-
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی -
وقتی شایستهسالاری قربانی تبعیض و روابط میشود
حسن کریمی -
دهن کجی شبکه دنا به جامعه ورزش استان و مردم کهگیلویه
سید ابوصالح دانشفر -
خوابِ پروانه در اقلیم سیاستزدگی، آستانهی سقوط در سکوتِ نسیمها
سید یونس آصف جاه
از دَرد سخن گفتن و از دَرد شنیدن با مردم بی دَرد/بایکوت خبر آتش سوزی کوه نیر در شبکه استانی دنا

اَفتونیوز _ استان کهگیلویه و بویر احمد با قرار گرفتن در امتداد رشته کوه زاگرس و با دارا بودن ۹۰۰ هزار هکتار اراضی جنگلی به تنهایی سهمی قریب به یک چهارم از مساحت کل جنگل های زاگرس را دارد.
این موهبت و سرمایه عظیم طبیعی در کنار همه ثمرات بی بدیل و مزایا و منافعی غیر قابل انکار که برای ساکنین آن فراهم اورده است، رسالت خطیر صیانت و توسعه از آن را نیز بر دوش ما زاگرس نشینان قرار داده است.
با یاد آوری این نکته که بی اغراق درختان بلوط نخستین عناصر هویتی هستند که با شنیدن نام استان ما در اذهان دوستان داران طبیعت و گردشگران متبادر می شود، اهمیت پاسبانی و حراست از این ارمغان های طبیعی دوچندان خواهد شد.
این درختان کهنسال با شاخه های مجعد و پیچانشان با بطن زندگی عشایری و روستایی ما ،زیست،افسانه ها و کیستی ما پیوندی ناگسستنی داشته اند امروز در کمال تاسف بار دیگر قربانی بلای مهیب اتش شده اند و در معرض مرگ و نیستی قرار دارند.
مشاهده تصاویر خاکسترها و طبیعت بی جان به جای مانده و ویرانی ناشی از این آتش سوزی قلب فعالان محیط زیست و احاد محلی هم استانی و کشوری را به درد آورده و بیم آن می رود که با اهمال مجدد مسئولین، موجبات هدر رفت گوشه ای دیگر از منابع طبیعی فراهم آید.
آتش سوزی اخیر منطقه کوه نیر در زیست بوم زاگرس جنوبی با نام علمی درختان پهن برگ معتدله به عنوان یکی از زیست بوم های اصلی ایران ، بازتاب گسترده ای در نمایه های خصوصی و شبکه های مجازی مردم محلی هم داشته، اما شوربختانه کما فی سابق و شاید مطابق انتظار آنچنان که باید و شاید در رسانه های تصویری استان بالاخص شبکه استانی دنا به عنوان پیش قراول حوزه خبررسانی ، مورد توجه و پرداخت واقع نشده است.
(امید علوی تبار فعال اجتماعی و محیط زیست)
کم کاری و اهمال مسئولین شبکه دنا در ردای خبررسانی و آگاهی بخشی به عنوان خط مقدم جبهه مبارزه با بلاهای طبیعی بر هیچ کس پوشیده نیست، و این سستی و یا به اصطلاح بهتر بی اعتنایی نامسئولانه به هیچ وجه با دیده اغماض و نسیان دوست داران طبیعت مواجه نخواهد شد.
قطع به یقین انتظار حضور دائم خبرنگار شبکه دنا به صورت میدانی در صحنه حوادث بزرگ این چنینی که زیست طبیعی و انسانی را به صورت کلی مورد تهدید قرار می دهند (که مطالبه ای به غایت بجا و بایسته است) در برهه کنونی آمال و آرزویی دست نیافتی می نماید، اما کمینه خواسته و مطالبه دوست داران طبیعت این است که اگر اطلاع رسانی جامع و کامل انجام نمی شود دست کم اهمیت و ژرفای یک چنین مصائب زیست محیطی با ترفند های رسانه ای به مشکل سطحی فرو کاسته نشود.
ازآنجایی که مخاطب امروز آگاه تر از همیشه و با چشمانی باز و وجدانی بیدار نمی تواند به سرنوشت خود و منابع طبیعی استان خویش بی تفاوت باشد و به سادگی از کنار چنین کاستی های عبور کند
امید است اکنون که طبق نظر کارشناسان حوزه محیط زیست و گروه های امدادی هنوز امکان اطفا حریق فراهم است و امکان رام شدن این هیولای آذرین سیری ناپذیر که بی امان بلوط های سبز و زیبای استانمان را میبلعد وجود دارد، مسئولین چاره ای بیاندیشند
اسدی توسی سراینده گرانقدر ایرانی سده چهارم هجری خورشیدی و نویسنده نخسین واژه نامه پارسی، قریب به هزاره سال پیش تر در باب آتش سوزی و شیوه مهار آن سروده است
بکش آتش خرد پیش از گزند
که گیتی بسوزد چو گردد بلند
افزون بر چم کنایی موجود در بیت ، در معنای تحت الفطی سروده حاضر پند و اندرز مبرهن برای مسئولان هم استانی آشکار است و ان اینکه اگر در هر امری شتاب نکوهیده است ، لیک در مسأله مقابله با بلاهای طبیعی به ویژه آتش سوزی تعجیل و سرعت عمل بسیار موکد است و اگر مسئولان هم استانی همین یک نصیحت را سرلوحه کار خویش قرار دهند گامی بزرگ در مقابله با این حادثه طبیعی برداشته اند.
سالهاست این انتقادات متوجه صدا و سیما است و این نهاد قصد بازنگری در رویه کاری خود ندارد. بی توجهی صدا و سیما به خواسته های مردمی یادآور ضرب المثل (از درد سخن گفتن و از درد شنیدن با مردم بی درد چه دردی است) را برای ما تداعی می کند.
در پایان نیز شایسته و فرزام است ازین گاه و فرصت اندک نهایت استفاده را برده و نگارنده حقیر به نیابت مردم استان و دوست داران طبیعت از یکان یکان مردم محلی خودجوش حوزه کوه نیر که مانند همیشه دغدغه مندانه، داوطلبانه و دلسوزانه و بدون کمترین چشمداشت به صورت میدانی و نیز در حیطه اطلاع رسانی به انحای مختلف در مقابله با این بحران طبیعی استمداد نمونده اند، بالاخص اهالی روستاهای از قبیل آبمورد، تل دراز، ده سوخته، حیدراباد، هود، آزدای، وحدت، آبلمی .... و دیگر روستاهای همجوار کانون اتش سوزی که به سبب ضیق فضا از ذکر نامشان معذوریم کمال تشکر و قدردانی را داشته باشد.

نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
-
تشریح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
-
انتصاب عضو هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی «گهر زمین»/ عکس و سوابق
-
معاون سیاسی استاندار: استادیوم قلعهرئیسی حدود ۹۰ درصد پیشرفت داشته اما هنوز افتتاح نشده است/ عمر مفید پروژه های نیمه تمام استان در حال از دست رفتن است/ پارسائی: آمده ام به ورزش استان خونی تازه تزریق کنم
-
گسترش آفت جوانهخوار بلوط در ۷۰هزار هکتار از جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!