تزریق کنم
-
گسترش آفت جوانهخوار بلوط در ۷۰هزار هکتار از جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!