-
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی -
وقتی شایستهسالاری قربانی تبعیض و روابط میشود
حسن کریمی -
دهن کجی شبکه دنا به جامعه ورزش استان و مردم کهگیلویه
سید ابوصالح دانشفر -
خوابِ پروانه در اقلیم سیاستزدگی، آستانهی سقوط در سکوتِ نسیمها
سید یونس آصف جاه
توئیتبازی و خاطرهسازی ادمینهای مجازی راه حل بحران آب در کهگیلویه و خوزستان نیست

اَفتونیوز _ سید حبیب نوری: حجم آب تجدیدپذیر کهگیلویه و بویراحمد هشت میلیارد و پانصد و سیزده هزار متر مکعب قریب ٩ درصد کل آب ایران است. با این حال سهم مردم این سامان از آب در سایهی بازیهای سیاسی و جناحی درون استانی و منطقهای روز به روز کمتر میشود.
سادهاندیشی است اگر در زمانهی توییتبازی و خاطرهسازی مدعیان احقاق حقوق مردم این استان انتظار رفع تنش آبی از یکصد و هفتاد روستا و شهرهای کهگیلویه و بویراحمد را در سایه تدبیر و اصول کارشناسی داشت.
میزان بارش در این استان به گواه آمار بیش از سه برابر میانگین کشوری است و از این حیث یکی از پر آبترین استانهای کشور است. کهگیلویه و بویراحمد به یمن نزول این رحمت الهی و احداث سدهای مختلف وظیفه تامین آب استانهای همجوار را در این سالها بر عهده داشته است و البته خود از این نعمت بینصیب مانده است.
در خصوص حواشی بوجود آمده در خصوص احداث سد مارون دو در روزهای اخیر لازم است به چند نکته اشاره شود:
اول آنکه کهگیلویه در طول تمام تاریخ دایهای مهربانتر از مادر برای خوزستان و بهبهان بود و مردم این سامان برای همسایگی و حسن همجواری تاکنون بهای سنگینی پرداخت کردند. تقدیم تمام منابع خدادای این خطه از نفت و گاز گرفته تا مسالهی آبی که این روزها چالش برانگیز شده است به خوزستان تنها نمونهی ناچیز از خود گذشتنهای مردم این استان است.
دوم آنکه علاوه بر به یغما رفتن منابع و سرمایههای فوقالاشاره، کهگیلویه کمترین سهم ممکن را در بکارگیری منابع انسانی خود در ابر پروژههای حوزه نفت و گاز و پتروشیمی و همچنین شرکتهای منتفع از نفت و گاز و آب کهگیلویه و گچساران داشته و همین هوچی گران مدعی تحمل اندک حضور جوانان این مرز و بوم در ادارات و شرکتهای خوزستان و علی الخصوص شهرستان بهبهان را ندارند.
بهبهان و خوزستان اگر در پی احقاق حق آبه خود و جبران حقوق از دست رفته و ظلمی است که از بی آبی دامانش را گرفته باید به مامن و دامان دایهی همیشه مهربانش کهگیلویه پناه آورده و خواهان همراهی مردم و نمایندگان این حوزه در مقابل زیاده خواهیهای اصفهان و یزد و مرکز نشینان از حقوق مشترک شود نه اینکه با بی تدبیری نمایندهی کهگیلویهای الاصل خود چنگ به صورت مادر بزند!
در حالی که شورای عالی آب استانها و وزارت نیرو مسئولیت تخصیص آب را بر عهده دارند و به ظاهر پس از بررسیهای کارشناسی، زیستمحیطی و اجتماعی، در این خصوص تصمیمگیری میکنند اما قدرت و لابی نمایندگان مجلس در این شورا و ارتباطات با وزارت نیرو بی تاثیر نخواهد بود.
در تمام سالهایی که یزد و اصفهان و فارس و... در پی بهرهبرداری از خرسان 3 و تنگ سرخ و ... و قطع سرچشمهها و خشکاندن رودخامههای کهگیلویه از شمال و شمال شرق بوده و بوشهر و خوزستان مارون و کوثر را از جنوب بلعیدهاند و این استان از هر سو در حلقه محاصره آب خواران قرار گرفته است، حضور کارشناسان و دلسوزان در کنار نمایندگان و مسئولان این استان با وجود حلقه تنگ و غیرقابل نفوذ دفاتر به ظاهر ارتباطات مردمی در شهرستانها و ادمینهای فجازی بعید و دور از ذهن است.
این در حالی است که راه چارهی غلبه بر بی آبی و تنشهای آبی برای کهگیلویه و خوزستان در سادهاندیشی و کوتهنگری چند ادمین ریزهخوار صفحات مختلف فضای مجازی در توییت بازی و خاطره بازی انتخاباتی خلاصه شده است و از سوی دیگر اصفهان و یزد و سمنان و کویر نشینان بی آب و صاحب صنعت از سالها پیش با بسیج صاحبان فکر و کارشناسان اهل فن، پشتوانهای قوی برای صاحبان کرسی در مجلس شورای اسلامی و دولت در ادوار مختلف برای خود فراهم کردهاند.
و در پایان باید به این نکته مهم توجه داشت که بلندای نام مارون با تاریخ بلادِشاپور گره خورده و اگر بنای حقخواهی و حقطلبی در جدایی منافع بهبهان و خوزستان از کهگیلویه باشد، بحث آب تنها یک از هزار حق جدانشدنی کهگیلویه است.
مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های مخاطبین اَفتونیوز است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. می توانید با ارسال یادداشت خود، این مطلب را تأیید یا نقد کنید.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
-
تشریح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
-
انتصاب عضو هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی «گهر زمین»/ عکس و سوابق
-
معاون سیاسی استاندار: استادیوم قلعهرئیسی حدود ۹۰ درصد پیشرفت داشته اما هنوز افتتاح نشده است/ عمر مفید پروژه های نیمه تمام استان در حال از دست رفتن است/ پارسائی: آمده ام به ورزش استان خونی تازه تزریق کنم
-
گسترش آفت جوانهخوار بلوط در ۷۰هزار هکتار از جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!