-
نخبه کشی در کهگیلویه؛ نقض بدیهیترین اصل منطق در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی -
وقتی شایستهسالاری قربانی تبعیض و روابط میشود
حسن کریمی -
دهن کجی شبکه دنا به جامعه ورزش استان و مردم کهگیلویه
سید ابوصالح دانشفر
بدعت دانشگاه یاسوج/ مصائب جذب دانشجویان خارجی
شاید عجله بهادر کرمی برای جذب هر چه سریعتر این دانشجویان به دانشگاه یاسوج و کسب عنوان دانشگاه بینالمللی قابل درک باشد، اما نه با روشی که اکنون در پیش گرفته است. بدعت کرمی نه تنها موجب آوارگی دانشجویان شده بلکه اساتید را برای تدریس در وضعیت بسیار مشقتباری قرار داده است.

اَفتونیوز| یکی از شاخصهای سنجش جایگاه دانشگاهها، ارتباطات بینالمللی آنهاست که بهطور کلی دو بعد دارد. دانشگاهها یا از طریق پژوهش و زیرمجموعههای آن و یا بهوسیله تبادل دانشجو با نظام جهانی علم تبادلاتی برقرار میکنند.
دانشگاه یاسوج سالهاست که از نظر پژوهش، جایگاه مناسبی در نظام جهانی پیدا کرده و ارتباط چندانی به رؤسای دانشگاه در دورههای مختلف نداشته و اعضای هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه بار آن را به دوش کشیدهاند. اما حالا رئیس جدید دانشگاه برای تکمیل بخش دیگر این معادله، اقدام به جذب ۷۰ دانشجوی خارجی عمدتا عراقی کرده است. اقدامی که هر طور به آن نگاه کنید ممکن نیست بتواند تحول مطلوبی در وضعیت دانشگاه یاسوج ایجاد کند.
از یک طرف موجب شده بسیاری از دانشجویان تحصیلات تکمیلی کفخواب شوند و شبها را در نمازخانه به شکل بسیار نامطلوبی بگذرانند. از طرف دیگر به قیمت بیکیفیت بودن خوابگاه بخش دانشجویان ایرانی، بخش دانشجویان خارجی به بهترین شکل ممکن تجهیز شود.
اما داستان به همین جا ختم نمیشود. یکی از بزرگترین معضلهایی که اساتید، دانشجویان و کادر دانشگاه با این دانشجویان دارند، ضعف آنها در زبان فارسی و انگلیسی است. اغلب این دانشجویان نه فارسی بلدند و نه تسلطی بر انگلیسی دارند. همین عامل موجب شده ارتباط با آنها به سختی صورت گیرد.
معمولا دانشجویان خارجی، هنگام ورود به دانشگاههای ایران، یک سال را در مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان میگذرانند و در آنجا علاوه بر زبان فارسی، تاریخ و جغرافیای ایران نیز میخوانند. اما گویا در دانشگاه یاسوج همهچیز به یکباره رخ داده است و این دانشجویان بدون طی این یکسال مستقیم به کلاسهای دانشگاه هدایت شدهاند.
شاید عجله «بهادر کرمی» برای جذب هر چه سریعتر این دانشجویان به دانشگاه یاسوج و کسب عنوان دانشگاه بینالمللی قابل درک باشد، اما نه با روشی که اکنون در پیش گرفته است. بدعت کرمی نه تنها موجب آوارگی دانشجویان شده بلکه اساتید را برای تدریس در وضعیت بسیار مشقتباری قرار داده است. همه اینها در حالی است که تبادل دانشجو معمولا باید با کشورهایی صورت گیرد که مرکز تولید علم هستند. همچنان این سوال مطرح است که تبادل دانشجو با کشوری همچون عراق و عمان و ... اساسا چه منفعت علمیای میتواند به بار بیاورد؟
یکی از اساتید با تجربه دانشگاه یاسوج که تاکید داشت نام او فاش نشود در گفتوگویی با خبرنگار اَفتونیوز اظهار داشت: متاسفانه دانشجویان عراقی یک کلمه فارسی متوجه نمیشوند و انگلیسی را هم مطلقا نمیفهمند، واقعا برای ما دشوار است که حتی اسمشان را بپرسیم.
این استاد دانشگاه گفت، این دو ترم به اندازه ۲۰ ترم اذیت شدم، هنوز نفهمیدم فلسفه حضور این دانشجویان چیست و کسی که نه فارسی را متوجه میشود و نه در حد یک کودک انگلیسی میفهمد چه کمکی میتواند به دانشگاه داشته باشد؟ وی اضافه کرد و گفت: گاهی میل و اراده غیرمستقیمی وجود دارد و از ما میخواهند به این دانشجویان نمره هم بدهیم!
حضور این دانشجوها با این شیوه عملا تیر خلاص به وضعیت دانشگاههای ایران در داخل و خارج است، تصور کنید فردی سر کلاس حضور داشته باشد اما با این تفاوت که نه تو حرف اون را میفهمی و نه دانشجو حرف تو را !
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
-
تشریح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
-
انتصاب عضو هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی «گهر زمین»/ عکس و سوابق
-
معاون سیاسی استاندار: استادیوم قلعهرئیسی حدود ۹۰ درصد پیشرفت داشته اما هنوز افتتاح نشده است/ عمر مفید پروژه های نیمه تمام استان در حال از دست رفتن است/ پارسائی: آمده ام به ورزش استان خونی تازه تزریق کنم
-
گسترش آفت جوانهخوار بلوط در ۷۰هزار هکتار از جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!