یادداشت
گفتگو و گزارش

مشروح نشست سخنگوی شورای نگهبان با اهالی رسانه


زنگ خطر برای نمایندگان استان/ طحان نظیف: اگر نماینده ای در انتصابات دخالت کرده باشد، در بررسی صلاحیتش تاثیر دارد

سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد کار لایحه حجاب و عفاف در کمیسیون تخصصی تمام نشده است و در صورت اتمام بررسی در کمیسیون، لایحه باید به صحن مجلس برود. شورای نگهبان این مصوبه را دریافت نکرده است.

زنگ خطر برای نمایندگان استان/  طحان نظیف: اگر نماینده ای در انتصابات دخالت کرده باشد، در بررسی صلاحیتش تاثیر دارد

اَفتونیوز| هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان به مثابه هر شنبه این هفته نیز رودروی خبرنگاران قرار گرفت تا ضمن تشریح آخرین تصمیمات در این شورا، پاسخگوی سوالات اهالی رسانه باشد.

طحان نظیف در این نشست به سوالاتی مهم پیرامون لایحه حجاب و عفاف، اصلاحیه قانون انتخابات، دخالت نمایندگان در انتصابات و امور اجرایی و ....پاسخ داد.

وی در نشست خبری امروز خود در تشریح تصمیمات اخیر این شورا، گفت: ۹ طرح و لایحه و ۴ اساسنامه در این مدت در شورای نگهبان بررسی شد. طرح تشکیل سازمان پدافند غیرعامل در مراحل قبل با ایراداتی از شورا مواجه شد و با رفت و آمدها و اصلاحات به عمل آمده، این مصوبه خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد و به عنوان قانون محسوب می‌شود.

طحان نظیف گفت: لایحه موافقتنامه همکاری های امنیتی و انتظامی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت قرقیزستان نیز بررسی شد و تنها واجد اشکال استفاده از واژگان غیرفارسی طبق اصل ۱۵ قانون اساسی است. طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس هم قبلا گفتم و بررسی شد و خلاف موازین شرع شناخته نشد. اساسنامه مفصل پست بانک نیز در شورا بررسی شد و اگر در دولت اشکالات آن برطرف شود این موضوع را بررسی می کنیم. همچنین ساسنامه سازمان هواپیمایی کشوری ارسالی از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران نیز خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد و تایید شد.

اهم اظهارات سخنگوی شورای نگهبان را به نقل از خبرگزاری ها بخوانید؛

*{با اشاره به طرح حمایت از گزارشگران فساد}: این طرح که در مرحله قبل با ابهامات و ایراداتی مواجه شده بود، تنها یک مورد جزئی آن باقی مانده است.

* همچنین مصوبه مجلس درباره لایحه تشکیل مناطق آزاد سرخس، دوغارون و مازندران اشکال جدی خاصی وجود ندارد و صرفاً یک ایراد جزئی وجود دارد. اصلاح آن با یک عبارت رفع خواهد شد.

قانون انتخابات را با آخرین تغییرات مبنا قرار می دهیم

*{در پاسخ به سوالی درباره اینکه انتخابات مجلس با قانون جدید برگزار می‌شود؟}: مبنای همه دست اندرکاران انتخابات، قانون انتخابات مجلس شورای با آخرین اصلاحات است. قانون مصوب ۷۸ است و چندین بار اصلاح شد و یک ماه اخیر هم آخرین اصلاح آن بود که انجام شد. ما قانون را با آخرین تغییرات مبنای عمل قرار می‌دهیم.

*بررسی صلاحیت‌ها در انتخابات پیش رو براساس قانون جدید انتخابات مجلس شورای اسلامی انجام خواهد شد؛ هرچند در قانون جدید تغییرات چندانی در این مورد نسبت به قانون قدیم ایجاد نشده است.

اگر نماینده ای در انتصابات دخالت کرده باشد، در بررسی صلاحیتش تاثیر دارد

*{درباره دخالت نمایندگان در انتصابات}: مقام معظم رهبری نسبت به بحث عدم دخالت در انتصابات تاکیداتی داشتند و صلاحیت‌های نمایندگان محترم در قانون مشخص شده و مبنای ما قانون است. اگر دخالت نمایندگان در انتصابات و امور اجرایی محرز باشد در بررسی صلاحیت‌ها مدنظر قرار خواهیم داد. شورای نگهبان در این موضوع بر اساس قانون عمل خواهد کرد چرا که برخی از اقدامات مداخله نیست و مشاوره است. صلاحیت‌های نمایندگی در قانون آمده و نباید از برخی صلاحیت‌ها کاست و از برخی صلاحیت‌ها فراتر رفت.

