-
نخبه کشی در کهگیلویه؛ نقض بدیهیترین اصل منطق در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی -
وقتی شایستهسالاری قربانی تبعیض و روابط میشود
حسن کریمی -
دهن کجی شبکه دنا به جامعه ورزش استان و مردم کهگیلویه
سید ابوصالح دانشفر
یادداشت؛
گسترش روابط با روسیه با چه دستاوردی؟
قالیباف در حالی از افزایش چند برابری رابطه با روسیه سخن به میان میآورد که این کشور ماه هاست در جنگ با اوکراین به سر برده و ایران را نیز با ماجرای پهپادها به این جنگ پیوند زده، تا همین الان نیز بسیاری از واکنش های جهانی علیه ایران به واسطه همین ماجرا در جنگ اوکراین بوده، روسیه نه تنها سودی برای مردم و حتی دولت نداشته بلکه اکنون پای کشور را به جنگ اوکراین نیز باز کرده است

به گزارش اَفتونیوز، امید کاجیان، روزنامهنگار در یادداشتی که در اختیار انصاف نیوز قرار داده است، نوشت: چند روزی هست که از اظهارات قابل تامل ریاست پارلمان ایران در ارتباط با روسیه می گذرد. قالیباف که هنوز آن سفرش به روسیه و عدم اجازه دیدار وی با پوتین از یادها نرفته می گوید در طول برنامه هفتم رابطه با روسیه چند برابر خواهد شد. رئیس مجلس در جلسه اخیرش با رئیس دومای روسیه گفته ایران و فدراسیون روسیه طی یکسال گذشته رشد خوبی در گسترش روابط داشته اند و در طول برنامه هفتم توسعه روابط بین دو کشور به چندین برابر افزایش مییابد. قالیباف که از قرار چندان به اتفاقات ناخوشایند گذشته وقعی نمی نهد به این پرسش پاسخ نمیدهد که نتیجه این رابطه ها دقیقا کجاست؟ در تمام این سال ها از نقش و ارتباط استراتژیک با روسیه سخن گفته شد اما در کدام بخش روسیه به کمک ملت ایران یا حتی همان دولت جمهوری اسلامی آمده است؟ این اتفاقات در حالی است که از رابطه های بلند مدت و بیست ساله خاص با روسیه نیز سخن به میان آمده. در اقتصاد، در سیاست یا در مواقع نظامی کدام خوش قولی از روس ها دیده شده است که پرچمش مدتی سردر سایت خانه ملت می شود و در عوض روی دیوار سفارت کشورهای اروپایی شعار نویسی علیه آن ها؟
از پیمان شانگهای تا لوک اویل
همین یکسال پیش بود که دولت ایران از پیوستن به پیمان شانگهای با آب و تاب سخن بسیار به میان آورد، آن را یک دستاورد عظیم توسط رئیسی به شمار میآوردند و موافقان با خبر پيوستن ايران به اين سازمان که تقريبا روابط تجاري و غيرتجاري حاکم بر آن در سايه دو قدرت بزرگ اين سازمان يعني چين و روسيه است، از افزايش حجم کمي و کيفي تجاري کالاهاي شرق و جنوب شرق آسيا به اروپا و منطقه درياي سياه از يکسو و کمرنگ شدن تحريمهاي موجود عليه ايران از سوي ديگر سخن می گفتند اما اکنون در این یکسال این عضویت به چه کار ایران آمده و کدام بخش از مشکلات اقتصادی کشور را بر طرف کرده که میبایست به آن دلخوش بود؟ صنعت، تجارت و یا نرخ ارز کدام یکی از اینها در این یکسال بهبود یافتند؟
از سویی کسی یادش نرفته دومین شرکت بزرگ نفتی روسی یعنی لوکاویل چگونه مسئولیتهایش در قبال ایران را فراموش کرد و زودتر از خیلی های دیگر با وقوع تحریم ها خلف وعده کرد. ماجرای واکسن های روسی کرونا را هم کسی از یاد نبرده
روس ها در تمام این سال ها در زمینه های نظامی و صنعتی هم نسبت به ایران بدقولی کرده اند و اصطلاحا مسئولان را سر دواندند؛ یکی از معروفترین آن ها ساخت نیروگاه اتمی بوشهر بود. نیروگاهی که چندین سال دیرتر از وعدههای داده شده ساختش به طول انجامید؛ نیروگاهی که در سال ۵۴ کار ساختش با شرکت زیمنس آلمان آغاز شده بود و ۷۰ درصد فاز موردنظر آن تا قبل از انقلاب انجام پذیرفت، اما ادامه ساخت، بعد از انقلاب متوقف و عملیات ساخت مجدد آن در سال ۷۴ با روسها شروع شد. روسهایی که بعد از حادثه چرنوبیل عملا صنعت هستهایشان رو به نابودی بوده؛ اما ایران این کشور را با این قرارداد به نوعی احیا کرده ولی تکمیل این نیروگاه تا سال ۹۰ ادامه داشته است. هیچکس فکرش را نمیکرد که قرار است تا ۱۶ سال ایرانیها وعده تکمیل این نیروگاه را بشنوند.
