-
نخبه کشی در کهگیلویه؛ نقض بدیهیترین اصل منطق در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی -
وقتی شایستهسالاری قربانی تبعیض و روابط میشود
حسن کریمی -
دهن کجی شبکه دنا به جامعه ورزش استان و مردم کهگیلویه
سید ابوصالح دانشفر
- گفتگو و گزارش
- 0
- سه شنبه , 26 اردیبهشت 1402 -AM -01:12
به نام و کام دلال "قالی نشین"
کمرش زیر بار ۶۰ سال قالیبافی خم شده اما هنوز بازنشسته نشده چرا که هر چه می کارد به نام و کام دلالان درو می شود؛ دستمزد پایین است و صنایع دستی تولیدی این بانوی هنرمند کهگیلویه و بویراحمد با قیمت های خیلی بیشتر توسط واسطه ها در استانهای دیگر فروخته و یا به کشورهای دیگر صادر می شود؛ در یک کلام قصه و غصه این روزهای هنرمندان این است که قالی نشین باشند نه قالیباف!

اَفتونیوز| یک بانوی تولید کننده صنایع دستی اهل یکی از روستاهای دهستان سادات محمودی شرایط این روزهای صنایع دستی را نامناسب توصیف می کند و به خبرنگار ایسنا می گوید؛ هرچه زحمت می کشیم سود و نفعش نصیب دلالان می شود.
وی عنوان می کند: کسب و کار ما قالی بافی است؛ مواد اولیه را از شیراز می آورند و محصولات و تولید ما را بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان می خرند و در حالی که همین محصولات را با قیمت های چند میلیونی در استانهای دیگر می فروشند و یا به کشورهای دیگر صادر می کنند.
یک بانوی دیگر نیز در این زمینه تاکید می کند؛ ما دسترسی مستقیم به مواد اولیه نداریم بلکه یک نفر مواد اولیه را به ما می دهد و محصول را با نازل ترین قیمت از ما خریداری می کند که این مبلغ شاید در حد دستمزدمان هم نشود؛ در صورتی که دستگاههای متولی و دولت مواد اولیه را برای ما تامین کنند و زمینه فروش مستقیم و حتی صادرات برای خود تولید کنندگان فراهم شود، هم به صرفه است و هم به نام استان کهگیلویه و بویراحمد خواهد بود و برای اشتغال و درآمدزایی ما بهتر خواهد بود.

وی اضافه کرد: بانوان منطقه "سادات محمودی" از بزرگ و کوچک در زمینه صنایع دستی و قالی بافی مشغول به کار هستند و هر خانه ای که برویم دار قالی یا گلیم و جاجیم برپاست؛ البته ما زحمت را می کشیم دلالان نفع آن را می برند. حدود ۶۰ سال است که قالی بافی می کنم و در زمینه تولید صنایع دستی فعالیت می کنم باید بازنشسته شوم اما همچنان مشغول بکار هستم.
«آناهید محمدی»، مدرس دانشگاه و فعال صنایع دستی استان کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: مهمترین مشکل صنایع دستی این استان نبود اموزش های دقیق و هدفمند است.
وی کیفیت پایین مواد اولیه و قیمت بالای آنها را یکی دیگر از مشکلات حوزه صنایع دستی در این استان عنوان کرد و افزود: مواد اولیه موردنیاز حوزه صنایع دستی استان از استانهای دیگر تامین می شود در حالی که در خود استان توان تولید مواد اولیه را داریم و در صورت حمایت مسئولان در استان این کار عملی خواهد شد و نیازی به استانهای دیگر نخواهیم داشت و با قیمت مناسب هم به دست تولید کنندگان و بافندگان می رسد که در رقابت کردن ما با سایر استانها قطعا تاثیرگذار خواهد بود.
محمدی که دارای مدرک تحصیلی ارشد مدیریت اقتصاد هنر است، معتقد است: نظارت و کنترل کیفیت حین تولید در بهتر شدن تولیدات موثر خواهد بود.
این تولید کننده صنایع دستی استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص ویژگی خاص صنایع دستی این استان تاکید کرد: با توجه به تکنیک بافت گلیم "مشته" که منحصر به فرد و مخصوص روستای "درغک" از توابع بخش دیشموک شهرستان کهگیلویه است می تواند علاوه بر بازار ملی در بازار جهانی حرف برای گفتن داشته باشد اما این نوع گلیم که منسوخ شده بود هم اکنون احیاء شد اما برای تولید انبوه و با کیفیت، آموزشهای فراگیر به درستی انجام نشده و وارد مرحله تولید نشده که برای تحقق این مهم، نیازمند حمایت و توجه مسئولان استان و کشوری است.
محمدی تصریح کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد با وجود داشتن ظرفیت و تولیدات مختلف و با کیفیت در زمینه صنایع دستی فاقد بازارچه سنتی صنایع دستی برای عرضه این تولیدات و محصولات است که امیدواریم از سوی وزارت میراث فرهنگی و همچنین در سفر دوم رئیس جمهور، این موضوع و آرزوی فعالان صنایع دستی یک بار برای همیشه عملی و محقق شود.

