-
وعده «فوقالعاده خاص» همچنان در انتظار اجرا/ فشار تورم بر دوش کارمندان دولت
ناشناس -
کنشگران مرزی
ناصر اقبالی -
از تسلی تا نمایش رنج
علی ضامنی پور -
جوشوخروش «ملت» در آرامستانها
محسن خرامین -
گفتم مرو رفتی و بد بیراه رفتی!
علیرضا کفایی -
قطع انشعاب آب در یاسوج؛ بیتوجهی آب و فاضلاب به بحران معیشتی مردم
حسن کریمی -
عروسی دختر شمخانی؛ آیینهای از تضادها و زوایای پنهان جامعه
محمد خونچمن -
در مذمت آیینهای سوگواری؛ وقتی مرگ به تماشا بدل می شود
علی ضامنی پور -
شكاف انتظارات از دكتر بهرامي
ناصر اقبالی -
فرماندار کهگیلویه و بازتعریف جلسات شورای اداری؛ از هماهنگی تا مطالبهگری جدی
ناشناس
ايست مذاكرات به بازار خودرو
اَفتونیوز _ بازار خودرو نيز منتظر نتيجه مذاكرات پيرامون احياي برجام است؛ خريداران مردد هستند ولي فروشندگان ميخواهند هر چه زودتر معامله انجام شود تا مبادا با انتشار اخبار اميدواركنندهاي، قيمتها در سراشيبي قرار بگيرند. البته كه نوسان قيمتي در بازارها طي هفتههاي اخير بيشتر شده و همين چند هفته پيش بود كه برخي كارشناسان از كاهش قيمت مسكن خبر داده بودند، البته كاهش نرخ ارز نيز بر اين بلاتكليفي بيتاثير نبوده؛ به نظر ميرسد مذاكرات برجام بيش از آنچه كه مسوولان ادعا ميكنند، بر زندگي و معيشت افراد تاثيرگذار باشد. فربد زاوه، كارشناس بازار خودرو معتقد است كه اين افتهاي نه چندان كمرمق جزيي از بازار آنهم در شرايط فعلي هستند اما براي اينكه موضوع كاهش قيمتها پايدار باشد و به نوعي بازار به تعادل برسد، ميبايست برنامهريزي بلندمدت براي متغيرهاي اقتصادي صورت پذيرد. او در اين خصوص گفت: «باتوجه به اينكه براي تورم و رشد اقتصادي برنامهاي نيست و ادعاهايي هم كه گاهي از سوي برخي مسوولان مطرح ميشود هيچ پايه علمي ندارد پس ميبينيم كه اين نوسانات قيمتي پايدار نيستند.»
نوسانات قيمتي پايدار نيستند
فربد زاوه، كارشناس بازار خودرو در مورد نوسانات بازار خودرو و روند كاهشي اين بازار طي روزهاي گذشته معتقد است؛ اگرچه شاهد افت برخي از قيمتهاي خودرو در بازار هستيم اما در كنار آن ميبينيم كه مشتريها نيز براي خريد مردد هستند و تعلل ميكنند. او در ادامه افزود: «اما آنچه مسلم است پايداري تاثيرات اين موضوعات به بحثهاي زيرساختي و موضوعات كلان اقتصادي برميگردد و زماني اين افت قيمتها در بازار پايدار ميشود كه موضوعاتي مانند ميزان تورم و رشد اقتصادي با برنامههاي دقيق پيش رود و در اقتصاد كشور شرايط مطلوبي باشند.» اين كارشناس بازار خودرو تصريح كرد: «با توجه به اينكه براي تورم و رشد اقتصادي برنامهاي نيست و ادعاهايي هم كه گاهي از سوي برخي مسوولان مطرح ميشود هيچ پايه علمي ندارد پس ميبينيم كه اين نوسانات قيمتي پايدار نيستند. در صورتي كه همين شرايط سياسي باقي بماند سال آينده (1401) نيز بازار خودرو با ركودي شديد روبهرو خواهد بود كه در كنار آن تورم نيز بالا خواهد رفت و مسلما حجم معاملات همچنان كاهنده است اما در كنار آن شاهد افزايش قيمتها در بازار نيز خواهيم بود.» او با اشاره به سيگنالهاي مجلس گفت: «با توجه به بودجه اعلامي مجلس و حرفها و سياستهايي كه دولت دنبال ميكند كه همگي نشانههايي از تورم بالا دارد و آنگونه كه از كسري بودجه جاري و كسري بودجه سال آينده يا ارايه تسهيلات تكليفي ابلاغي به بانكها يا وامهاي خردي كه روي آن مانور داده ميشود، پيداست همه و همه نشاندهنده اين امر است كه بدنه حاكميت صورت مساله را به درستي متوجه نشده است.»
معضل تورم با سركوب قيمتها حل نميشود
زاوه در بخش ديگري از سخنان خود ضمن اشاره به اينكه مساله تورم با سركوب قيمتها و ارايه تسهيلات حل نميشود و تنها شرايط را وخيمتر خواهد كرد، گفت: «در صورتي كه برجام نهايي شود ميتوان به كيفيت برجام اميدوار بود تا نرخ تورم در درازمدت كاهنده شود اما اگر برجامي حاصل شود و اين برجام كوتاهمدت باشد در بازار هيچ تاثير مثبتي نخواهد داشت، زيرا حتي اين توافق منجر به واردات محصولات جديد نيز به بازار نميشود. حتي در صورت اجرايي شدن برجام باز هم نيازمند پيشنيازهايي نظير FATF و اعتبارسنجي و بحثهاي شبكه بانكي و... هستيم، پس اثر اين توافقات در سال 1403 قابل مشاهده است و نه در سال 1401 و لذا تنها تاثيري كه اين قضيه در سال 1401 ميتواند داشته باشد در كند كردن شدت افزايش قيمتهاست نه اينكه منجر به تثبيت قيمتها شود.
