-
از قاب عکس طبیعت تا سکوت طلایی؛ دنا را معامله نکنید
مرضیه حسن پور -
سکوتی که گندم را میسوزاند | روایتی آرام از فاجعهای خاموش
حافظ یعقوبی -
نخبه کشی در کهگیلویه؛ نقض بدیهیترین اصل منطق در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی
روایت رئیس سازمان امور عشایر کشور از بازدید شهید رئیسی از کارخانه قند یاسوج
رئیس سازمان امور عشایر ایران میگوید: رئیس جمهور شهید هنگام افتتاح کارخانه قند یاسوج با ذوق و شوق خاصی به جمع خانواده کارگران رفت.

اَفتونیوز| کارخانه قند یاسوج به عنوان نماد صنعت کهگیلویه و بویراحمد بعد از چندین دهه تعطیلی با همت دولت سیزدهم وارد مدار تولید شد و در 26 تیرماه 1402 با حضور رئیسجمهور چرخهای این واحد تولیدی مجدد به راه افتاد.
شایان نادری، رئیس سازمان امور عشایر ایران که در آن زمان مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) استان کهگیلویه و بویراحمد بود در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یاسوج، اظهار داشت: شهید آیتالله رئیسی در دوران مسئولیت در قوه قضائیه در سفر به این استان بازدیدی از کارخانه قند تعطیل شده یاسوج داشتند که در این بازدید دستور شکستن پلمب را داد و فرمود مشکلات این کارخانه باید رفع و وارد مدار تولید شود.
وی خاطرنشان کرد: رئیس جمهور شهید در آن بازدید قول راهاندازی کارخانه قند یاسوج را دادند و فرمود کام کارگران باید شیرین شود که باید پیگیریهای انجام شده این واحد تولیدی مجدد به چرخه تولید برگشت و کام کارگران و خانواده آنان شیرین شد.
نادری افزود: موقع راهاندازی کارخانه قند یاسوج در سفر دوم رئیس جمهور شهید به استان کهگیلویه و بویراحمد با تدابیر امنیتی پیشبینی شده که قرار بود وارد محل کارخانه شود، مسیر پیشنهادی را نرفت و فوری به سمت خانواده کارگران رفت و پای درد دل آنان نشست و این موضوع بدون شک برای خانواده کارگران شیرین بود و در ذهن آنان برای همیشه ماندگار خواهد بود.
عملیات اجرایی کارخانه قند یاسوج در سال 1344 و با ظرفیت اسمی تولید روزانه یک هزار تُن قند و شکر آغاز شد. مدتی پس از بهرهبرداری این کارخانه با معضلات فراوانی دست و پنجه نرم کرد.
از سال 1387 سایه مشکلاتی شامل معوق ماندن حقوق، مزایا و بیمه کارگران، قدیمی بودن تجهیزات، کمبود اعتبار برای نوسازی قطعات فنی و نبود چغندر قند دست از سر این کارخانه برنداشت.
در سفر مهر ماه سال 1400 آیت الله سید ابراهیم رییسی؛رییس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد احیای دوباره کارخانه قند یاسوج از جمله مصوبات سفر هیأت دولت به این استان بود که مسئولان استان در طی یک برنامه زمان بندی تدابیر لازم برای بازگشت سریع کارخانه به چرخه تولید در استان را آغاز کردند.
سال 44 رژیم وقت برای آرام کردن بویراحمدیها و سکوت آنان در ظلمهای ناروا کارخانه قند یاسوج را راهاندازی کرد و چرخ این کارخانه در سال 82 از حرکت ایستاد و برنامههای دولتهای مختلف برای سر پا نگه داشتن این واحد تولیدی بینتیجه ماند.
کارخانه قند یاسوج روزگاری به عنوان یکی از 7 کارخانه بزرگ تولید قند و شکر کشور فعالیت داشت تا اینکه به دلیل ضعف مدیریتی و فرسودگی خطوط تولید بعد از 44 سال از حرکت ایستاد تا اینکه یک دهه بعد با نوسازی خطوط تولید این کارخانه جان دوباره گرفت.
سال 1393 این کارخانه به یکی از سرمایهگذاران بومی استان واگذار شد و در واقع این واگذاری به دلیل نداشتن شرایط قانونی به یک چالش جدی و جدید تبدیل شد تا اینکه دستگاه قضایی ورود کرده و واگذاری را باطل کرد و در این واحد تولیدی پلمب شد.
در سفر آیتالله سیدابراهیم رئیسی در زمان ریاست قوه قضائیه به استان کهگیلویه و بویراحمد پلمب کارخانه باز شد و قرار بر این گشت که ستاد اجرایی فرمان امام راحل(ره) آغاز حرکت صنعت پیر بزرگ استان را بزنند.
ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) 51 درصد سهام کارخانه قند را خرید و زمستان 1400 فرایند نوسازی و احیای کارخانه را با اعتباری افزون بر 170 میلیارد تومان استارت زد و هرچند احیا با یک سال تأخیر به اتمام رسید، ولی با دغدغه دولتیها به ویژه شخص رئیس جمهور در نهایت سوت پایان دمیده شد و چرخهای کارخانه سرویس شده و کلید کارخانه با دستان مبارک رئیس جمهور روشن شد تا نماد عینی «میشود، میتوانیم» به نمایش گذاشته شود و در واقع گفته شود که «دود از کنده بلند میشود».
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
مدیر آموزش و پرورش چاروسا منصوب شد/ حکم
-
احترام به مردم به شیوه شبکه دنا! / از غیب شدن مجری تا عدم حضور شهردار یاسوج!
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
-
تشریح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
-
انتصاب عضو هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی «گهر زمین»/ عکس و سوابق
نظرات ارسالی 1 نظر
باسلام کارخانه قند یاسوج با ارزش فعلی حدود سه تا چهار هزارمیلیارد زمین مرغوب تجاری ومسکونی دارد اگر قانون وجود داشته باشد میتوان با فروش زمین کارخانه ۵ کارخانه خوب راه اندازی کرد که هزارتا دوهزار جوان بیکار مشغول بکار شد حدود ۱۵۰ ساختمان سازمانی دارد زمین بسیار خوب ومرغوب دارد چرا دستگاه قضایی قدام نمیکند ولا اگر سازمان بازرسی وقوه قضاییه اقدام نکند خودشان مشکل دارند ومنتظر چپاول زمینهای ان هستند باید برای استان محروم گریه کرد اولین کارخانه ای که دراستان زمان پهلوی ساخته شد کارخانه قند وسیلو وپل بشار وبیمارستان بوده که همه انها درحال حاضر هرمتر ممربع زمین ان یکصد میلون میباشد وهمگی تجاری میباشد چرا دولت اقدام نمیکند اگر نیاز به کارخانه قند نیست میتوان از زمینهای ان کار ساختمان سازی ان هم بصورت تجاری درچندین طبقه اقدام بکنیم که ان ووقع ارزش ان بیشتر از ۱۰ کارخانه قند سایر استانها باشد چرا نباید قانون باشد که اقدام بکند خدایا تا کی باید به این استان رسیدگی کرد این کار را هم باید منتظر ترامپ باشیم تا بیاد دریاسوج سرمایه گذاری بکند
پاسخ