-
وضعیت مبهم مدیریتی در اداره کل میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد/ چرا نیروهایی با رشته غیرمرتبط سکان فرهنگ و تاریخ استان را در دست دارند؟!
ناشناس
-
نامه فعال سیاسی گچساران خطاب به نماینده/ جناب تاجگردون دفاتر ارتباط مردمی را فعال کنید
مجید علی نژادیان آبدهگاه
-
زیرساخت های مهم و اهداف مناسب برای ایران درحمله به اسرائیل
سید علی کشاورز
-
«ده دشت؛ شهری بی شرح!»
علی خرم
-
اعتراض! باتجویز صاحبان رانت!
محمد علی وکیلی
-
ارتقا سطح درگیری ها توسط مقاومت و حزبالله
سید علی کشاورز
-
زیر سایه بلوط
حسن غفاری
-
زنان استان کهگیلویه و بویراحمد
مریم پارسا
-
تلاقی سطوح منطقه ای– محلی دولت با دیگر نیروهای اجتماعی
یادداشت مخاطبان
-
استبداد شایستگی و چنبره فقر تجربه
حمید عزیزی
پاسداشت یکی از مفاخر ادبی استان در یاسوج برگزار شد
تلاشهای «افضل مقیمی» برای معرفی زبان لری ستودنی است/ فرهنگ را باید ثبت و سپس نقد کرد/ جرم عجیبی که «مقیمی» را از کار برکنار کرد!
شامگاه شنبه ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۳ نشست پاسداشت استاد افضل مقیمی از مفاخر علمی استان به خاطر یک عمر پژوهش در حوزه فرهنگ نویسی، مطالعات زبان شناسی و گویش شناسی با حضور اهالی فرهنگ و هنر در سالن اجتماعات کانون فکری کودکان و نوجوانان استان در شهر یاسوج برگزار شد.
افتونیوز| شامگاه شنبه ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۳ نشست پاسداشت استاد افضل مقیمی از مفاخر علمی استان به خاطر یک عمر پژوهش در حوزه فرهنگ نویسی، مطالعات زبان شناسی و گویش شناسی به انجمن علمی، آموزشی و ادبی استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور اهالی فرهنگ و هنر در سالن اجتماعات کانون فکری کودکان و نوجوانان استان در شهر یاسوج برگزار شد.
یعقوب غفاری پژوهشگر فرهنگ عامه در این نشست اظهار داشت، آقای مقیمی در مدرسه موردراز تحصیل را آغاز کرد و بعد از بعنوان آموزگار در روستای مزدک شروع به کار کرد.
وی گفت، استاد مقیمی معلمی دقیق و کوشا بود و به همین دلیل مورد حسادت قرار میگرفت.
و در نهایت به جرم آراستگی از کار برکنار شد اما چون مورد خاصی در خصوص ایشان وجود نداشت مجدد مشغول به کار شدند اما در نهایت به تبعید کهگیلویه تبعید شدند!
وی در ادامه افزود، وی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ادامه داد و برنامه ادبیات فارسی را در شبکه استان فارس اجرا کرد و پایاننامه او در خصوص گویش بویراحمد نگارش شده است
دکتر مهدی فاموری از اساتید ادبیات دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست گفت، بالیدن به ثمر نشستن افرادی همچون استاد مقیمی نیازمند تلاش و پشتکار و خوش اقبالی دانست.
وی افزود، کشور ما شاید به لحاظ علمی و تکنیک دچار کمبود نیستیم اما در سطح علوم انسانی وضعیت خوبی نداریم و اینجاست که ارزش وجودی امثال استاد مقیمی باید دانسته شود.
وی خاطر نشان کرد، در رشته زبان شناسی وضعیت بسیار اسفناک تر از سایر حوزه های علوم انسانی است، جایگاه علی اشرف صادقی بعنوان بزرگان علم زبان شناسی اهمیت کارهای افضل مقیمی را ستایش کرده اند.
قدر و ارزش افضل مقیمی هیچگاه دانسته نشده است و زمانی که آثار آنها خوانده شود و راه آنها ادامه پیدا کند ارزش کار آنها دانسته می شود.
حسن غفاری عکاس و هنرمند کهگیلویه و بویراحمدی در این نشست گفت، مرحوم نادر افشار نادری خدمات بزرگی به فرهنگ استان ما جاری داشته است.
وی در ادامه افزود، مرحوم افشار نادری باعث معرفی استان ما به حوزه علوم اجتماعی شدند، و در کنار ایشان استاد یعقوب غفاری و استاد مرحوم کی عطا طاهری ادامه مسیر دادند.
