شهریه مدارس غیردولتی کهگیلویه و بویراحمد دوبرابر شد!

کوچک‌ترین شوک اقتصادی در حوزه آموزش، مستقیم بر عدالت و آرامش آموزش اثر می‌گذارد و شهریه‌های غیرمنتظره، مدرسه را به امری خاص و طبقاتی بدل می‌کند.

شهریه مدارس غیردولتی کهگیلویه و بویراحمد دوبرابر شد!

افتونیوز|  افزایش تا دو برابری شهریه مدارس غیردولتی کهگیلویه و بویراحمد، نگرانی خانواده‌ها و هشدار کارشناسان درباره عدالت آموزشی را به‌دنبال داشته است.

در روزهای گرم تابستان، کوچه‌ها و جمع‌های خانوادگی کهگیلویه و بویراحمد سرشار از گفت‌وگو درباره افزایش قابل‌توجه شهریه مدارس غیردولتی است؛ خبری که حال بسیاری از والدین را دگرگون کرده و نگرانی آینده آموزشی فرزندان‌شان به یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های این روزها تبدیل شده است. افزایش شهریه، همواره موضوعی تکرار شونده در سال‌های اخیر بود، اما گزارش‌هایی درباره جهش تا دو برابری شهریه برخی مدارس در سال تحصیلی ۱۴۰۴، بازتابی فراتر از حد انتظار داشته و روزنه انتخاب خانواده‌ها را تنگ‌تر کرده است.یکی از اولیاء دانش‌آموزان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس می‌گوید: برای ثبت‌نام فرزندم که به مدرسه مراجعه کردم، متوجه شدم شهریه تقریبا دو برابر شده است؛ دیگر توان پرداخت نداشتم و ناچار به انتقال فرزندم به مدرسه دولتی شدم. نمونه‌ای از صدها خانوار که تحت تأثیر این رشد قیمت، میان ماندن و رفتن، انتخاب دشواری دارند؛ آن هم در شرایطی که دولت چهاردهم وعده عدالت آموزشی و تقویت سرمایه اجتماعی را سرلوحه کار خود قرار داده است.

تحلیل کارشناسان؛ زنگ خطر برای عدالت آموزشی

سید حمید موسوی منفرد، کارشناس اجتماعی یاسوج، در گفت‌و‌گو با فارس، نسبت به تبعات این اتفاق هشدار داد و افزود: کوچک‌ترین شوک اقتصادی در حوزه آموزش، مستقیم بر عدالت و آرامش آموزش اثر می‌گذارد و شهریه‌های غیرمنتظره، مدرسه را به امری خاص و طبقاتی بدل می‌کند.خیلی از خانواده‌ها که برای فرزندان‌شان آرزوی تحصیل در مدرسه‌ای باکیفیت‌تر را داشتند، اکنون خود را در دو راهی انتخاب می‌بینند؛ بازگشت اجباری به مدارس دولتی یا فشار مضاعف برای ماندن در غیرانتفاعی‌ها؟ این دغدغه‌ای است که در نگاه پدرها و مادرهاحجم گرفته و بحث شبانه خانواده‌ها را پر کرده است.با افزایش زمزمه‌ها، برخی صاحب‌نظران و فعالان اجتماعی نسبت به پیامدهای این تصمیم هشدار می‌دهند. آنان معتقدند که افزایش ناگهانی شهریه، حتی اگر به نیت جبران هزینه‌ها صورت بگیرد، بدون ارزیابی دقیق پیامدهای آن، می‌تواند آرامش نسبی فضای آموزش را برهم بزند.

لزوم تعیین شهریه‌ها براساس خدمات و با لحاظ شرایط اقتصادی

یداله رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، در جلسه ۲۲ تیرماه شورای آموزش و پرورش گفت: امروزه ۲۲ درصد دانش‌آموزان استان در مدارسی درس می‌خوانند که سهم‌شان از کل مدارس تنها ۱۳ درصد است. ایوب رضایی، مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد، با اشاره به نقش مکمل مدارس غیردولتی در آموزش و پرورش استان گفت: شهریه‌ها براساس مصوبات وزارتخانه تعیین، نظارت و ابلاغ می‌شود و کیفیت باید متناسب با هزینه‌ها باشد تا رضایت والدین فراهم گردد.سید غلامحسین بلادی، رئیس اداره مشارکت‌ها و مدارس غیردولتی کهگیلویه و بویراحمد در گفت‌و‌گو با فارس، جزئیات دقیق‌تری ارائه داد و اظهار کرد: حداقل شهریه مدارس غیردولتی امسال ۱۷ میلیون تومان است. اگرچه تعداد محدودی از مدارس تا ۱۰۰ درصد افزایش شهریه داشته‌اند، اما در بیشتر مدارس این رقم بین ۳۰ تا ۵۰ درصد متغیر است؛ فرآیند تعیین شهریه نیز با بررسی خدمات، امکانات و شرایط اقتصادی و با مشارکت نمایندگان خانواده‌ها انجام گرفته است.بلادی همچنین افزود: بسیاری از مدارس غیردولتی با افزایش هزینه‌های جاری و محدودیت منابع روبه‌رو هستند و هدف جلسات برگزارشده ایجاد تعادلی میان هزینه تمام‌شده خدمات آموزشی و توان پرداخت خانواده‌ها بوده است.

چشم‌انداز؛ از اضطراب تا همدلی و شفافیت

اکنون همه چشم‌انتظارند تا وزارت آموزش و پرورش و مسئولان استانی، ضمن حفظ کیفیت آموزش، دغدغه‌های اقتصادی خانواده‌ها را نیز جدی بگیرند. امید است که افزایش شهریه‌ها، جای خود را به گفت‌وگو، شفافیت و تصمیم‌سازی جمعی دهد تا «عدالت آموزشی» همچنان به عنوان چراغ راه فردای فرزندان این استان بدرخشد و هیچ کودکی به‌خاطر هزینه‌ها از آموزش باکیفیت محروم نشود.

منبع:فارس



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 0 نظر

شما اولین نظر دهنده باشید!

سایر اخبار
برگزدیدها