«سعید طالبی پور»، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا تصریح کرد: سود تولیدات و محصولات صنایع دستی زنان استان به جیب دلالان می رود اما برای جلوگیری از این روند در این دولت گام هایی برداشته شده است.
وی افزود: در مناطق "سربیشه"،"بیدزرد"، "بهمئی" و "سادات محمودی" استان کهگیلویه و بویراحمد صنایع دستی خوبی تولید می شود اما به نام استانهای دیگر و است و سود آن نصیب دلالان و واسطه ها می شود.
طالبی پور اظهارکرد: نبود بازارچه صنایع دستی در استان یکی از مهمترین مشکلات هنرمندان این حوزه است که این بازارچه عرضه تولیدات صنایع دستی به دلیل کمبود زمین در یاسوج مرکز استان، به نتیجه نرسیده بود اما حدود ۲۰ روز پیش اختصاص حدود ۲۰۰۰ متر زمین جنب پارک ولایت برای این منظور شناسایی و تصویب شد که کارهای مقدماتی آن در حال انجام است.
مدیرکل میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: واگذاری آن در دستور کار است و در سفر دوم رئیس جمهور به استان پیشنهاد کلنگ زنی آن داده می شود.
طالبی پور تصریح کرد: اخیرا برخی از هنرمندان استان محصولاتشان را از طریق استارت آپ ها به فروش می رسانند.
وی ادامه داد: همچنین سازمان بهزیستی استان با دیجی کالا قراردادی منعقد کرده تا محصولات صنایع دستی زنان استان با نرخ بهتری فروخته و دست دلالان کوتاه شود.
مدیرکل میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: سال گذشته حدود ۲۰ میلیارد تومان از منابع تبصره ۱۸ در قالب طرحهای زودبازده به صنایع دستی اختصاص داده شد که عامل محرکی برای کارگاههای تولیدی در صنایع دستی بود.
طالبی پور تاکید کرد: بیش از ۱۰۰ کارگاه صنایع دستی در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد فعال شده است.

وی بیان کرد: ثبت ملی سه مجموعه هدف صنایع دستی "سادات محمودی"، "سربیشه" و "بید زرد" در استان کهگیلویه و بویراحمد را در دستور کار داریم که "سربیشه" و "بیدزرد" بعنوان یک مجموعه در حال ثبت ملی هستند و پیگیر هستیم که دهستان "سادات محمودی" را نیز ثبت ملی کنیم.
در دهستان سادات محمودی شهرستان دنا، حدود ۸۰ درصد زنان و بانوان در حوزه تولید صنایع دستی فعالیت دارند. تولیدات صنایعدستی هنرمندان سادات محمودی شهرستان دنا قابلیت صادرات جهانی دارد.
دهستان "سادات محمودی" در کنار "میمند" شهرستان دنا، مناطقی از دیشموک شهرستان کهگیلویه و برخی مناطق شهرستان بهمئی، روستاهای "سربیشه" و "بیدزرد" شهرستان گچساران قطب تولید صنایع دستی از جمله گلیم بافی در استان کهگیلویه و بویراحمد هستند.
دستگاههای متولی از جمله امور بانوان استانداری و میراث فرهنگی می توانند با تامین مواد اولیه بصورت مستقیم، با همکاری شوراها و دهیاریهای روستاها کارگاه تولید صنایع دستی و دست بافت های داری ایجاد کنند تا تولیدات صنایع دستی این روستا به طور مستقیم به بازار فروش و حتی بازار جهانی عرضه شود و ضمن تامین معیشت، اشتغال و درآمد برای مردم منطقه به نام استان به بازار عرضه شود.
منیع: ایسنا
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
احترام به مردم به شیوه شبکه دنا! / از غیب شدن مجری تا عدم حضور شهردار یاسوج!
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
-
تشریح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
-
انتصاب عضو هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی «گهر زمین»/ عکس و سوابق
-
معاون سیاسی استاندار: استادیوم قلعهرئیسی حدود ۹۰ درصد پیشرفت داشته اما هنوز افتتاح نشده است/ عمر مفید پروژه های نیمه تمام استان در حال از دست رفتن است/ پارسائی: آمده ام به ورزش استان خونی تازه تزریق کنم
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!