اين كارشناس بازار خودرو ادامه داد: در سال 1401 باز هم با تورم در بازار خودرو مواجه خواهيم بود و متناسب با همين فضا كه در سال 1400 داشتهايم بايد منتظر يك افزايش قيمت تا 40درصدي در قيمتها باشيم و مرز 300 ميليون تومان ارزانترين خودروي صفر كيلومتر ايراني خواهد شد.»
افزايش يا كاهش توليد؟
او در مورد برنامه وزارت صمت در سال آينده براي توليد يك ميليون و 600 هزار خودرو تصريح كرد: «در تمام كشورهاي دنيا به دليل كمبود چيپستهاي الكترونيكي براي سالهاي 2022 و 2023 كاهش توليد را در نظر گرفته است و به علت كمبود قطعه همه تيراژها را پايين آوردهاند و اين بياطلاعي وزارت صمت از آمارهاي جهاني جاي تامل دارد.» به باور زاوه افزايش 60درصدي تيراژ خودرو براي سال جديد نشان ميدهد كه در جريان مناسبات جهاني نيستيم و اينگونه ميانديشيم كه اگر قيمت آب معدني را به جاي 4 هزار تومان 2 هزار تومان اعلام كردهايم پس به اين طريق مساله تورم حل شده است و براي خودرو هم ميتوان چنين مدلي در نظر گرفت اما بايد گفت اين برنامه نه از لحاظ مالي قابل اجراست و نه قطعات مورد نياز قابل تامين خواهد بود ضمن آنكه با وجود اين قيمتها تقاضا هم محدود شده است. اين كارشناس خودرو با بيان اينكه اگر قيمتها شناور شوند يك ميليون دستگاه خودرو را هم نميتوان فروخت، افزود: «ما در زماني كه قدرت خريدمان 2.5 برابر امروز بود و تورم امروز را هم نداشتيم به آمار توليد يك ميليون و 600 هزار دستگاه به سختي رسيديم حال با وجود اين شرايط چطور قرار است به اين رقمها برسيم؟ در تمامي برنامههاي دولتمردان و مجلسيها گاهي ديده ميشود كه مستقل از كشور صحبت ميكنند يا اينكه در مورد كشوري خيالي سخن ميگويند و اصلا واقعيتهاي جامعه امروزي را نميبينند.» زاوه با تاكيد بر اين موضوع كه واردات خودرو ميتواند قيمتها در اين بازار را نيز جابهجا كند، گفت: «البته در صورتي كه توافقات وين صورت گيرد، واردات خودرو نيز از سر گرفته ميشود و اگر واردات خودرو باز شود متناسب كيفيت قوانين (آسان يا سخت بودن قوانين) ميتوان اميدوار بود كه 60درصد از خودروهاي گرانقيمت (8-10 ميليارد توماني) ارزانتر شوند كه البته باز هم اين پيشبيني به كم و كيف قوانين برميگردد اما در صورتي كه واردات مهندسي شده باشد يا موانعي براي آن در نظر گرفته شود باز هم با قيمتهاي بالا مواجه خواهيم بود.»
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 ۱۳ آبان ؛ الگویی برای بیداری ومقابله هوشمند با تهدیدها
- 2 عکس روز/ چشمه نباتی یاسوج در دهه 70
- 3 پیام تسلیت جبهه اصلاحات کهگیلویه و بویراحمد به تاجزاده
- 4 توزیع ۱۰۰ تن جو دولتی بین عشایر شهرستانهای دنا و مارگون
- 5 ۹۷ متهم در بهمئی به دام پلیس افتاد
- 6 هفت هزار تن بذر اصلاحشده برای کشت پاییزه در کهگیلویه و بویراحمد تامین شد
- 7 ۹ درصد جمعیت کهگیلویه و بویراحمد سالمند است
- 8 رشد ۶ برابری کشفیات ماینرهای غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد
-
عکس روز/ دهدشت صحرای کلاچو محل کنونی پتروشیمی دهه ۷۰
-
دغدغهای به وسعت کارواش سیار!/ وقتی دهدشت در رکود است و شورای آن در خیال شستوشوی آسفالت!
-
سید محمد موحد به همراه ۳۴ نماینده: تصمیم ادغام سازمان عشایر باید بازنگری شود
-
هیئت رئیسه جبهه اصلاحات استان انتخاب شد/ جزییات
-
روزی که هیچکس به یادش نیست؛ وقتی فرهنگ عمومی بیصاحب شد
-
فراخوان ثبتنام در جایزه ملی «جوان سال ۱۴۰۴» منتشر شد
-
حضور پرشور مردم لوداب در راهپیمایی ۱۳ آبان؛ تأکید بر وفاداری به آرمانهای انقلاب و مقابله با استکبار جهانی
-
معاون جهادکشاورزی کهگیلویه منصوب شد/ عکس
-
دعوت فرماندار بویراحمد برای حضور در مراسم باشکوه راهپیمایی ۱۳ آبان
-
کشف دو دستگاه فلزیاب و دستگیری سه متهم در شهرستان دنا
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!