-
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی -
وقتی شایستهسالاری قربانی تبعیض و روابط میشود
حسن کریمی -
دهن کجی شبکه دنا به جامعه ورزش استان و مردم کهگیلویه
سید ابوصالح دانشفر -
خوابِ پروانه در اقلیم سیاستزدگی، آستانهی سقوط در سکوتِ نسیمها
سید یونس آصف جاه
روزگار سپری شدهی صنعت سالخورده استان/ کارخانه قند یاسوج کی راهاندازی میشود؟ / گلایه شدید از استاندار

متأسفانه بانک تجارت کشور بنا بر دلایل متعدد، مسامحهکاری و کارشکنی میکند و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) آمادهی خرید کارخانه است، ولی بانک تجارت متأسفانه در این خصوص با دستگاههای مربوطه همکاری نمینماید. این معضل باعث شده که کارخانه تاکنون در بلاکلیفی به سر ببرد.
اسفندیار طلایی قائم مقام جنبش عدالتطلبان مبارزه با مفاسد اقتصادی در جنوب کشور و نمایندهی رسمی کارگران و سهامداران کارخانهی قند یاسوج در جمع خبرنگاران بیان کرد: «درب بستهی کارخانهی قند در توسط جناب دکتر نگینتاجی و دادستان محترم و با حضور حضرت آیت الله حسینی نمایندهی محترم ولی فقیه، بر روی 19 نفر از پرسنل رسمی کارخانهی قند بازگشایی شد و کارگران در محل کار حضور پیدا کردند و قرار شد بانک تجارت امکانات رفاهی را در اختیار کارخانه قرار دهد.»
طلایی در ادامه با گلایه از بانک تجارت افزود: الأن سه ماه است که سرویس بهداشتی کارخانهی قند آب ندارد؛ بانک تجارت هم امکانات لازم را خریداری نکرده و در اختیار کارخانه قرار نداده است. حتی سقف ساختمان اداری نیز آسیب دیده است. طلایی با اشاره به وضعیت فضای سبز کارخانه افزود: متأسفانه اغلب فضای سبز کارخانه خشک شده است. ولی از تاریخ 1 تیر ماه 1400 این فضا توسط پرسنل کارخانهی قند یاسوج آبیاری شده و چمن دوباره سبز شده است. اما باز هم ما شاهد کمکاری از سوی بانک تجارت هستیم. بانک تجارت حتی یک ماشین چمنزنی نخریده که در اختیار کارخانه قرار دهد تا این چمنها اصلاح شوند. وی با انتقاد از برخی از دستگاههای اجرایی استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: هزاران اصل درخت مثمری و زینتی توسط مالک قبلی یا قطع شده یا به علت عدم آبیاری خشک شده است. حال جای سؤال این است که شهرداری و شورای شهر، منابع طبیعی، محیط زیست و بهویژه شخص آقای استاندار اینجا چکار بودهاند؟ من از آقای استاندار به شدت گلهمند هستم که برای یک بار حالی از کارخانهی قند و کارگران آن نپرسیدهاند و حتی یک بار هم از آن بازدید نکردهاند. طلایی ادامه داد: من از سیستم اجرایی دولت قبل انتقاد دارم که چرا اولین نماد صنعت استان کهگیلویه و بویراحمد باید به تعطیلی کشانده شود؟ رضوی مدیر فنی کارخانهی قند یاسوج نیز ضمن ابراز گلایه نسبت به وضعیت کارخانهی قند یاسوج، اظهار داشت: میلیاردها تومان وسایل فنی ذیقیمت از سال 1395 تا اسفند 1399 به اشکال مختلف به سرقت رفته است که این خود هزینههای سرسامآوری برای کارخانه به دنبال دارد.
وی گفت: سال 1395 کارخانه کاملاً آمادهی تولید و بهرهبرداری بود. اما بعد از واگذاری دیگر درب صنعتیِ آن باز نشد.
رضوی افزود: کارخانه قند یاسوج یکی از پنج کارخانهای است که ساخت کشور بلژیک است. بعد از اینکه کارخانه به بخش خصوصی واگذار شد کارگران اخراج شدند و کارخانه به تعطیلی کشیده شد. در اقدام بعدی، حتی کارگران را از خانههای سازمانی نیز بیرون کردند.
رضوی در اهمیت کارخانهی قند یاسوج بر اساس توجه به موقعیت مهم آن در کشور بیان کرد: این کارخانه با توجه به ساختار آن، یکی از کارخانههای بکر کشور است؛ چرا که هم به مواد اولیه نزدیک است و هم اینکه در مرکز کشور واقع شده و محصولات را میتواند در فاصلهی زمانیِ کم و بعدِ مسافتیِ پایین به دست مشتریان برساند.
او در خصوص واگذاری به بخش خصوصی عنوان کرد: کارخانه به دست بخش خصوصی افتاد و هدف آنها هم راهاندازی مجددِ کارخانه نبود. آنها دوست داشتند کارخانه از کار بیفتد تا بتوانند از زمینهای آن استفاده کنند. او میگوید: اگر کسی بخواهد کارخانه را راه بیندازد، هزینههای هنگفتی را لازم دارد. اما در هر صورت کارخانه قابل راهاندازی است.
رضوی با اشاره به قسمت سانتریفیوژ کارخانه میگوید: همهی کابلهای برقِ تابلوهای برق مربوط به ماشینهای سانتریفیوژ را بریدهاند و تنها یک بدنهی خالی از آنها باقی مانده است. تمام کابلها و بعضاً بسیاری از کلیدهای آنها را به غارت بردهاند.