شورای نگهبان به سامانه ملی دسترسی آزاد به اطلاعات متصل شد

عوامل مختلفی در مشارکت مردم در انتخابات نقش دارند و ما همواره تلاش کرده‌ایم رویکردمان بر افزایش مشارکت باشد اما از قانون عدول نخواهیم کرد و قانون مبنای عمل ما خواهد بود. ناگفته نماند که شورای نگهبان به سامانه ملی دسترسی آزاد به اطلاعات متصل شد.

{ درباره پیش ثبت نام کاندیداها}: اتفاق جدیدی نیفتاده و وزارت کشور مجری انتخابات و شورای نگهبان ناظر انتخابات است. وظیفه ای است که مجلس از طریق قانون برعهده دستگاه‌ها گذاشته است. آنچه که در فرایند پیش ثبت نام‌ها رخ داد، یکسری شرایط اولیه افراد بود که باید در مرحله پیش ثبت نام مانند مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و سن و تابعیت و ... را اعلام می‌کردند. تشریفات قانونی است که باید طی می شد و اگر پاسخ استعلام افرادی که پیش ثبت نام کردند مثبت بود، می توانند ثبت نام خود را از ۲۷ مهرماه به مدت یک هفته انجام دهند.

قانون انتخابات باید مبتنی بر سیاست های کلی اصلاح شود و اینکه بگوییم آیا همه سیاست ها در این اصلاحیه پوشش داده شده است؟ باید بگویم خیر. تلاش هایی در این جهت شده ولی اینکه بگوییم بشکل کامل است این طور نیست.

بررسی لایحه حجاب در کمیسیون تخصصی تمام نشده است

{درباره لایحه حجاب و عفاف}: کار لایحه حجاب و عفاف در کمیسیون تخصصی تمام نشده است و در صورت اتمام بررسی در کمیسیون، لایحه باید به صحن مجلس برود. شورای نگهبان این مصوبه را دریافت نکرده است.

درب شورای نگهبان برای گفت وگو با احزاب و جریانات سیاسی باز است و اگر مطلبی داشته باشند، ما آمادگی شنیدن آنرا داریم.

{ درباره شرایط داوطلبان انتخابات مجلس}: قانون تغییر خاصی را در این زمینه نداشته است؛ شاید یک مورد بوده و آن هم اضافه شدن ۵ سال سابقه فعالیت اجرایی و قضایی بوده است.

 



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 9 نظر

  • 1 ناشناس 1402/6/4 13:51:39

    درطول این سه سال نماینده یاسوج فقط دنبال آدم عوض کردن بوده تا کار

    پاسخ
  • 2 ناشناس 1402/6/4 13:32:40

    نماینده ی الان بویراحمد دنا مارگون که قطعا توسط شورای نگهبان رد می شود اگر هم تایید شود مردم او را رد خواهند کرد در این یک ذره هم شک نباید کرد

    پاسخ
  • 3 ناشناس 1402/6/4 13:14:44

    ...... که روشنفکر با دخالت در انتصابات به شایستگان بویراحمد دنا و مارگون کرد او را مستحق رد صلاحیت کرده است

    پاسخ
  • 4 ناشناس 1402/6/4 13:13:29

    با این شرایط همین الان روشنفکر را رد شده حساب کنید

    پاسخ
  • 5 ناشناس 1402/6/4 13:12:47

    اگر صادقانه می خواهند به قانون عمل کنند باید نماینده فعلی بویراحمددنا و مارگون که تمام بستگان نزدیک و حلقه ی نزدیکش را با دخالت مستقیم در انتصابات به کار گمارد و از افراد دورتر ایل و سایر ایلات بویراحمد عمدا استفاده نکرد رد صلاحیت شود

    پاسخ
  • 6 نیکبخت 1402/6/4 13:6:40

    آرزوی موفقیت برا مرد بزرگ استان سیاست مدار بزرگ جناب دکتر روشنفکر

    پاسخ
  • 7 سیفی 1402/6/4 13:6:13

    زنده باد سردار ندای وحدت دکتر روشنفکر

    پاسخ
  • 8 عدالت 1402/6/4 13:5:42

    بنازم کر همه چی تموم جناب دکتر روشنفکر

    پاسخ
  • 9 ناظر 1402/6/4 12:51:24

    سوال اصلی اینجاست ناظرين با چه معیاری اندازه گیری می کنند که نماینده ای درانتصابات دخالت داشته است . استانداری که مدیران کل را انتخاب وبه وزیران معرفی می کند خودش توسط وزیر کشور انتصاب و باهماهنگی یا با مفرفی مستقیم نمایندگان انتخاب شده است . آیا این را هم می شود نوعی دخالت درانتخاب مدیران نامید . نماینده ای که با دولت هم خط باشد قطعاً‌ در انتخاب مدیران دخالت دارد ، تنها این قانون برای نمایندگانی است که هم جناح دولت نیستند سازگار است . والا دراستان ما اکثر مدیران با هماهنگی یا دخالت ویا با معرفی نمایندگان انتصاب می شوند .

    پاسخ
سایر اخبار
برگزدیدها