-
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی -
وقتی شایستهسالاری قربانی تبعیض و روابط میشود
حسن کریمی -
دهن کجی شبکه دنا به جامعه ورزش استان و مردم کهگیلویه
سید ابوصالح دانشفر -
خوابِ پروانه در اقلیم سیاستزدگی، آستانهی سقوط در سکوتِ نسیمها
سید یونس آصف جاه
بدون هیچ تسهیلاتی شروع به کار کردیم/مشکل ما دلال هاست/ سیب ها در سردخانه هاست و به ما فروخته نمی شود!

اَفتونیوز _ ( دوشنبه سیزدهم دی ماه ۱۴۰۰ ) نشست خبری خبرنگاران با سرمایهگذاران میدان میوه و تره بار شهر یاسوج برگزار شد. عوض پور مشاور اقتصادی میدان میوه و تره بار و یکی از سرمایه گذاران این میدان در ابتدا گفت لازم به توضیح است بگوییم میدان میوه و تره بار چیست و چه فلسفه ای دارد و احداث این میدان چه سود و اهدافی برای استان، مصرف کنندگان،مردم، باغداران و دیگران دارد.
سیاست کاری ما فرق دارد ما با تمام وجود مقابل مشکلات ایستادگی می کنیم.
تاسیس این میدان برمی گردد به سال ۷۴ این میدان بارها و بارها راه اندازی شد که بنا به دلایلی تعطیل میشد اما سیاست کاری ما با سیاست کاری قبلیها کاملاً متفاوت است زمانی که این عرصه تحویل شد یک تعمیرگاه مکانیکی بود شهرداری در زمان مقرر این مکان را به ما تحویل داد سرمایهداران هم سریعا شروع به کار کردیم. از مزیتهای راهاندازی این میدان شفافسازی قیمتهاست. برنامهریزی ما دو مقوله دارد یک سرمایه گذار و سرمایهگذاران اینجا مستقیماً از مبدا خرید و عرضه میکنند اینجا عمده فروشی میوه است و دوم کشاورزی و باغداری، این موضوع بسیار مهمی است. هر کشاورزی و باغداری که تولید انبوه داشته باشد میتواند محصولش را به اینجا عرضه کند و بر اساس کیفیت جنس قیمتگذاری و به فروش عمده برساند دیگر مثل گذشته نیست دست کشاورز و باغدار باز است میتواند به میدان دار بفروشد یا مستقیم در حضور خودش به مصرفکننده بفروشد حالا واسطهها از بین رفتند مثلاً باغدار در گذشته تولیدش را به دلال می فروخت، دلال می برد شیراز، عمده فروش ما می رفت از شیراز خرید میکرد و برمیگرداند اینجا یاسوج، هزینههای اضافی ایجاد میشد اما حالا هزینه های اضافی از بین میرود جنسی که ۵ هزار تومان دست تولیدکننده را میگرفت بیست هزار تومان به دست مصرف کننده می رسید.
ما با هدف شفافیت سازی و ارائه کیفیت کار می کنیم
اگر دقت کرده باشید در طول این یک ماهی که میدان راه اندازی شد تاثیر خودش را بر بازار گذاشت ما در همین یک ماه کاهش قیمت داشت. برای قیمت گذاری شفافیت ایجاد کردیم که میوه و تره بار اینجا از میوه و تره بار شیراز گران تر نباشد و گاهی اوقات حتی پایینتر هم هست. خردهفروش بعد از خرید حداکثر میتواند ۳۰ درصد از قیمت خرید افزایش داشته باشد این مساله ممکن است برای عده ای ناخوشایند باشد ولی ما مقاومت می کنیم و اولویت ما حمایت از مردم، باغداری و کشاورزی است.
اناری که در میدان ۱۰ هزار تومان به فروش میرود در بازار تا ۳۰ هزار تومان هم به فروش میرفت ما به اتفاق تعزیرات به مغازهها سر کشیدیم و تفاوت قیمتها را دیدیم چرا خیلی ها مخالفند چون دیگر نمیتوانند بیش از ۳۰ درصد برجنس بیفزایند مثلاً همین امروز ما پرتغال از کیلویی ۳۰۰۰ تومان داشتیم تا بالاتر.
