یاداشت
گفتگو و گزارش

استاندار: تأکید بر نقش کلیدی دانشگاه آزاد در توسعه اقتصادی و علمی استان

استاندار کهگیلویه و بویراحمد دانشگاه آزاد را یکی از ارکان اصلی توسعه استان دانست و با تأکید بر ضرورت فعال‌سازی پردیس دانشگاهی و بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان، خواستار تقویت اختیارات رؤسای دانشگاه‌ها برای تسهیل در روند توسعه علمی و اقتصادی استان شد.

استاندار: تأکید بر نقش کلیدی دانشگاه آزاد در توسعه اقتصادی و علمی استان

استاندار کهگیلویه و بویراحمد دانشگاه آزاد را یکی از ارکان اصلی توسعه استان دانست و با تأکید بر ضرورت فعال‌سازی پردیس دانشگاهی و بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان، خواستار تقویت اختیارات رؤسای دانشگاه‌ها برای تسهیل در روند توسعه علمی و اقتصادی استان شد.

به گزارش روابط عمومی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، یداله رحمانی به همراه آیت‌الله سید نصیر حسینی نماینده ولی‌فقیه در استان در نشست وبیناری هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج با صادق ضیایی قائم‌مقام و دیگر مسئولان دانشگاه آزاد کشور، از تحولات مثبت در مدیریت دانشگاه و گذار از دوران زیان‌دهی به سودآوری و رشد علمی خبر داد و ضمن قدردانی از اقدامات زریر صالح‌پور، رئیس دانشگاه آزاد استان، بر ضرورت تعامل بیشتر دانشگاه با صنایع استان و بهره‌گیری از ظرفیت‌های زمین و زیرساخت‌های بلااستفاده برای تقویت اقتصاد دانش‌بنیان تأکید کرد.

استاندار با اشاره به تغییرات مثبت در مدیریت دانشگاه آزاد یاسوج اظهار داشت: با برنامه‌ریزی دقیق و مشارکت اعضای هیات علمی، دانشگاه توانسته است از دوره رشد منفی دانشجو عبور کرده و برای جذب ۱۱ درصدی دانشجویان برنامه‌ریزی کند. همچنین، گذار از وضعیت زیان‌دهی به سودآوری در سال‌های اخیر، گویای مدیریت صحیح و هدفمند است.

استاندار با اشاره به برنامه‌های علمی دانشگاه افزود: راه‌اندازی آزمایشگاه‌های مرجع، یکی از نیازهای حیاتی بود که در دستور کار قرار گرفته است. همچنین اجرای طرح‌های پژوهشی و عمرانی در حوزه‌های استراتژیک از جمله پرورش سیب‌زمینی، جلبک اسپیرولینا در گچساران و توسعه نیروگاه‌های خورشیدی، با توجه به اولویت‌های ملی در حوزه انرژی و ناترازی‌های فعلی کشور، گام‌های بسیار ارزشمندی محسوب می‌شود.

رحمانی با اشاره به موضوع زیرساخت‌های موجود، بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های فیزیکی دانشگاه تأکید کرد و گفت: فضای اداری و آموزشی که به عنوان پردیس در ۳۸ هکتار و ۶۰ هزار مترمربع احداث شده بلااستفاده مانده است که برنامه مشترکی داریم که در دو بخش وارد مدار شود.

وی بیان کرد: در بخش اول قرار بود ۱۶ هکتار پردیس و ۱۲ هزار متر مربع ساختمان‌های تکمیل‌شده و نیمه‌تمام، در اختیار پارک علم و فناوری قرار گیرد تا با تقویت پارک، اقتصاد مقاومتی رونق یابد.

استاندار افزود: خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته طی دو سال اخیر دولت چهاردهم تعداد هسته‌های فناور از ۱۶۱ به ۳۵۰ هسته رسیده و شرکت‌های دانش‌بنیان نیز از ۱۸ به ۲۸ شرکت افزایش یافته است، ضمن اینکه رویدادهای این حوزه چندین و چند برابر شده است و کمک دانشگاه آزاد می‌تواند به بالندگی استان کمک کند.

وی افزود: تفاهم دیگر اختصاص مابقی اراضی برای متقاضیان بخش خصوصی برای ایجاد مجتمع گردشگری است که این امر نیازمند نگاه کلان و تصمیم‌گیری‌های علمی-فنی از سوی دانشگاه است.

استاندار با طرح چالش‌های موجود گفت: با توجه به محدودیت‌های بودجه‌ای، انتظار داریم همان‌طور که در سایر وزارتخانه‌ها روند افزایش اختیارات پیش رفته، اختیارات رؤسای دانشگاه‌ها نیز برای تسهیل تعامل با استان افزایش یابد. همچنین برای بهبود شاخص نسبت استاد به دانشجو که در حال حاضر فاصله زیادی با میانگین کشوری داریم، فراهم کردن فضای جذب نیروی انسانی متخصص، یکی از ضرورت‌های اصلی است.

رحمانی با تأکید بر اینکه توسعه از دل دانشگاه‌ها، آموزش عالی و آموزش و پرورش سرچشمه می‌گیرد، خاطرنشان کرد: از دانشگاه‌های استان می‌خواهیم در حوزه‌های آموزش، صنعت و تولید نقش‌آفرینی بیشتری داشته باشد، ما هم آماده همکاری با دانشگاه‌ها و آموزش و پرورش در راستای توسعه استان و تحولات بنیادین هستیم.

قائم‌مقام دانشگاه آزاد اسلامی هم، ضمن قدردانی از توجه ویژه استاندار به دانشگاه، اعلام کرد که راهبرد مدیریت دانشگاه با دیدگاه‌های مطرح شده همسو بوده و در راستای اجرای آن‌ها هیچ مانعی وجود ندارد.

صادق ضیایی تصریح کرد: اختیارات کاملی به رؤسای دانشگاه در سراسر کشور از جمله دانشگاه آزاد یاسوج داده شده است.

گفتنی است دانشگاه آزاد در حال حاضر ۱۳ هزار و ۳۰۲ دانشجو دارد که در سال تحصیلی جدید به ۱۴ هزار و ۷۱۲ نفر افزایش می‌یابد. همچنین ۲ هزار و ۳۷۹ تعداد دانش‌آموز در مدارس سما این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

کلمات کلیدی



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 0 نظر

شما اولین نظر دهنده باشید!

یاداشت
گفتگو و گزارش