-
تناقض در کوچه پسکوچههای آموزش: آینهای از نابرابری در بوم شهر
سعید صفا دوست -
زندگی در محاصره پلاستیک؛ محصولی که بلای جان زمین شد!
مریم پارسا -
«طرح شهید زینالدین» ابطال قانونی، استمرار رابطهها / آیا حکم دیوان عدالت اداری در استان اجرا میشود؟!
حسن کریمی -
کشتار غیر نظامیان در زمان جنگ از منظر حقوق بین الملل؛ جنایت جنگی یا توجیه پذیر؟!
ابراهیم دادگر -
آینده جنگ اسرائیل با ایران چه خواهد شد؟
عباس عبدی -
«شافرج الله»
سیدمحمد مختاری -
ایران خانهی ماست؛ مسئولیت ایرانی بودن فراتر از هر تفاوتی
علیرضا تابش -
وقتی وفاداری استاندار به دولت قربانی روابط و رفاقتهای پشت پرده میشود»
یادداشت مخاطبان -
دفاع از ایران؛ به نام یا به ننگ!
فضلالله یاری -
جوابیهای به یک رسانه/ وقتی مدح بیمحتوا جای مطالبهگری رسانهای را میگیرد
حسن کریمی
- جامعه و فرهنگ
- 1
- چهارشنبه , 7 خرداد 1404 -AM -11:02
«عشق ابدی» برنامهای برای مرگ روابط عاطفی بین جوانان و نوجوانان
این برنامه مخاطبانی از قشر جوانان و نوجوانان را جذب کرده است که برای نوجوانان منجر به بلوغ زود رس و دادن الگوی رابطه ها ناپایدار به آنها می شود.

افتونیوز| گروه اجتماعی؛ برنامه عشق ابدی که الگوبرداری مستقیم از نمونههای غربی است و با فرهنگ ایرانی ناسازگارند، معیارهای نادرستی برای روابط ارائه میدهند و تهدیدی جدی برای سلامت روان و اجتماعی نسل جوان محسوب میشوند.
به گزارش افتونیوز به نقل از برنا، این روزها برنامه ای به نام عشق ابدی با اجرای پرستوصالحی در فضای مجازی توجه جوانان و نوجوانان را به خود جلب کرده است که در این برنامه دختران و پسران مجردی برای پیداکردن نیمه گمشده خود به این برنامه آمده اند، این برنامه روابطی را به تصویر می کشد که در ابتدا معیار ظاهری حائز اهمیت است که در طول برنامه در صورت شرکت کننده ای بهتر و زیباتر، انتخاب قبلی لغو و مورد بهتر انتخاب می شود و این جریان باعث از بین رفتن معیار اصلی برای زوج یابی که رفتار و اخلاق افراد است نادیده گرفته می شود.
همچنین این برنامه مخاطبانی از قشر جوانان و نوجوانان را جذب کرده است که برای نوجوانان منجر به بلوغ زودرس و دادن الگوی رابطه ها ناپایدار به آنها می شود.
علیرضا شریفی یزدی فوق دکترای روانشناسی اجتماعی در گفتوگو با برنا، درباره برنامه «عشق ابدی» که اخیراً با اجرای پرستو صالحی در یوتیوب منتشر شده، گفت: این برنامه که به وضوح الگوبرداری شده از نسخههای غربی مانند «جزیره عشق» یا «لاو آیلند» است، در ظاهر شاید جذاب باشد، اما بههیچعنوان با شرایط فرهنگی ایران سازگاری ندارد و این سبک برنامهها نمیتواند تاثیر مثبتی بر جوانان داشته باشد و یقینا آثار منفی به دنبال دارد.
وی افزود: این دست از برنامهها منجر به تغییر معیارهای اصلی زوج یابی منجر میشود و معیارها تلویزیونی و ظاهری میشود، دوما این روابط پایدار نیست چراکه پایه و اساس درستی ندارد و باعث میشود روابطی که بین جوانان و نوجوانان وجود دارد، آسیب ببیند و در نهایت بنیان خانواده ایرانی را بیش از پیش در معرض خطر قرار دهد.
شریفی یزدی با بیان اینکه برنامه عشق ابدی معیارسازی میکند، تأکید کرد: نوجوانان و جوانان گمان میکنند که روابط به همین شکل است چرا در اینترنت نمایش داده میشود و همچنین روابط در خارج کشور هم به این شکل است، پس برای آنها حجت میشود تا این مسیر را سپری کنند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، متأسفانه برخی افراد چه آگاهانه و چه ناآگاهانه نسل جوان ما را به سمت انحراف فرهنگی میکشانند. این برنامهها مثل لاو آیلند و عشق ابدی ضدفرهنگ است چرا که هنجارها و ارزشها را نه در جهت مثبت به عنوان تکامل بلکه به صورت عقب گرد تغییر میدهند.
