-
نخبه کشی در کهگیلویه؛ نقض بدیهیترین اصل منطق در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی -
وقتی شایستهسالاری قربانی تبعیض و روابط میشود
حسن کریمی -
دهن کجی شبکه دنا به جامعه ورزش استان و مردم کهگیلویه
سید ابوصالح دانشفر
یادداشتی خطاب به هدایتخواه؛
اظهارات شما نمک بر همه زخمهایمان است/ عامل فقر تقوای ما کیست؟!
عامل فقر تقوای ما کیست یا چیست؟ چرا در نظامی که از صدر تا ذیلش را دینداران مدیریت میکنند،خروجیاش شده است انسانهای به قول حضرتعالی بی تقوا؟ با اینهمه دستگاههای عریض و طویلی که تبلیغ دین میکنند و با این حجم گردش مالی و بودجههای کلانی که به آنها اختصاص می یابد، چرا الان نقش دین اینهمه کمرنگ میشود که در یک جامعه دینی و با ارزشهای سنتی و عشایری، نرخ خودکشی دو برابر میانگین جهانی است؟

اَفتونیوز| ایرج اقبال فر از مخاطبان این پایگاه خبری در یادداشتی خطاب به ستار هدایتخواه نوشت: دایره دردها در دیار ما روز به روز تنگتر میشود. این تراکم گستاخانه درد و این حجم ناملایمات و گرفتاریها همه را کلافه کرده است. فقر و بیکاری کم بود، خشکسالی هم به آنها افزوده شد. تصادفات جادهای کافی نبود، خودکشی هم افسار گسیخت و شهر به شهر و روستا به روستا و خانه به خانه میتازد و جان جوان و غیر جوان و زن و مرد را میستاند. چون سیل به جامعه هجوم برده است و دارا و ندار را از سر راه بر میدارد و چون آتش زبانه میکشد و خشک و تر را با هم میسوزاند و میگدازاند.... دردناک است این حجم انبوه از درد. گویی نافمان را با درد بریدهاند. گویی دفتر سرنوشتمان را درد ورق میزند. انگار تاریخی قطور در یک جغرافیای دردیم.
در این میان اما برخی اظهار نظرها، چون نمک بر همه زخمهامان است. مثل طعم تلخ زهری که آن جوان کهگیلویهای نوشید تلخ است. مثل زبانه آتشی که آن زن جوان را در کام مرگ فرو برد سوزناک است و مثل طنابی که کودکی خردسال را خفه کرد، راه را بر نفس میبندد.
در تازهترین این نمک پاشیها، اظهارات جناب دکتر هدایتخواه بود که بخشی از خودکشیها را ناشی از فقدان تقوا دانست.
گیریم که راست میگفت این استاد معارف اسلامی. یکی نبود بپرسد که حضرت استاد، فقدان تقوی ناشی از چیست؟ چرا باید در مملکتی که نظاماش اسلامی است، تقوا اینچنین کمرنگ باشد؟
عامل فقر تقوای ما کیست یا چیست؟ چرا در نظامی که از صدر تا ذیلاش را دینداران مدیریت میکنند، خروجیاش شده است انسانهای به قول حضرتعالی بیتقوا؟ با این همه دستگاههای عریض و طویلی که تبلیغ دین میکنند و با این حجم گردش مالی و بودجههای کلانی که به آنها اختصاص مییابد، چرا اکنون نقش دین این همه کمرنگ میشود که در یک جامعه دینی و با ارزشهای سنتی و عشایری، نرخ خودکشی دو برابر میانگین جهانی است؟
به نظر میرسد نگاه آقای هدایتخواه به مسائل اجتماعی، همواره از دریچهای ایدئولوژیک است و با نگاه علمی و دانشگاهی فاصله دارد. چیرهگی نگاه سیاسی ایدئولوژیک وی در اظهارات پیرامون خودکشی کاملا مشهود است، کاش او به آمارهای مراکز رسمی و نگاه سایر محققان این حوزه استناد میکرد و پاسخی درخور میداد.
بر اساس آمارهای رسمی وزارت بهداشت، در یک بازه زمانی هفت ساله از سال ۹۴ تا سال گذشته، شاهد رشد ۳۰درصدی اقدام به خودکشی در کشور بودهایم.
