-
نخبه کشی در کهگیلویه؛ نقض بدیهیترین اصل منطق در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی -
وقتی شایستهسالاری قربانی تبعیض و روابط میشود
حسن کریمی -
دهن کجی شبکه دنا به جامعه ورزش استان و مردم کهگیلویه
سید ابوصالح دانشفر
عزلدرمانی
مگر این مدیران، مدیران منصوب خود دولت نیستند؟ مگر آنها با بهانه کنار گذاشتن «عاملین وضع موجود» و با کلیدواژههای «نیروهای تازه نفس»، «جوان» و «انقلابی» جایگزین نشدند که اینک در چرایی عزل آنها فقدان این ویژگیها عامل اصلی باشد؟

محسن خرامین - دانشجوی دکتری علوم سیاسی
عزل چند مدیر استان خوزستان همزمان با سفر ابراهیم رئیسی به این استان و اظهارات محسن منصوری معاون اجرایی رئیس جمهوری در اهواز و استان کهگیلویه و بویراحمد مبنی بر تداوم این رویه بیانگر آن است که دولت قصد دارد چنین برنامهای را به عنوان بخشی از برنامههای سفر با جدیت دنبال کند.
پرداختن به موضوع عزل مدیران چه از سوی معاونت اجرایی و چه بازتاب آن در رسانهها حالا سفرهایی که از اول هم نسبت به آنها بحثهایی مطرح بوده است را صرفا حول عزل و نصب متمرکز کرده است و گویی تعریف طرح جدید و یا افتتاح پروژههایی که سالهاست خاک میخورند از حیز انتفاع خارج شدهاند.
با هر تعریف و نظریه در علم مدیریت به این قصد و برنامه نگاه شود؛ چنین رفتاری که بر ضربتی و ضربالاجلی بودن آن نیز تاکید وجود دارد، مورد تایید قرار نمیگیرد. جز اینکه نیت از اساس چیزی در حد همان مشغولیت افکارعمومی و انحراف اذهان از مطالبات واقعی باشد. البته بعید نیست برداشت دولت از مسائل کشور نیز محدود به همین طرز نگاه باشد که جابهجاییهای ساده و جزیی راهگشاست.
با این وجود ابهامات و سوالات جدی در رابطه با این موضوع در افکار عمومی شکل گرفته است. از جمله چرا و چگونه باید همزمان با سفر هیئت دولت که از قبل و طبق سیاستهای اعلامی جدید فلسفه سفر چیز دیگری است همه چیز متمرکز بر عزل مدیران باشد.
مگر این مدیران، مدیران منصوب خود دولت نیستند؟ مگر آنها با بهانه کنار گذاشتن «عاملین وضع موجود» و با کلیدواژههای «نیروهای تازه نفس»، «جوان» و «انقلابی» جایگزین نشدند که اینک در چرایی عزل آنها فقدان این ویژگیها عامل اصلی باشد؟ مگر در طول زمان و قبل از سفر، نظارتی بر مدیران و عملکرد آنها نبوده است که یکباره تصمیم به عزل جمعی گرفته میشود؟ جالب آن که گاهی در مواردی که مجلس قصد استیضاح داشته است، دولتیها بر ثبات و عمر مدیریتی تاکید داشتهاند، ولی خود حالا «عزل» را راهکاری موثر عنوان میکنند. مدیران جدید از کجا و با چه سازوکار متفاوتی نسبت به گذشته قرار است جایگزین شوند؟ و اگر قرار بر عزل این مدیران جدید در سفر بعدی باشد، این دور تا کجا ادامه خواهد داشت؟
نکته دیگر اینکه در شاخصهایی که در نظر گرفته شده است، از درون استانها و احتمالا از استانداران نیز برای این تغییرات مشورت گرفته میشود که این خود بر ابهامات میافزاید. بهطور نمونه اگر استاندار خود ایراد و ضعف داشته باشد، باید چگونه برخورد صورت گیرد؟ و مهمتر اینکه مسئول مستقیم هر کمکاری در استانها در وهله اول شخص استاندار است. اول بهخاطر اینکه در ابتدا بدون تایید استاندار هیچ مدیری معرفی نمیشود. دوم استاندار باید در طول دوره کار مدیران بر آنها نظارت و از آنها کار و گزارش واقعی عملکرد بخواهد و سوم اینکه چرا استاندار پیشتر گزارش ضعف چنین مدیری را نداده است که حالا در این مرحله چنین اتفاقی رخ دهد. اگر بنا بر نظرخواهی از استاندار و دخالت نظرات از درون استانها باشد قابل پیشبینی است که چه گروهی از مدیران بیش از بقیه در معرض خطر خواهند بود. مدیران به جا مانده از قبل و مدیران مستقل از نمایندگان میتوانند اولویتهای عزل باشند .
کسی با نفس تغییر مخالف نیست، بهویژه اگر تغییر در پی ضعف و ناکارآمدی واقعی باشد یک ضرورت است. هر چند ناگفته روشن است اگر بنا بر تغییرات باشد خیلیها باید از تهران تا شهرستانها اخراج و عزل شوند.
دولت احتمالا با ابتناء بر ذائقه معترض جامعه نسبت به عملکردها و بهویژه در شهرستانها سعی دارد با چنین رفتاری خود را متفاوت و جدا از مجموعههای شهرستانی و مبرا از عیب و در کنار مردم نشان دهد و فضا را نیز مدتی به این موضوع مشغول نگه دارد؛ اما کیست که نداند تصمیمات و بودجه در مرکز متمرکز است و مدیران شهرستانی با لابیهای انتخاباتی و بعضا قومی آمدهاند و بهعبارت درستتر افق دید آنها و امکانشان بیش از روزمرگی نیست. همچنین اینگونه رفتارها در همیشه احوال سوژه خوبی برای رسانهها میباشد و همین خود نیز از تیزی تیغ انتقادات و فشارها بهطور مقطعی خواهد کاست .
عزل چندین مدیر در هر استانی که گویی یک دستورالعمل قطعی است و همزمان با ادعای تحقق تمام وعدههای سفر قبلی پارادوکسیکال است. چگونه است هم وعده ها تحقق پیدا کردهاند و هم مدیران بهخاطر عدم مدیریت و یحتمل عدم تحقق وعدهها عزل میشوند؟
عزلدرمانی را باید به مثابه شمشیر داموکلس دانست که کارکردش استرسزایی و ترس برای مدیرانی است که گاهی ممکن است هر اندازه وابستگی آنها کمتر باشد قربانیهای دمدستترِ لیستهایی باشند که در حال تنظیم و آماده شدن هستند. برنامهای که حاشیه و فشار را در آستانه سفر به اوج خواهد رساند و فرصتی برای گزارشنویسی و سهمخواهی و لابیهای عزل و نصب خواهد بود.
*سرمقاله همدلی
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
احترام به مردم به شیوه شبکه دنا! / از غیب شدن مجری تا عدم حضور شهردار یاسوج!
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
-
تشریح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
-
انتصاب عضو هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی «گهر زمین»/ عکس و سوابق
-
معاون سیاسی استاندار: استادیوم قلعهرئیسی حدود ۹۰ درصد پیشرفت داشته اما هنوز افتتاح نشده است/ عمر مفید پروژه های نیمه تمام استان در حال از دست رفتن است/ پارسائی: آمده ام به ورزش استان خونی تازه تزریق کنم
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!