-
نخبه کشی در کهگیلویه: نقض بدیهیترین اصل منطق در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی -
وقتی شایستهسالاری قربانی تبعیض و روابط میشود
حسن کریمی -
دهن کجی شبکه دنا به جامعه ورزش استان و مردم کهگیلویه
سید ابوصالح دانشفر
پشت پرده عدم راه اندازی یک کارخانه در باشت
عملیات اجرایی کارخانه بیواتانول باشت با پیشرفت ۱۵ درصدی متوقف شده که استارت ازسرگیری مجدد عملیات، نیازمند همت وزارت صمت است.

اَفتونیوز| عملیات اجرایی کارخانه بیواتانول باشت مهرماه سال 1398 در زمینی به مساحت 15 هکتار در شهرک صنعتی خان احمد با حضور مسئولان کشوری و استانی با سرمایه گذاری 100 درصدی ایدرو آغاز شده ولی بعد از گذشت مدت کوتاهی تعطیل شد.
بیواتانول باشت با هدف رونق تولید و توسعه کشاورزی و همچنین ایجاد شغل مستقیم برای بیش از 400 نفر در دستور کار مسئولان قرار گرفت و در سفر هیئت دولت به استان نیز تکمیل آن به عنوان یکی از مصوبات سفر بر روی کاغذ رفت ولی هنوز خبری از استارت از سرگیری مجدد عملیات اجرایی نیست.
400 میلیارد تومان تسهیلات بانکی و 50 میلیارد تومان کمک بلاعوض برای تکمیل کارخانه بیواتانول باشت در سفر رئیس جمهوری به استان پیش بینی شد ولی این مصوبه تاکنون تنها روی کاغد مانده است.
مدیرکل صنعت، معدن وتجارت کهگیلویه و بویراحمد میگوید: کارخانه بیواتانول باشت با سرمایهگذاری ایدرو در حال انجام بوده و هم اکنون 15 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
کریم روزبهان این را هم گفت: که ایدرو مشابه همین کارخانه را در استان کرمانشاه با پیشرفت فیزیکی بالا دارد و میگوید تا تکمیل و بهره برداری از کازخانه کرمانشاه به سراغ باشت نمیآید.
وی تاکید کرد: واقعیت امر برای رفع مشکلات سد راه عملیات اجرایی این کارخانه در سطح وزارتخانه و رئیس جمهوری باید ورود شود.
روزبهان خاطرنشان کرد: با بهره برداری از کارخانه بیواتانول باشت زمینه تولید روزانه 200 تن کنجاله تخمیری و 200 هزار لیتر سوخت سبز در روز فراهم میشود.
مزایای احداث کارخانه بیواتانول تنها محدود به توسعه اقتصادی در کهگیلویه و بویراحمد محدود نمیشود بلکه این طرح با تولید بنزین گیاهی به کاهش آلایندگیهای زیست محیطی نیز کمک میشود.
به گفته کارشناسان تولید سوخت اتانول (Ethanol fuel) به عنوان سوخت اصلی موتور یا یک افزودنی به بنزین به کاهش آلودگی هوا هم کمک میکند به عبارت دیگر بهره برداری از این طرح میتواند سهمی اثرگذاری در کاهش آلایندگیهای زیست محیطی ،سلامت انسان و موجودات زنده نیز داشته باشد.
زیستاتانول بر خلاف نفت، انرژی تجدیدپذیر محسوب میشود و از مواد خام کشاورزی و فراوردههایی مانند نیشکر، سیبزمینی و ذرت بدست میآید.
از میان الکلها اتانول تنها الکلی است که نامش برای همه آشنا است اما تنها کاربردی این آشنایی استفاده از آن به عنوان ضدعفونی کننده و بخش بهداشت و درمان است، غافل از آن آنکه استفاده از آن به عنوان مکمل، بهبود دهنده و جایگزین سوخت های فسیلی نقش مهمی در حفظ محیط زیست و دستیابی به توسعه پایدار خواهد داشت.
دستاوردهای ناگوار استفاده از سوختهای فسیلی که آلودگیهای زیست محیطی و گرم شدن کره زمین را برای ساکنان این سیاره خاکی به ارمغان آورد، بشر را به این فکر انداخت که برای رفع این مشکل چارهای بیندیشد.
تردیدی نیست که رسیدن به توسعه پایدار ممکن نخواهد بود مگر اینکه از روش ها و اصولی استفاده شود که حافظ محیط زیست باشد و در این میان تولید اتانول زیستی کمک شایان توجهی به نسل بشر خواهد کرد زیرا اتانول زیستی بر خلاف نفت، انرژی تجدیدپذیر محسوب میشود که بخش عمده آن از مواد خام کشاورزی بدست میآید.
اتانول یا همان اتیلن الکل، ترکیبی 2 کربنه است که بطور عمده از مواد اولیه زیستی با منشا قند، سلولز و نشاسته تولید می شود به گونه ای که مواد قندی و نشاسته ای که می توان از آنها برای تولید اتانول استفاده کرد شامل چغندر قند، نیشکر، خرما و سایر میوه های شیرین، ذرت، گندم، سیب زمینی و برنج و سایر غلات است.
تولید بیواتانول از منابع زیستی بیشتر با روش بیوشیمیایی انجام می شود که عملیات ساخت آن از مراحل تخمیر الکلی شربت قند، تقطیر جز به جز و در نهایت آبگیری از بیواتانول تقطیر شده تشکیل شده است.
اتانول زیستی در سه بخش سوخت، بهداشت و درمان و صنعت کارایی دارد که استفاده از آن به عنوان جایگزینی برای سوخت های فسیلی میتواند کمک زیادی به حفظ محیط زیست کند.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
-
تشریح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
-
انتصاب عضو هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی «گهر زمین»/ عکس و سوابق
-
معاون سیاسی استاندار: استادیوم قلعهرئیسی حدود ۹۰ درصد پیشرفت داشته اما هنوز افتتاح نشده است/ عمر مفید پروژه های نیمه تمام استان در حال از دست رفتن است/ پارسائی: آمده ام به ورزش استان خونی تازه تزریق کنم
-
گسترش آفت جوانهخوار بلوط در ۷۰هزار هکتار از جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!