*دل ما به مصوبات خوش بود ولی انگارشانه خالی کردند.
فرمانداری و استانداری مصوباتی داشتند که دل مارا به آن مصوبات دلخوش داشتند اما بعد از شروع کار برخی از ادارات شانه خالی کردند و بخشی از بار ما گاهی تلف شد. مشکل اصلی ما عدم اجرایی مصوبات است. وظیفه دیگر دستگاهها است که با ما همکاری کنند باغداران را کشاورزان را توجیه کنند که بدانند میتوانند محصولشان را به ما بفروشند اولویت ما کشاورز و باغدار است.
میدان مکان مناسبی برای اشتغالزایی است
در شرایط فعلی صد نفر در اینجا به صورت مستقیم کار میکند و غیرمستقیم تعدادی بیشتر از این. اگر حمایت شویم این میدان مکان مناسبی برای اشتغال زایی است.
بدون هیچ تسهیلاتی از دولت شروع کردیم
نه تسهیلاتی از دولت خواستیم و نه دولت تسهیلاتی به ما داد تاکنون هر موضوعی بوده سرمایهگذار حتی بیشتر از وظیفه خودش انجام داده است ما می گوییم دولت فقط مصوبات را اجرایی کند. مثلاً قرار بود از خرید از جاهای دیگر جلوگیری شود ام هنوز از این گونه فعالیتها جلوگیری نشد.کالاهای اساسی می بایست در میدان اگعرضه شود که تاکنون انجام نشد.قرار بود گلوگاه ها جهت ورود میوه و تره بار مسدود شود که هنوز این کار انجام نشد قرار بود محصولات تولید استان از جمله سیب از استان خارج نشود که همچنان دارد خارج میشود.
سیب ها را در سردخانه مگه داشته اند و به ما نمی فروشند
تنها مشکل ما الان در زمینه تامین سیب است بعضیها سیب را سردخانه ای کردند و حالا حاضر نیستند به میدان بفروشند یا می خواهند به استانهای دیگر بفروشند یا میخواهند در زمانی طولانیتر با قیمتی بیشتر و گرانتر بفروشند ما مجبوریم ۹۰ درصد سیب را از میدان های مجاور تامین کنیم مثلاً از آذربایجان یا شیراز. ما در مرکبات مشکلی نداریم فقط مشکل ما مشکل تأمین سیب است.
البته بعضی از جنس های ما وارداتی اند مثل موز، نارگیل و آناناس که باید از تهران یا شیراز خریداری کنیم ولی بقیه محصولات تولیدی را از استان های همجوار تامین می کنیم.
پاسخ عوض پور به پرسش های خبرنگاران
_ چرا تضمین لازم را نگرفتید؟
_ قول بود که گرفتیم، وعده وعید بود که دادند. دیروز نماینده ولی فقیه تشریف آورد اینجا و قرار است صحبت کند پیگیری کند معاون اقتصادی استاندار هم به جد پای کار است.
ما هنوز در حال تغییر دولتیم و این باعث ناهماهنگی بین ادارات شده است که به ضرر ماست. گفتیم بگذارید مدیران جدید بیایند بعد شروع کنیم مصوبات دادند ولی عملی نکردند و هیچ اقدام مثبتی انجام ندادند. اصناف همکاری نکردند و مشکلاتی از این قبیل مشکلات اصلی ما این است که مسئولان باید کشاورز باغدار و مردم را توجیه کنند که میدان متعلق به آنهاست.
مشکل ما دلال هاست
ما محدودیتی ایجاد نکردیم کشاورز باغدار اینجا فعالیت کند بازار مصرف میوه در استان کهگیلویه و بویراحمد بازار داغی است.