مرحوم افشار نادری بعنوان رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران باعث ثبت و ضبط بخشی از میراث فرهنگی مانند عکس و فیلم شدند.
غفاری افزود، در کنار مرحوم طاهری و استاد غفاری یک چهره ماندگار دیگر به نام استاد افضل مقیمی را داریم که در زمینه فرهنگ فعالیت داشتند.
غفاری تصریح کرد، آثار استاد افضل مقیمی کمک می کند که گویش لری به زبان تبدیل شود و تلاش های زیادی در این زمینه انجام داد و وی فرصتی را ایجاد کرد که حداقل بتوانیم گویش لری را حفظ کنیم.
کشواد سیاهپور استاد تاریخ دانشگاه یاسوج و نویسنده کتاب قیام عشایر جنوب در این نشست اظهار داشت، ما با چند افضل مقیمی طرف هستیم، مقیمی منتقد، مقیمی ادیب، مقیمی معلم، مقیمی سیاستمدار، مقیمی زبانشناس و...
وی افزود، جمع آوری واژگان و فعالیت زبان شناسی از جمله فعالیت ماندگار این پژوهشگر کوشا و پرتوان بوده است.
سیاهپور گفت، ما در پیش از انقلاب تعداد اندکی نویسنده داشتیم، یعقوب غفاری، افضل مقیمی، مرحوم طاهری در این زمینه انگشت شمار بودند.
او افزود، اما آقای مقیمی راه خود را جدا کرد و به مقالات تند سیاسی و اجتماعی پرداخت.
وی حتی مرحوم بهمن بیگی و امیر ابراهیمی فرماندار کل را به تند و سختی مورد نقد قرار داد، مقیمی حتی زمانی به دانشگاه شیراز هم رفت نقد کرد و مقاله مینوشت.
وی گفت، استاد مقیمی در سال ۵۷ د روزنامه اطلاعات مقاله ای در مورد یاسوج می نویسد که چرا از یاسوج علیرغم اینکه در جنوب کشور دارای پتانسیل های مختلفی است مانند شهرهای شمالی به آن توجه نمی شود.
امرالله نصرالهی نویسنده کتاب "سر در زبان های باستان" نیز در یادمان و بزرگداشت افضل مقیمی گفت؛ فرهنگ ابتدا باید ثبت کرد و بعد از آن به نقد آن پرداخت، فرهنگ ما در مرحله نقد نیست بلکه ابتدا باید بنویسم، کار کردن در حوزه فرهنگ آسان نیست.
نصرالهی در ادامه گفت، زمانی که در مجله فراسو قرار بود فعالیت داشته باشیم، به مسئولان مجله گفتم، خودتان را محدود به ممسنی نکنید و در ادامه کی عطا طاهری را بعد از سالها وادار کردم به گفت و گو کردم و مصاحبه ایشان در مجله فراسو چاپ شد، دومین مصاحبه با سید یعقوب غفاری پس از سالها سکوت و عزلت نشینی انجام شد، در ادامه حسن حسینی مور دراز انجام دادیم.
این نویسنده اظهار داشت، آگاهانه یا ناآگاهانه از آثار این مرد (افضل مقیمی) که کتابهایش مورد عنایت اساتید دانشگاه های مختلف و اهالی فرهنگ بوده غفلت کرده ایم، ایشان لااقل بدانند کسانی وجود دارند آثار شان را ارج میدانند و بر سر می نشانند و آنها را مطالعه می کنند.
وی در پایان تصریح کرد، کتاب "سر در زبان های باستان" بیش از ۸۰۰ صحفه است اما به قیمت اندک ۱۵۰ هزار تومان به فروش میرسد.
افضل مقیمی زبان شناس و ادیب که این نشست به پاسداشت آثار او ترتیب داده شده بود در این نشست اظهار داشت، از همه عزیزان و حاضران جمع تشکر می کنم.
مقیمی تاکید کرد، فعالیت نقد را از ابتدای جوانی شروع کردم و بزرگی مانند بهمن بیگی را به اسم نقد علیه شان بیداد کردم اما این به معنای آن نبود که نقد ما کاملا صحیح بوده باشد، بعد ها در کنار او نشستم و کتابهایش را برایم میخواند و بمن میگفت آثار مرا نقد کن.
مقیمی در ادامه افزود، ابوالحسن حسینی، عطا طاهری و استاد یعقوب غفاری و امثالهم باید ارج گذاشته میشد و این عزیزان همیشه بر امثال بنده مقدم بوده اند.
