-
«خلیج فارس» تنها یک واژه نیست؛ نبض یک تمدن است
حافظ یعقوبی -
درخواست پژوهشگر جرم شناس از مقام عالی دولت
سید یاسین علویان -
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
تمجید بزرگان فوتبال یاسوج از بزرگمرد تاریخ فوتبال استان
حافظ یعقوبی -
مردمآزاری با چند عدد قرص
پیام واحد -
اسطوره اخلاق فوتبال را دریبل کرد
سعید بخشوده -
تیمی که نیدرخشه استقلال دهدشته؛ قلندر خاموش شد، حماسه به ابدیت پیوست
بهنام عکاشه -
زاگرس، ستونفقرات ایران را نشکنید
وحید سیدیپور -
آموزش و پرورش وزیر دانا میخواهد نه سرباز رادان!!
علیرضا کفایی
رهاورد چهار دههای حضور موحد در انتخابات مجلس: چهار شهرستان توسعهنیافته
حضور مکرر سید محمد موحد در چهار دهه انتخابات مجلس شورای اسلامی، بخشی از رنجنامه شهروندان کهگیلویه بزرگ و گفتمان انتقادی نسل جوان و مطالبهگران دوران فعلی است. موحد که مایل نیست با القاب دوران طلبگی مورد خطاب قرار گیرد، با واژه سناتور و متعلقات آن، انس و الفت عجیبی پیدا کرده است. بهگونهای که مشارکت سیاسی و اجتماعی از منظر این سناتور خودخوانده، تنها در تکیه بر صندلی سبز بهارستان معنا پیدا میکند.

حضور مکرر سید محمد موحد در چهار دهه انتخابات مجلس شورای اسلامی، بخشی از رنجنامه شهروندان کهگیلویه بزرگ و گفتمان انتقادی نسل جوان و مطالبهگران دوران فعلی است. موحد که مایل نیست با القاب دوران طلبگی مورد خطاب قرار گیرد، با واژه سناتور و متعلقات آن، انس و الفت عجیبی پیدا کرده است. بهگونهای که مشارکت سیاسی و اجتماعی از منظر این سناتور خودخوانده، تنها در تکیه بر صندلی سبز بهارستان معنا پیدا میکند. گویی در دیگر میادین سیاسی و اجتماعی، جایی برای او وجود ندارد. بر همین اساس با سیاست نامتوازن و غیر همسو با اندیشه دینی مبتنی بر کلیات اندیشهی انقلاب، خطمشی خاصی برای خویش تعریف و تنظیم کرده است. حالا نیز در انتخابات اسفندماه ۱۴۰۲ در پی تداعی همان روشهای کهنه و فرسوده است.
۱️ موحد در انتخابات دوره دوم مجلس شورای اسلامی درعرصه رقابتها حضور پیدا کرد. در اولین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، رسم و عرفی به شیوه خانهگردی در بین قاطبه مردم و فعالان سیاسی شهرستان کهگیلویه بزرگ وجود نداشت، اما با حضور موحد در دورههای دوم و چهارم مجلس شورای اسلامی، این موحد بود که خانهگردی سیاسی و نشستهای قومی و قبیلهای را به عرصه انتخابات کشاند.
۲️ نخستین نماینده منتخب حوزه کهگیلویه و گچساران، بهرام تاجگردون بود که در نشستهای اجتماعی و سیاسی، بر تعامل درست سیاسی تاکید میکرد و هیچگاه به نشستهای قبیلهای وقعی ننهاد. بلکه همواره تعامل سیاسی را بر نگاه همگرایی قبیلهای مقدم میدانست. اما با حضور موحد، انحرافی اساسی در تعاملات سیاسی کهگیلویه بزرگ رخ داد و سیاست در این شهرستان رنگ و بوی قبیلهای پیدا کرد. روشن است که این شیوه از رفتار سیاسی که سمت و سوی پوپولیستی دارد با اهداف و آرمانهای انقلاب همسو نیست.
۳️. کمترین اثری از گزارش عملکرد پارلمانی در لوایح دولتها سناتور خودخوانده در عرصه انتخابات مجلس و طرحهای نمایندگان در کارنامه ۴۰ ساله این سناتور خودخوانده دیدهنمیشود. گویی موحد تصور خاصی از نمایندگی مجلس شورای اسلامی دارد که ردی از آن در آئیننامههای داخلی تکالیف نمایندگی دیده نمیشود.
۴️. موحد با کارمندی دستگاه قضایی، به دادستانی انقلاب اسلامی رسید. اما در کنار نمایندگی ۲۴ ساله مجلس شورای اسلامی با کارشناس تخصصی وزرات نفت بازنشسته شد. این سناتور با وجود اینکه سابقه یک روز حضور در کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی را ندارد، اما در وزرات نفت و گاز بازنشسته میشود. بنابراین وی باید پاسخگوی نیروهای بیکار و خانهنشین دارای تحصیلات عالی در حوزه نفت و گاز باشد.
