-
نخبه کشی در کهگیلویه؛ نقض بدیهیترین اصل منطق در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی -
وقتی شایستهسالاری قربانی تبعیض و روابط میشود
حسن کریمی -
دهن کجی شبکه دنا به جامعه ورزش استان و مردم کهگیلویه
سید ابوصالح دانشفر
یادداشت؛
حامیان ِ موحد و «زنان گوجه چین»/ «عزت نیاوردید» غیرتتان کجا رفت؟
اکنون به چه رویی، عده ای در این شهرستان شعار عزت سر میدهند و سودای راهیابی مجدد به بهارستان را دارند؟ عزت پیشکش، لااقل اندکی غیرت داشته باشید.

اَفتونیوز| آذر ماه ۱۳۹۹ بود که یکی از دوستانم که راننده زنان گوجه چین برای رفتن بهبهان بود با بنده تماس گرفت و از ملال و رنج زنان کهگیلویه در مزارع گوجه بهبهان گفت.
این موضوع دغدغه ای شد تا مطلبی در خصوص “ ملال زنان گوجه چین ” در اَفتونیوز منتشر کنیم، طولی نکشید که سایر رسانه ها و خبرگزاری ها به این موضوع پرداختند و حتی فریاد دادخواهی کهگیلویه و زنان گوجه چین به تریبون ائمه جمعه و سایر مسولان و مدیران راه پیدا کرد.
امروز کلید واژه [زنان گوجه چین] در کنار کلید واژه های دیگری مانند سد آبریز و خودکشی دختران دیشموک نماد رنج و محرومیت کهگیلویه اند.
این روزها از چپ و راست انتقادات روانه اردوگاه سید محمد موحد شده اند. بسی جای شکر است که بالاخره روزی فرا رسیده که سید محمد موحد فارغ از سیاست و قومیت نقد می شود و مردم کهگیلویه به نقش موحد در فرودستی تاریخی شهرستان های چهارگانه پی برده اند.
کهگیلویه بزرگ می بایست پایلوت کشاورزی در منطقه می شد و از برکت آبهای روان اثری از فقر و زنان گوجه چین نبود اما افسوس و صد افسوس!
کهگیلویه و بویراحمد بعنوان یک استان آبخیز، با وجود اینکه تنها یک درصد از خاک کشور را شامل میشود حدود ۱۱ درصد آب کشور را تامین میکند و عدد اراضی آبی استان تنها ۲۲ درصد است و این درصد در شهرستانهای کهگیلویه و چرام به ترتیب به ۷ و ۱۰ درصد میرسد.
برای شهرستانی که روی آب خوابیده است این ارقام نگران کننده است و زیبنده نیست که مردم این دیار بخواهند به اراضی دیم اکتفا کنند.
سد آبریز بعنوان پروژه ای که قرار بود ۲۹ هزار هکتار از اراضی شهرستان های کهگیلویه و چرام را پوشش دهد اما دریغا که ضعف و بی توجهی مفرط نماینده مشهود بود و کشاورزان و حامیان سد آبریز برای همیشه مایوس ماندند.
در سایه کم توجهی چند دهه ای موحد به امورات عمومی پدیده ای مانند زنان گوجه چین متولد شد.
زن مظهر لطافت و ظرافت است که آرامش خاطر او میتواند تأثیر مستقیمی در اهالی خانه برجا گذارد اما در شهرستان ما رفاه و آسایش جمعیت کثیری از این زنان خانواده در پیچوخم کوره راه زندگی به رنج مداوم آنان تبدیل شده است.
زنان سرپرست خانوار شهر در فصل پاییز ترک کاشانه میکنند و راهی خیرآباد و بهبهان می شوند که ارمغان اش مبالغ اندک است و خستگی از کار در مزارع دیگران و پیری زودرسی که قامت تکیده آنان را نشانه رفته تا چهرهشان بیشتر از سن واقعیشان جلوه کند.
اکنون به چه رویی، عده ای در این شهرستان شعار عزت سر میدهند و سودای راهیابی مجدد به بهارستان را دارند؟ عزت پیشکش، لااقل اندکی غیرت داشته باشید.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
احترام به مردم به شیوه شبکه دنا! / از غیب شدن مجری تا عدم حضور شهردار یاسوج!
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
-
تشریح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
-
انتصاب عضو هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی «گهر زمین»/ عکس و سوابق
-
معاون سیاسی استاندار: استادیوم قلعهرئیسی حدود ۹۰ درصد پیشرفت داشته اما هنوز افتتاح نشده است/ عمر مفید پروژه های نیمه تمام استان در حال از دست رفتن است/ پارسائی: آمده ام به ورزش استان خونی تازه تزریق کنم
نظرات ارسالی 2 نظر
میگویند آب را گل نکنید شاید این آب روان ... ابی که از مزارع دیم ما رد شود و کشتزارهای ما را سیراب نکند گل شود بهتر است
پاسخبا مخالفت بیش از ۲۰ نماینده ی مجلس از خوزستان تا بوشهر دربرابر ۳ نماینده استان کهگیلویه وبویراحمد ومخالفان جدی ساخت این سد دربدنه وزارت نیرو و شرکت های اقماری مثل شرکت مهاب قدس، وهمراهی وزیران نیرو و کشاورزی با مخالفان ساخت سد آبریز دردولت های گذشته وحال وآینده ، محال است ساخت این سد انجام شود جهت اطلاع اگر می توانید ریز مسائل کارشناسی شده وپیشنهادات را از ارشیو اسناد وزارت نیرو بدست آورید تا بفهمید مشکل از کجاست با حلوا حلوا گفتن نه دهانمان شیرین می شود نه هم به نتیجه ای می رسیم فقط موقع انتخابات به فکر سد آبریز می افتیم درصورتی احتمال ساخت این سد وجود دارد که تمام کاندیداهای فعلی کهگیلویه ، گچساران ، بویراحمد را قبول کنند تا با افزایش تعداد نمایندگان وغلبه بر تعداد نمایندگان خوزستان ابن کار میسر شود مگر همین مظلومی نماینده ی بهبهان علناً نگفت ما نمایندگان خوزستان نمی گذاریم ساخت سد آبریز عملی شود. رای اکثریت برای استیضاح وزیر ودولت لازم است در مجلس ودولت هم گفتمان اکثریت تاثیر گذاراست.
پاسخ