یادداشتی از سیده فرزانه آرامش؛


زنان و دولت چهاردهم

روشن است که رویکرد دولتهای مختلف در مواجهه با این مطالبات، رویکرد یکسانی نبوده است. در بعضی از دولتها گامهایی در جهت دستیابی به این اهداف و ایجاد بسترسازی جهت احقاق حقوق بانوان و افزایش مشارکت آنان برداشته شد و در بعضی از دولتها با نگاهی معطوف به نقش مادری و فرزندآوری ،حضور اجتماعی و سیاسی زنان کمرنگ شد و زنان و مسائل آنها کلأ به حاشیه رفت

زنان و دولت چهاردهم

افتونیوز| "سیده فرزانه آرامش" فعال سیاسی اصلاح طلب و دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش در یادداشتی نوشت:

زنان به عنوان نیمی از جمعیت دارای حق رأی در همه انتخابات‌ها نقش تعیین کننده ای در جابجایی قدرت در ساختار سیاسی کشور ایفا کرده و متقابلاً انتظارات و مطالباتی از دولتها داشته اند .مطالباتی نظیر : بهبود کیفیت زندگی زنان، رفع خشونت علیه زنان، حمایت از حقوق بشر زنان ، تقویت قدرت سیاسی زنان و همه آنچه از آن به عنوان عدالت جنسیتی یاد می شود.

روشن است که رویکرد دولتهای مختلف در مواجهه با این مطالبات، رویکرد یکسانی نبوده است. در بعضی از دولتها گامهایی در جهت دستیابی به این اهداف و ایجاد بسترسازی جهت احقاق حقوق بانوان  و افزایش مشارکت آنان برداشته شد و در بعضی از دولتها با نگاهی معطوف به نقش مادری و فرزندآوری،حضور اجتماعی و سیاسی زنان کمرنگ شد و زنان و مسائل آنها کلأ به حاشیه رفت.

در انتخابات اخیر ریاست جمهوری و در آن فضای ناامیدی و بی رغبتی ، جناب دکتر پزشکیان در بیانیه انتخاباتی خود خطاب به بانوان  با بیان این که : «باور دارم که حضور زنان در سطوح بالای مدیریتی و تصمیم گیری ، حق آنها و ضرورتی برای پیشرفت کشور است . هدف من افزایش سهم زنان در مناصب مدیریتی کشور بر اساس اصل شایسته سالاری و عدالت است. من حق انتخاب شدن در مناصب سیاسی را به رسمیت می شناسم و جایگاه امور زنان را در ساختار دولت ارتقا خواهم داد ...»،  نور امید را بار دیگر در دل جامعه زنان روشن کرد.

پس از پیروزی دکتر پزشکیان و استقرار دولت جدید،  معاونت بانوان ریاست جمهوری( خانم بهروز آذر)  بر عزم دولت چهاردهم برای فراهم کردن مسیری بر مبنای عدالت استحقاقی به منظور حضور بیشتر زنان در سطوح تصمیم گیری و سیاستگذاری در بدنه ی دولت تأکید کرد .

بنابر آنچه سخنگوی دولت ( خانم مهاجرانی ) در دو هفته پیش اظهار داشته اند تا کنون ۲۷ زن در مناصب مدیریتی جای گرفته اند و برای نخستین بار ۴ زن در کابینه حضور دارند.

هرچند این میزان از حضور و مشارکت زنان در دولت در مقایسه با سهم رأی آنها در انتخابات و پیروزی دکتر پزشکیان، سهمی ناچیز است اما در سنجش با دولت های پیشین، اتفاقی مبارک و حرکتی رو به جلو است و انتظار می رود این روند تا پایان کار انتصابات ادامه یافته و شمار افزون تری از زنان وارد چرخه مدیریت شوند به ویژه این که اخیرأ نیز در بخشنامه ای که از طرف معاون اول رئیس جمهور ( جناب دکتر عارف) به کلیه دستگاههای اجرایی و استانداری ها ابلاغ شده است ، مجددأ بر رویکرد دولت چهاردهم در خصوص به کار گیری جوانان، زنان و اقوام در سطوح مدیریتی تأکید شده است. لذا توقع  می رود که در استانها و در روند  انتصابات استانی سیاست دولت در خصوص استفاده از ظرفیت بانوان جدی گرفته شود و سهم قابل قبولی به آنها تعلق گیرد .

واقعیتی  که نباید از نظر دور داشت این است که در استان ما، با ساختار فرهنگی خاص، نوع نگاه عرفی و سنتی به قضیه و غلبه فرهنگ مردسالار احتمالا حساسیت ها، مقاومتها و محدودیت هایی جهت ورود زنان به عرصه مدیریتها ایجاد می شود که از استاندار محترم انتظار می رود به عنوان مدیر ارشد و مجری برنامه های دولت در استان با حمایت از حق بانوان به عنوان نیمی از سرمایه انسانی، بستر مناسبی جهت استفاده از ظرفیت آنها در سطوح مدیریتی استانی و شهرستانی ایجاد کنند .

انتظار دیگر این است که  استفاده از بانوان به مدیریت های ستادی استانداری محدود نشود. با توجه به وجود بانوان کارآمد و متخصص در دستگاههای مختلف، شایسته است از بانوان در جایگاه های علمی و تخصصی ، دستگاههای فرهنگی و اقتصادی، دانشگاهها، آموزش و پرورش، مدیریت و برنامه ریزی، اقتصاد و دارایی، سازمان فنی و حرفه ای، ورزش و جوانان، بهزیستی  و...‌. استفاده شود.

 



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 1 نظر

  • 1 فرهنگی 1403/8/24 16:57:36

    درود به امید آنکه شاهد عملیاتی شدن شعارهای دولت باشیم.

    پاسخ
سایر اخبار
برگزدیدها