۵️ موحد عمر ۲۴ ساله خویش در مجلس شورای اسلامی را در کمیسیون های اصل ۹۰ و قضایی گذرانده است. اگر شهروندان به وظایف این دو کمیسون نگاه کنند به سطح حضور موحد در عملکرد و تصمیمات مجلس شورای اسلامی میرسند. در ۲۴ سال گذشته موحد شرایط لازم برای ریاست کمیسون خاصی را پیدا نکرد، اما در انتخابات مجلس فعلی، مدعی ریاست مجلس شورای اسلامی میشود. البته هیچ بعید نخواهد بود که در انتخابات فعلی شعار ریاست مجمع مصلحت نظام را در کنار عزت انتخاب کند.
شهروندان کهگیلویه بزرگ نسبت به اهمیت مجلس آینده اطلاع کافی دارند و میدانند این مجلس، ریلگذاری و سیاستها و نظارت تخصصی نظام جمهوری اسلامی است. همیچنین به این نتیجه رسیدهاند که کارنامه سناتور نشان داده او شرایط لازم و برنامههای درازمدت و حتی کوتاهمدت را ندارد. یکی از ادلههای روشن عدم توسعهیافتگی کهگیلویه بزرگ در همین موضوع تخصصها نهفته است.
سناتور که در سال ۱۳۶۲ در دومین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کرد، پس از فراز و نشیب فراوان و چند باخت انتخاباتی و عدم احراز صلاحیتها، در ۲۴ سال نمایندگی و حالا در انتخابات ۱۴۰۲ حضور پیدا کرده است. چهل سال حضور در رقابتها و ۲۴ سال نمایندگی، رهاورد و دستاورد آن رسیدگی به شکایات و شورای حل اختلاف بوده و دوره اخیر عمر چهار ساله نمایندگیاش، در عزل و نصبها خلاصه شده است. چنین دخالتی در تیم سیاسی و مدیریتی، با سیاست اصلی نطام جمهوری اسلامی و اصل ولایتاندیشی مغایریت دارد.
۸️. شهروندان کهگیلویه بزرگ تحمل سیاستاندیشی قبیلهگرایانه و اقلیمی را ندارند، به فرهنگ اهل بیت و مکتب اهل محمد (ص) وفادارند و از مرزهای بدوی عبور کردهاند. کهگیلویه بزرگ خانه واحد آنها است و با همین اندیشه همگرایانه، شهرستانها در انتخابات ۱۴۰۲ با نظام جمهوری اسلامی وفاداری و همراهی خود را در صندوق رای نشان خواهند.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 کشف لاشه "کَل" و ۵ گونه پرنده از منزل شکارچی "پادنا"
- 2 احیای مجموعه ورزشی کارگران یاسوج/+تصاویر
- 3 با افت منابع آبی کهگیلویه و بویراحمد تابستان سختی پیشرو است
- 4 ۲۶ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی کهگیلویه بویراحمد
- 5 خانواده ۹ نفره گرفتار در ارتفاعات چاروسا کهگیلویه نجات یافتند
- 6 فرماندار گچساران : ۴۰۰ طرح اشتغالزایی در گچساران اجرا میشود
- 7 ۱۷ میلیارد ریال اعتبار در ورزش زورخانه ای کهگیلویه وبویراحمد هزینه شده است
- 8 ۲۳ درصد از نوآموزان کهگیلویه و بویراحمد تاکنون مراجعه نکردند
-
شبکههای اجتماعی و بحرانهای جوانی و نوجوانی/ فضای مجازی تابآوری اجتماعی را کاهش داده است/ بحران روابط خانوادگی و ارتباط آن با بلاگرهای اینستاگرامی
-
خوابِ پروانه در اقلیم سیاستزدگی، آستانهی سقوط در سکوتِ نسیمها
-
رییس ستاد مرکزی پزشکیان در استان: دولت تسلیم نمایندگان مجلس است/ مردم فراموش شدهاند/ دست از توجیه بردارید!
-
مناقصات جهت شفافیت هر چه بیشتر جلوی دوربین برگزار می شود
-
«ضرغامپور بویراحمدی» مدیرکل استاندارد کهگیلویه و بویراحمد شد/ عکس
-
خداحافظ کاپیتان/ گزارش تصویری از مراسم تشییع و خاکسپاری اسطوره فوتبال استان در دهدشت
-
سرپرست مدیریت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج منصوب شد
-
مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تغییر کرد+ عکس و سوابق
-
انتقاد شجاعپوریان از تشریفات بیجا در مراسمهای عزا/ آیینهایی که تسلیبخش نیست
-
نوستالوژی فوتبال دهدشت در دهه 60
نظرات ارسالی 1 نظر
آخرش تو از نام موحد سکته ایکنی
پاسخ