این نویسنده پیشکسوت تاکید کرد، همواره سعی داشته دیگران را با خضوع نقد کنم.
اما یکبار آقای امیر ابراهیمی (فرماندار نظامی دوره پهلوی) ساختمان صنایع دستی را به شراب خانه تبدیل کرد و در روزنامه خاک و خون روزنامه پان ایرانیسم دمار از روزگار اش درآوردم، وی بمن گفت زمانی توده ای بودم اما امروز فرماندار نظامی شدم.
مورد دیگر رئیس کارخانه قند را به نقد کشیدم، عزیزانی که از دانشگاه اهواز فارغ تحصیل بودند اما رئیس مرودشتی کارخانه با استخدام محلی ها مخالفت میکرد و همین موضوع باعث شد نقدی بر علیه او بنویسم.
مقیمی در پایان گفت آثاری در حوزه زبان و گویش چاپ کردیم تا این زبان و فرهنگ های اصیل را مورد واکاوی و ارزیابی قرار دهیم و به قدر وسع خود در این زمینه تلاش کردیم امیدواریم این راه ادامه داشته باشد.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 کهگیلویه و بویراحمد تنها استان فاقد مجتمع فرهنگی کودک و نوجوان
- 2 تخریب ۵۰۹ فقره ساختوساز غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 کشف 118 کيلوگرم ترياک در گچساران
- 4 آنچه نشست کارگروه زیستی پدافند غیرعامل استان گذشت /+تصاویر
- 5 انتقاد شدید فرماندار دنا از فضای نامناسب برخی مدارس
- 6 تعطیلی پتروشیمی گچساران میلیاردها دلار را دود می کند
- 7 توقیف خودرویی با خلافی بیش از ۲۶۲میلیون ریال در یاسوج
- 8 وجود ۳۰۰۰ساخت و ساز غیرمجاز در اطراف شهر یاسوج
- فرمانده ناحیه مقاومت بسیج گچساران: بسیج،امروز تبدیل به یک فرهنگ، تفکر و اندیشه متعالی شده است/ جانشین فرمانده سپاه فتح استان: این جشنواره یک رویداد مهم در تقویت ابعاد مختلف سازمانی خود میدانیم
- شهر با چشمانی نیمه باز به نابینایان نگاه میکند/ چرا باید برای جمعیت ۴۰۰۰ نفری نابینایان در کهگیلویه و بویراحمد برنامه ریزی کرد
- استخدام ۴۰ نفر در شرکت گاز استان کهگیلویه و بویراحمد
- سرپرست جدید اورژانس ۱۱۵ استان را بشناسید/+معرفی
- چون ندیدند حقیقت ره افسانه زدند/ دکتر محرابی؛ از نخبگان استان است/ فرزندان استان را ارج نهیم
- لغو کنسرت خواننده مطرح کشوری در یاسوج و گچساران/ معاون ارشاد استان: کنسرت «محسن ابراهیمزاده» به دلیل کارشکنی سیاسی لغو شد!
- پیشرفت لاکپشتی پتروشیمی دهدشت صدای نماینده مجلس را هم درآورد/ اعتراض شدید «موحد» به ضعف مدیریت در پتروشیمی دهدشت
- تلاشهای «افضل مقیمی» برای معرفی زبان لری ستودنی است/ فرهنگ را باید ثبت و سپس نقد کرد/ جرم عجیبی که «مقیمی» را از کار برکنار کرد!
- صحبت های ناامیدانه موحد در خصوص همه پروژه های کهگیلویه
- توضیحات رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان در خصوص مشکلات بیمارستان رجایی گچساران
نظرات ارسالی 1 نظر
علیرغم این که ساعتی بیش اززمان مقرربه طول انجامید،اما شوق انگیزونشاط آور بود ودلیل آن قطعا وزانت وبی شائبه بودن همایش و صرفاً قدرشناسی ازتلاش وتوان معلمی فعال وفرهمند جناب استادافضل مقیمی موردراز بودکه عمروجوانی ارزشمندخودرا به تعلیم وتعلم وتحقیق وتألیف پرداخته واینک الگوی جوانان فرهنگ پژوه خواهندبود.تلاش وتوان مضاعف جناب دکترامرالله نصراللهی درپاسداشت اساتید علم وادب وفرهنگ استان که بانگارش متون ومقالات وتألیفات وتدارک چنین جلسات باشکوهی، ژرفای قدرشناسی را عمق ومعنا وموجودیت می بخشند قابل ستایش است.
پاسخ