مهمترین مشکل ما بازار فروش است عدهای دلال به خاطر این که شفافیت ایجاد نشود مدام مانع تراشی میکنند اینجا این میدان قابلیت این را دارد که کارخانه سبد سازی، آبمیوه گیری، میوه میوه خشک کنی همه ایجاد شود و اگر از این میدان حمایت شود قابلیت توسعه صنایع پایین دست را دارد. با این وجود ما ناامید نیستیم با تمام توان ماندیم در ظرف یک ماه آینده مراکز خرده فروشی را راه اندازی می کنیم تا از تلفات جلوگیری کنیم. مردم از ما حمایت خواهند کرد همین الان هم مردم اند که دارند از ما حمایت میکنند منتها مشکلی که ما الان داریم همین دلال هاست البته ما مشکلی با دلال هم نداریم به میدان می دهیم که با هر ایده و توان مالی که دارد بیاید و با ما همکاری کند.
_ درصد مقاومت شما چقدر است؟
_همین الان برای ما روزهای سختی است. در هفته های گذشته حدود ۳۰ یا ۴۰ تن تلفات میوه داشتیم یعنی تقریباً ۲۰۰ و تا ۳۰۰ میلیون که البته این را یک نفر ضرر نکردند ده پانزده نفر تامینکننده ضرر کردند منتها قول دادن درست شود و ما هم امیدواریم و منتظر .
_آیا ظرفیت تامین میوه کل استان را دارید؟
_ بله ما به شما قول می دهیم تا هر میزانی درخواست شود، تامین کنیم ما از نوراباد و گچساران استقبال شدیم ولی همین ۵۰۰ متری ما در یاسوج برای مان مانع تراشی میکنند ما با تمام وجود هستیم و میخواهیم که این میدان پا برجا بماند.
الان مجموعاً ۱۷ غرفه داریم که هر غرفه سه تا چهار تامینکننده دارد.
_ در دهان ها افتاده است که قیمت شما بیشتر از قیمت بازار است آیا درست است؟
_ بعضی مغازه با هدف تقابل با میدان چند کالا را در مغازشان با قیمت پایین می فروشند در حالی که دیگر اقلام مغازه را گرانتر می دهند و با زوم بر سر چند اقلام که مشتری بیشتری دارند مشتری را جذب میکنند و این باعث میشود عدهای فکر کنند قیمت میدان بیشتر از دیگر جاهاست.
بعضی از مردم میآیند میگویند چرا خردهفروشی ندارید چون همان آش است و همان کاسه مغازه دار از شما میخرد و دوباره گران می فروشد ما در ظرف چند هفته آینده خرده فروشی را هم راه خواهیم انداخت ما حاضریم در ادامه کار قیمتهای روز میوه را به شما بدهیم تا شما به مردم اعلام کنید.
کوثر امیری مدیرعامل این شرکت در ادامه گفت: هدف ما از راه اندازی این طرح اشتغال زایی حذف واسطه هاست ولی از ما استقبال نمیشود خیلیها در تلاشند به هر قیمتی که شده میدان را زمین بزند مسئولان فقط میگویند شما ادامه دهید در حالی که ادامه به ضرر ماست خیلی ها شفاف بودن بازار را دوست ندارد چون سود کلان مدنظر آنهاست.
هدف ما این است که مردم میوه با کیفیت و خوب استفاده کند ما امیدواریم مردم همکاری کنند و شهرداری همکاری کند کامیونها و نیسان های ناشناخته شناسنامه دار شوند و ما هم از آنها حمایت خواهیم کرد ما مستقیم به آنها محصول خواهیم فروخت، قدرت این را داریم که این بازار را پوشش دهیم.
ما در فصل سرما و در فصل بدی شروع کردیم که نمیتوانیم خودکفا باشیم اما در فصل های بعدی خودمان می توانیم بازار را پوشش دهیم از مردم میخواهیم که ما را حمایت کنند و ما هم امیدواریم که میدان بتواند پابرجا بماند و مشکلات مردم را حل کند اشتغال زایی کند مردم میوه با کیفیت استفاده کنند.


نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
-
تشریح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
-
انتصاب عضو هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی «گهر زمین»/ عکس و سوابق
-
معاون سیاسی استاندار: استادیوم قلعهرئیسی حدود ۹۰ درصد پیشرفت داشته اما هنوز افتتاح نشده است/ عمر مفید پروژه های نیمه تمام استان در حال از دست رفتن است/ پارسائی: آمده ام به ورزش استان خونی تازه تزریق کنم
-
گسترش آفت جوانهخوار بلوط در ۷۰هزار هکتار از جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!