نرخ مرگ و میر در این حوزه هم از ۵/۱ درصد در هر صد هزار نفر به حدود ۷/۳ درصد در هر صدهزار نفر رسیده است که افزایش ۵۵ درصدی را نشان میدهد.
یک نکته قابل تامل اما سن اقدام به خودکشی است.
در سال ۱۳۹۰، ۶۰ درصد خودکشیهای منجر به فوت در گروههای سنی زیر ۳۰سال بودهاند ولی در سال ۱۴۰۰ این شرایط کاملا بر عکس شده است. یعنی در سال ۱۴۰۰ بیش از ۶۰ درصد قربانیان خودکشی را گروههای سنی بالای ۳۰ سال تشکیل میدهند. کانونهای خودکشی هم عمدتا در حوزههای غرب و مناطق زاگرسنشین هستند یعنی مناطقی که تعلقات مذهبی و باورهای دینی در آنها نه تنها کمتر از دیگر نقاط کشور نیست، که اتفاقا بیشتر هم هست.
امید است همگان به این باور برسند که خودکشی یک پدیده دردناک فردی و اجتماعی است و ریشههای مختلفی دارد و باید با روشهای دقیق علمی سنجیده شود و نه با نگاههای سطحی از دریچه تنگ ایدئولوژی.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
مدیر آموزش و پرورش چاروسا منصوب شد/ حکم
-
احترام به مردم به شیوه شبکه دنا! / از غیب شدن مجری تا عدم حضور شهردار یاسوج!
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
-
تشریح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
-
انتصاب عضو هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی «گهر زمین»/ عکس و سوابق
نظرات ارسالی 4 نظر
درود بر ایرج اقبالفر ، گاهی مسئولین از سر شکم سیری فرمایشاتی میفرمایند که درد کمبودها و مشکلات را چند برابر می کند انگار اصلا در این جامعه زیست نمیکنند و مشکلات مردم را درک نمیکنند.
پاسخعالی بود ، بعضی تقوی را تفسیر به رای می کنند .مانند این است که تقوی یک درس دانشگاهی ، یا دبیرستانی است واستاد می رود درباره آن مطالعه وبعد در کلاس مطرح وبعد هم از دانش جویان آزمون گرفته می شود بعد هم نمرات خوانده ودر دفتر ثبت نمرات ثبت می شود خیلی ساده تفکرات استاد وامثالهم مشابه همین موضوع است ایشان باید مطالع کند که زمینه های بروز بی تقوایی وسپس خودکشی ، و ایجاد جرم وفساد را چه کسانی درجامعه بوجود آورده اند همان کسانی که تمام معضلات جامعه راسیاسی کردند وبا بی عدالتی و قرارنگرفتن مستحق درجایگاه خود ونادیده گرفتن رای ونظر مردم جوانان را به این روز سیاه انداختند استاد معارف وتقوی باید پاسخ بدهد آیا تقوی این است که برای قبولی کسی که مستحق نبود روزه مستحبی بگیرد و به آن هم افتخار کند ای کاش استاد برای این رفع بیکاری جوانان ورعایت تقوی توسط مدیران روزه مستحبی می گرفت ودعا می کردتا شاهد وقوع دردناک خودکشی ها ، فرار مغزها ، اختلاس ، فساد و فقر درجامعه نباشیم تقوی این نیست که دستور بدهید فلانی باید رد صلاحیت شود ، چون هم خط ما نیست ، تقوی یعنی دوری از همه گناهان کوچک وبزرگ لطفاً درباره علت خودکشی این دختر جوان تحقیق پژوهشی انجام بده تا به عمق مفهوم تقوی پی ببری نه ظاهرآن
پاسخبا سلام بیشتر عامل خودکشی ریشه در فقر و مشکلات اقتصادی است
پاسخدکتر ببخشید شما از خانوادهای قربانی فردی که خود کشی کرده سوال کردید یا باتوجه وضع ظاهری جامعه این نظر رابان فرمودید واقعاً منی که فرزندم را ازدست دادم ازاین مطلب شما خیلی ناراحت شدم
پاسخ