این روانشناس عنوان کرد: اگر نوجوانان مخاطب این برنامهها باشند، باعث بلوغ زودرس و گسترش روابط خارج از چارچوبهای اخلاقی و نامشروع میشود. در مورد جوانان نیز همانطور که اشاره شد، بزرگترینترین آسیب در این است که بنیانهای علمی و عقلانی تشکیل رابطه و ازدواج کنار گذاشته شده و بجای آن به روابط سطحی، کمدوام رو میآورند و طلاق در جامعه را تسهیل میکند.
منبع: خبرگزاری برنا
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 ارزآوری ۲۵ میلیون دلاری محصولات کشاورزی برای کهگیلویه و بویراحمد
- 2 شرور سابقه دار در باشت دستگیر شد
- 3 خالی کردن حساب با پیامک جعلی ابلاغیه قضایی
- 4 کاهش ۱۵ درصدی ترددهای بیناستانی در جادههای کهگیلویه و بویراحمد
- 5 امحا ماینرهای کشف شده در کهگیلویه و بویراحمد
- 6 رئیس شورای شهر: ترافیک سنگین یاسوج چالش بزرگ پیش روی ماست
- 7 صدور حکم قاطع برای نانوایی متخلف گچسارانی در دام تعزیرات
- 8 خسارت زلزله دهدشت به ۱۰۰۰ واحد مسکونی
-
مدیرکل جهادکشاورزی استان تغییر کرد/ جزییات
-
واژگونی سمند در محور بابامیدان – یاسوج با ۶ مصدوم/ با تلاش تکنسینهای اورژانس و همکاری هلالاحمر، جان مصدومان نجات یافت
-
مقیمی: مدیران باید توضیح دهند که با اعتبارات دریافتی چه اقداماتی انجام دادهاند/ تاجگردون: با هیچ مدیری تعارف نداریم/ انتقاد نماینده گچساران از وضعیت شهرک صنعتی چهاربیشه
-
آغاز عملیات اجرایی پروژه ایمنسازی و روکش آسفالت محور عدور - گردنه لرکش در شهرستان مارگون
-
استاندار: طرح ملی رحله بزرگترین فعالیت فرهنگی برای ترویج قرآن کریم
-
حمله یار دیرین تاجگردون به وی/ مدیریت شهری خانوادگی اداره میشود
-
به دستور استاندار آبگیری آزمایشی فاز اول آبرسانی ۴شهر انجام خواهد شد/ موحد: ۸۰۰میلیارد ریال از محل اعتبارات در اختیار نماینده برای پروژه ۴شهر قرار داده شد
-
نشست احزاب اصلاحطلب و اصولگرا با استاندار/ «وحدت» و «همبستگی ملی» فصل مشترک جریانهای سیاسی استان/ گزارش و عکس
-
رئیس فرهنگ و ارشاد گچساران منصوب شد/ ابلاغ
-
مديرعامل شركت نفت گچساران: كتابخانههای شركت نفت گچساران بیش از 6 هزار نفر عضو دارد
نظرات ارسالی 1 نظر
چنین برنامه هایی شاید در نگاه اول مبتذل، ناهنجار و ناسازگار با فرهنگ ما به نظر برسند اما به مصداق مَثَل «ادب از که آموختی؟ از بی ادبان» می تواند معیاری برای شناخت جوانان و نوجوانان ما از انسان های فیک و روابط سمی فی مابین آنها باشد.. کامنت ها، نقدها و بازخوردهایی که این برنامه در فضاهای مجازی و واقعی میگیرد بسیاری از تاثیرات مخرب آن را می شورد و می برد یعنی در دراز مدت و در نهایت تاثیرات مثبتش از آثار منفیش بیشتر خواهد بود.. ااتفاقا نسل جدید بسیار تیز بین و نکته سنج هستند و آنگونه که جوانان نسل دهه 50 و 60 و بعضا 70 از چنین فضاهایی متاثر میشدند، نیستند.. هرچند معتقدم نقدهای زیادی به این نوع برنامه های موسوم به «رئالیته شو» وارد است اما وجودشان هم لازم است تا به اصطلاح سره از ناسره بازشناخته شود!
پاسخ