ماجرای تحویل اس۳۰۰ ها نیز یکی دیگر از موارد و نمونههای این بدعهدی است. اواخر سال ۲۰۰۷ بود که بین مسکو و تهران یک قرارداد ۸۰۰ میلیون دلاری به نام خرید سامانه موشکهای اس۳۰۰ بسته شد. ایران بخشی از مبلغ آن ۸۰۰ میلیون دلار را به روسها داد و اما خبری از آنها نشد. سپتامبر ۲۰۱۰ یعنی سه سال پس از آن قرارداد، پوتین همسو با کشورهای غربی، قطعنامه ۱۹۲۹ را که علیه ایران صادر شده بود، بهطور پنهان حمایت کرد و بهخاطر آن قرارداد تحویل اس۳۰۰ را هم به تعلیق انداخت.
روسیه در مورد قراردادهای سوخو ۳۰ نیز تاخیرها و بدعهدیهای مشابهی داشت؛ استفاده از پایگاه های هوایی نوژه هم غوغایی به پا کرد موضوعی که قرار بود سری باشد و اما خود روسیه آن را رسانه ای کرد و مسئولین داخلی را آچمز. روسیه در تمام این سال ها از ایران به عنوان کارت بازی خود به خوبی استفاده می کرده و البته هر از گاهی با سکوتش همراهی هایی با سایر کشورها داشت. بگذریم از فایل صوتی ظریف و اظهاراتی که در مورد روسیه و نحوه نقش این کشور در برجام داشته است.
اما امروز قالیباف در حالی از افزایش چند برابری رابطه با روسیه سخن به میان میآورد که این کشور ماه هاست در جنگ با اوکراین به سر برده و ایران را نیز با ماجرای پهپادها به این جنگ پیوند زده، تا همین الان نیز بسیاری از واکنش های جهانی علیه ایران به واسطه همین ماجرا در جنگ اوکراین بوده، روسیه نه تنها سودی برای مردم و حتی دولت نداشته بلکه اکنون پای کشور را به جنگ اوکراین نیز باز کرده است با چنین شرایطی قطعا که باید از اظهارات قالیباف و یا اقدام سایت خانه ملت (سایت مجلس) که برای مدتی پرچم کشور روسیه رادر بالای وب سایت خود قرار میدهد متعجب بود.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
احترام به مردم به شیوه شبکه دنا! / از غیب شدن مجری تا عدم حضور شهردار یاسوج!
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
-
تشریح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
-
انتصاب عضو هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی «گهر زمین»/ عکس و سوابق
-
معاون سیاسی استاندار: استادیوم قلعهرئیسی حدود ۹۰ درصد پیشرفت داشته اما هنوز افتتاح نشده است/ عمر مفید پروژه های نیمه تمام استان در حال از دست رفتن است/ پارسائی: آمده ام به ورزش استان خونی تازه تزریق کنم
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!