-
نخبه کشی در کهگیلویه؛ نقض بدیهیترین اصل منطق در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی -
وقتی شایستهسالاری قربانی تبعیض و روابط میشود
حسن کریمی -
دهن کجی شبکه دنا به جامعه ورزش استان و مردم کهگیلویه
سید ابوصالح دانشفر
صنایع پاییندست پتروشیمی دهدشت فرصتی برای ایجاد اشتغال
برای سوددهی پتروشیمی برای یک منطقه تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی یا ساده تر تکمیل صنایع پایین دست پتروشیمی از اهمیت فوق العاده برخوردار است بدون تکمیل این زنجیره و گردش مالی پتروشیمی، آرمان شهر توصیفی نخواهد بود و شهری که پتروشیمی در آن واقع است فقط تا تکمیل پتروشیمی میتوانند از مزایای آن بهره ببرند و مسئولیت های اجتماعی که پتروشیمی به آن شهر می دهد که البته همین هزینه مسئولیت های اجتماعی هم باید به درستی برنامه ریزی شود که آفتی جدید نباشد و نیازمند نظرات نخبگان هست.

افتونیوز| افتونیوز| زنجیرهٔ ارزش (به انگلیسی: Value Chain) مجموعه عملیاتی است که در یک صنعت بهصورت زنجیر گونه انجام میگیرد تا به خلق ارزش منجر شود.
به زبان ساده تر میتوان گفت خلق یک محصول از پایه تا مصرف را زنجیره ارزش می نامند.

برای تبدیل شدن به یک قطب در زمینه های مختلف باید زنجیره ارزش آن تا رسیدن به محصول نهایی در یک مکان باشد.
اینکه تا نیمه تولید کننده یک محصول باشیم و برای ارائه محصول نهایی و ارسال به بازار نقطه دیگری را برگزینیم هیچگاه نمیتواند به تولید قطب در یک مکان بینجامد.
حال همین زنجیره ارزش و تعریف آن را به پتروشیمی می بریم و برای هر محصول نهایی پتروشیمی زنجیرهی ارزش تعریف میکنیم و در نظر می گیریم.
برای سوددهی پتروشیمی برای یک منطقه تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی یا ساده تر تکمیل صنایع پایین دست پتروشیمی از اهمیت فوق العاده برخوردار است بدون تکمیل این زنجیره و گردش مالی پتروشیمی، آرمان شهر توصیفی نخواهد بود و شهری که پتروشیمی در آن واقع است فقط تا تکمیل پتروشیمی میتوانند از مزایای آن بهره ببرند و مسئولیت های اجتماعی که پتروشیمی به آن شهر می دهد که البته همین هزینه مسئولیت های اجتماعی هم باید به درستی برنامه ریزی شود که آفتی جدید نباشد و نیازمند نظرات نخبگان هست.
در بُعد استان کهکیلویه و بویراحمد پتروشیمی گچساران و دهدشت که به نام خط اتیلن غرب معروف است به جهت رفع محرومیت در این نقاط در سال ۸۶ کلنگ زده شدند.
پتروشیمی گچساران خوراک مصرفی خود را از پالایشگاه بهبهان تامین می کند و قسمتی از تولید آن به شرکت پلیمر گچساران و پتروشیمی دهدشت ارسال خواهد شد.
پتروشیمی دهدشت که مواد اولیه مصرفی خود را از پتروشیمی گچساران به عنوان اتیلن دریافت می کند سرانجام پلی اتیلن سنگین تولید خواهد کرد.

اما برای استفاده از این پلیمر تدابیری در استان اتخاذ نشده است و چه بسا به دنبال تهیه آن و انتقال به سایر استان ها باشند! اگر هم تدابیری اندیشیده شده باشد تا به حال سخنی از آن گفته نشده است.
اما برای اینکه پی ببریم چرا محصول نهایی پتروشیمی دهدشت از اهمیت بالایی برخوردار است باید این محصول را بشناسیم.

برای شناخت دقیق پلی اتیلن سنگین باید به معرفی کلی این پلیمر و سطح کاربرد آن پرداخت تا شاید مسئولین و مشاورین آنها در راس نماینده کهگیلویه بزرگ متوجه این ثروت گران بها باشند و سریعتر برای تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی و صنایع پایین دست این پتروشیمی اقدام کنند.
پلیاتن یا پلیاتیلن رایجترین پلاستیکی است که امروزه مورد استفاده قرار میگیرد و معمولاً به اختصار PE نوشته میشود.
پلی اتیلنها از طریق پلیمریزاسیون گاز اتیلن یا C۲H۴ تولید میشوند. پلی اتیلن دارای ساختار بسیار سادهای میباشد و از تمام پلیمرهای تجاری سادهتر است.
کاربرد پلی اتیلن در صنایع مختلف زیاد می باشد اما بیشترین کاربرد این مواد در ساختن پلاستیک است. لوازم پلاستیکی آشپزخانه ها همگی با LDPE ساخته می شوند. همچنین ظرف های شیر، کیسه ها و بشقاب های پلاستیکی همه از محصولات پلی اتیلن های سبک هستند. از نوع سنگین این پلیمرها برای ساختن لوله ها و اتصالات استفاده می کنند. از مدل خطی برای وسایل پلاستیکی که باید انعطاف پذیری زیادی داشته باشند، استفاده می شود. مثلاً برای تولید روکش های کابل ها چون نیاز به خم شدن دارند از این نوع پلی اتیلن استفاده می کنند. امروزه نمونه ای از موفق ترین و بهترین صنعت جهانی مرتبط با لوله و اتصالات، تولید و عرضه انواع لوله های پلی اتیلن است. هزاران شرکت کوچک و بزرگ جهانی در تولید لوله و اتصالات پلی اتیلنی در حال فعالیت می باشند.
از مزایای پلی اتیلن نسبت به سایر پلیمرها که باعث کاربرد فراوان این ماده در صنایع پلاستیک سازی شده است وزن کم این ماده است که باعث کاهش هزینههای حمل و نقل میشود و همچنین مقاومت آن که در برابر رطوبت و پدیدههای جوی و دمایی بسیار بالاست. بزرگترین عیب مواد پلی اتیلن آسیبپذیری آن در برابر ضربه است که باعث شکستگی آن میشود.
با توجه به کاربردهای بسیار این پلیمر در سطوح مختلف میتوان آن را فرصتی برای توسعه در نظر گرفت و از طریق وزارت صنعت ،معدن و تجارت(صمت) برای تکمیل صنایع پایین دست پتروشیمی و استفاده از این نعمت نهایت استفاده را داشت.
قطعا تکمیل صنایع پایین دست پتروشیمی دهدشت نه تنها به این شهر بلکه به همه استان از منظر ایجاد اشتغال و قیمت نهایی محصول کمک کند
اشتغال صرفا یک کارخانه با پیش بینی ساخت ۲۰ ساله نیست میتوان با استفاده از ظرفیتهای اینچنین به ساخت کارگاههای کوچک و گردش مالی در شهرستان و استان کمک کرد.

گزارش : مریم پارسا
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
احترام به مردم به شیوه شبکه دنا! / از غیب شدن مجری تا عدم حضور شهردار یاسوج!
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
-
تشریح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
-
انتصاب عضو هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی «گهر زمین»/ عکس و سوابق
-
معاون سیاسی استاندار: استادیوم قلعهرئیسی حدود ۹۰ درصد پیشرفت داشته اما هنوز افتتاح نشده است/ عمر مفید پروژه های نیمه تمام استان در حال از دست رفتن است/ پارسائی: آمده ام به ورزش استان خونی تازه تزریق کنم
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!