-
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی -
وقتی شایستهسالاری قربانی تبعیض و روابط میشود
حسن کریمی -
دهن کجی شبکه دنا به جامعه ورزش استان و مردم کهگیلویه
سید ابوصالح دانشفر -
خوابِ پروانه در اقلیم سیاستزدگی، آستانهی سقوط در سکوتِ نسیمها
سید یونس آصف جاه -
«خلیج فارس» تنها یک واژه نیست؛ نبض یک تمدن است
حافظ یعقوبی
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
به مناسبت ۲۸ اردیبهشت (۱۸ می) روز جهانی موزه نشست خبری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اصحاب رسانه برگزار شد.

افتونیوز| مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به روند طولانی در احداث و تکمیل ساختمان موزه یاسوج گفت: به دلیل کمبود فضای موزهای، اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشود و برای بهره برداری کامل از ساختمان موزه یاسوج افزون بر ۳۵ میلیاردتومان نیاز است.
سید مجتبی امیر حسینی در جمع خبرنگاران تصریح کرد: با وجود پیشرفت فیزیکی ساختمان موزه، طراحی گرافیکی و تجهیزات داخلی آن هنوز تکمیل نشده است و تأمین اعتبار باقیمانده برای بهرهبرداری از این مجموعه ضروری است.
وی به زمان طولانی برای ساخت این مجموعه اشاره کرد و گفت: کلنگ احداث موزه نگهداری اشیای تاریخی یاسوج سال ۱۳۸۶ به زمین زده شد تا امکان نمایش همه اشیای تاریخی کهگیلویه وبویراحمد برای بازدید عموم فراهم شود اما این طرح همچنان نیمه تمام است و فرهنگ دوستان انتظار دارند تا زمینه بهره برداری از زیرساخت مهم فراهم شود. موزه نگهداری اشیای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد بسیار کوچک است به طوری که از سه هزار قطعه شی تاریخی تنها ۳۱۰ مورد آن در معرض دید عموم است و بقیه به علت نبودن فضای چیدمان در جعبه های کاغذی نگهداری می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی گفت: در موزه کنونی یاسوج اشیای فلزی شامل انواع ظروف فلزی، کاسه،جام و گلدان،ابزار آلات جنگی مانند خنجر، شمشیر، پیکان و ابزار آلات تزئینی مانند مهرهها، گوشواره ها، حلقه ها و النگوها، همچنین سکه های دوران ساسانی و متعلق به پادشاهانی چون خسرو دوم و سکههای دوره الیمایی و چند مهره از دوره ساسانی نگهداری می شود که هر کدام از این اشیا از نگاه تاریخ شناسان می تواند روایتگر تمدن کهن ایران زمین باشد.
امیرحسینی بیان کرد: یکی از برجسته ترین اشیایی که در موزه یاسوج نگهداری میشود قطعهای از نقش برجسته شاپور اول ساسانی است که برروی سنگ حفاری شده در موزه یاسوج همچنین اشیایی از دوره اسلامی شامل سکه های اوایل اسلام، سکه های عهد صفوی و قجری،ظروف چینی آبی و سفید و اشیای دیگر چون خنجر و باروت نگهداری می شود که فراهم شدن شرایط بازدید عموم خود سفری به اعماق تاریخ چند هزار ساله این بخش از کشورمان محسوب می شود.
وی افزود: این استان دارای حدود ۸۷۰۰ شی و اثر تاریخی است که به دلیل کمبود فضای موزهای، بسیاری از این آثار بهدرستی نگهداری نمیشوند و ساختمان موزه جدید یاسوج از سال ۱۳۸۵ در حال ساخت است اما به دلیل کمبود اعتبار، تکمیل آن به تأخیر افتاده است.
این مسئول اظهار کرد؛ برای تکمیل و بهرهبرداری موزه جدید یاسوج، ۳۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که تاکنون ۳۴ میلیارد تومان هزینه شده است. از این مقدار، ۱۲ میلیارد تومان مربوط به عوارض شهرداری است که انتظار میرود شهرداری در این زمینه همکاری کند .
امیرحسینی یادآور شد: از جمله برنامههای مهم، ما در اینده احیای بافت تاریخی دهدشت و کاروانسرای دهدشت است و همچنین، این استان دارای ۱۵ پل تاریخی است که نیاز به توجه و مرمت دارند .
وی افزود: صنایع دستی و گردشگری در بلاد شاپور، ایجاد یک بازارچه صنایع دستی پیشبینی شده است تا به توسعه اقتصادی و فرهنگی منطقه کمک کند .مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت؛ بر اساس تصمیمات کلی وزارت میراث فرهنگی مقرر شده ۲۵ اثر تاریخی کهگیلویه و بویراحمد به بخش خصوصی واگذار می شود.
با توجه به کمبود فضای موزهای، بسیاری از آثار تاریخی در شرایط نامناسب نگهداری میشوند. این مسئله نیازمند توجه فوری و اختصاص منابع بیشتر است .
وی یادآور شد: بر اساس سیاست وزارت میراث فرهنگی، ۲۵ اثر تاریخی به بخش خصوصی واگذار خواهد شد. این اقدام به عنوان بهترین تصمیم برای نگهداری مناسب از میراث فرهنگی در نظر گرفته شده است.

- فرماندار کهگیلویه خطاب به مدیرکل میراث فرهنگی استان: بافت قدیم دهدشت و بازارچه را ساماندهی کنید
- پیام تبریک مدیرکل میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد به مناسبت هفته میراث فرهنگی
- قرعه اولین تغییر مدیرکل در دولت جدید به نام میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی
- تخریب و تجاوز به بخشی از «بلادشاپور دهدشت» در سایه سکوت و بیتفاوتی مسئولان میراث فرهنگی استان/ عکس و فیلم
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
-
تشریح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
-
انتصاب عضو هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی «گهر زمین»/ عکس و سوابق
-
معاون سیاسی استاندار: استادیوم قلعهرئیسی حدود ۹۰ درصد پیشرفت داشته اما هنوز افتتاح نشده است/ عمر مفید پروژه های نیمه تمام استان در حال از دست رفتن است/ پارسائی: آمده ام به ورزش استان خونی تازه تزریق کنم
-
گسترش آفت جوانهخوار بلوط در ۷۰هزار هکتار از جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!