وی اظهار داشت: خسارتی که وارد شده باید برآورد شود. اما همانطور که مشخص است این وسایل به سرقت رفته و تعمیر آنها به ویژه کابلکشی بسیار زمانبر و هزینهبر است. قیمت برخی از این کابلها متری 5 میلیون تومان است؛ باید قیمتها برآورد شوند. البته مسأله فقط خودِ کابلها نیست؛ مسأله این است که کارخانه را به حالت اولیه برگردانیم و در این میان، سیمکشی کار بسیار حساسی است.
در ادامه، مهدوی مدیر کشاورزی کارخانهی قند یاسوج نیز گفت: اداوت کشاورزی که در آن زمان با قیمت مناسب خریداری کرده بودیم را در قالب آهن قراضه فروختهاند و برای تأمین دوبارهی آنها هزینهی بسیار بیشتری نیاز هست. دستگاههایی که برای کشت چغندر استفاده میشوند نیز فروخته شدهاند. به علاوه انبار فنی هم میلیاردها تومان از انواع ابزار و ادوات باکیفیت و سایر مواد شیماییِ موجود در آن، انگار خالی شده است و باید کارشناسی شود. وی افزود: کارگران فصلی که تماماً بیکار شده و از اینجا رفتهاند و ما هم که اکثراً بالای 25 سال سابقهی کار داریم هم بلاتکلیف ماندهایم. وی در خصوص منازل سازمانی که به افراد شخصی اجاره داده شدهاند، اظهار داشت: ما خواهشمندیم که منازل سازمانیِ اینجا را تخلیه کنند. چرا که شرایط نامطلوبی اینجا حاکم شده و در بعضی از این خانهها حیوانات اهلی نگهداری میشوند. ما خواهش داریم که به این وضعیت رسیدگی کنند. در پایان، طلایی نمایندهی کارگران کارخانهی قند یاسوج در جمعبندی کلی اظهار داشت: با توجه به بازگشایی کارخانهی قند یاسوج توسط رئیس دستگاه وقت حضرت آیتالله سید ابراهیم رئیسی و امر به ابلاغ ایشان به مقامات اجرایی و قضایی استان کهگیلویه و بویراحمد، مبنی بر راهاندازی کارخانه طی یک ماه، متأسفانه بانک تجارت کشور بنا بر دلایل متعدد، مسامحهکاری و کارشکنی میکند و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) آمادهی خرید کارخانه است، ولی بانک تجارت متأسفانه در این خصوص با دستگاههای مربوطه همکاری نمینماید. این معضل باعث شده که کارخانه تاکنون در بلاکلیفی به سر ببرد. وی عنوان کرد: نکتهای که بسیار حائز اهمیت است با توجه به دستور سریع دستگاه قضایی استان و دستگاه اطلاعاتی و نظارتی سازمان سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد و نمایندهی محترم ولی فقیه مبنی بر بهکارگیری کارگران کارخانهی قند، متأسفانه بانک تجارت، کارگری را که 29 سال سابقهی کار دارد را الأن عنوان کرده این کارگر باید قرارداد سه ماهه با بانک تجارت انعقاد نماید تا حقوقش را پرداخت کنند. در طی این سه ماه که کارگر کارخانهی قند مشغول به کار شده یک ماه حقوق کارگر پرداخت شده و مابقیِ حقوق او پرداخت نشده است. با توجه به مطالب و گفتههای نمایندگان کارخانهی قند یاسوج، حل معضل این کارخانه برای راهاندازی مجدد آن، نیازمند عزمی جدی از سوی مسئولین مربوطه است و تا این عزم و اراده به کار گرفته نشود، دود کارخانهی قند یاسوج بلند نخواهد شد. کارخانهای که 300 نفر به صورت مستقیم و 10 هزار نفر به صورت غیر مستقیم در آن اشتغال داشتند علاوه بر اینکه به تعطیلی کشیده شده، غارت هم شده است. کارخانهی قند یاسوج این روزها حال خوبی ندارد.
طلایی نمایندهی رسمی کارگران و سهامداران کارخانهی قند یاسوج در پایان از تلاشهای بیوقفه نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد، رئیس کل دادگستری استان، دادستان مرکز استان، مسئولان اطلاعات سپاه و همه مسئولان که برای بازگشت این کارخانه به صاحبان اصلیاش قدردانی و تشکر کرد و گفت: اقدامات انقلابی و شجاعانه دکتر نگین تاجی رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد، سید علی ملک حسینی دادستان یاسوج و سایر قضات فسادستیز استان سبب شد که این کارخانه از دست منفعت طلبان خارج شود. همچنین از حجتالاسلام و المسلمین اژهای رئیس قوه قضائیه میخواهیم که برای راهاندازی قدرتمندانه این کارخانه توجه ویژهای به کارخانه قند یاسوج داشته باشند.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
-
تشریح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
-
انتصاب عضو هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی «گهر زمین»/ عکس و سوابق
-
معاون سیاسی استاندار: استادیوم قلعهرئیسی حدود ۹۰ درصد پیشرفت داشته اما هنوز افتتاح نشده است/ عمر مفید پروژه های نیمه تمام استان در حال از دست رفتن است/ پارسائی: آمده ام به ورزش استان خونی تازه تزریق کنم
-
گسترش آفت جوانهخوار بلوط در ۷۰هزار هکتار از جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!