یادداشت
گفتگو و گزارش

در سند جامع علمی کشور ثبت 10هزار اختراع بین‌المللی پیش‌بینی شده است

در سند جامع علمی کشور ثبت 10هزار اختراع بین‌المللی پیش‌بینی شده است

معاون هماهنگی و اجرایی ستاد راهبردی نقشه جامع علمی کشور گفت که ثبت افزون بر50 هزار اختراع و اکتشاف در سطح ملی و 10هزار مورد نیز در سطح بین المللی مهمترین اهداف تعیین شده در این سند ملی تا افق 1404 است.

به گزارش افتونیوز، نقشه جامع علمی کشور حدود 6 سال قبل (دیماه 1389) به عنوان یک سند راهبردی در زمینه اهداف علمی و فناوری در سطح ملی ابلاغ شد.

حمید امیدوار روز سه شنبه در همایش علمی دانشگاه های دولتی منطقه هفت کشور در دانشگاه یاسوج اظهار داشت که بر اساس این سند راهبردی تعداد اعضای هیات علمی تمام وقت دانشگاه های کشور به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت نیز به حدود 2 هزار نفر خواهد رسید.

وی تصریح کرد که تعداد مقالات علمی و پژوهشی به ازای هر یک میلیون نفر از جمعیت دانشجویی کشور نیز به حدود 800 هزار مورد می رسد.

محورهای اصلی نقشه جامع علمی کشور در 224 اقدام ملی و در یک دوره زمانی 10 ساله هدفگذاری و به دستگاه های ذیربط و مجموعه های تحت امر از جمله وزارت علوم، وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ابلاغ شده است.

معاون هماهنگی و اجرایی ستاد راهبردی نقشه جامع علمی کشور گفت که این سند در پنج فصل شامل ارزش های بنیادین و الگوی نظری نقشه جامع علمی، بهبود بخشی به حوزه علم و فناوری، اولویت های علمی راهبردها و اقدام های ملی برای توسعه فناوری و چارچوب نهادی علم، فناوری و نوآوری است.

امیدوار ادامه داد: بازنگری و بازتولید محتوا و روش های آموزشی و پرورشی به منظور تعمیق مبانی اسلامی و اخلاقی، ایجاد ساز و کارهای لازم برای رشد و خلاقیت های علمی، هنری و مهارتی و تقویت نظام استعدادیابی از مهترین اقدام های ملی پیش بینی شده در این سند ملی و راهبردی است.

معاون پژوهشی و فنآوری دانشگاه یاسوج نیز گفت: ایجاد زیرساخت ها و تدوین آیین نامه ها و چارچوب های قانونی برای توسعه فعالیت های پژوهشی با برش های استانی و منطقه ای از جمله ضروریات مهم تحقق این سند جامع است.

هجیر کریمی اظهار داشت که تقویت نیروی انسانی، تکیه بر تولیدات علمی و شرکت های دانش بنیان و حمایت از تولیدات فناورانه باید مد نظر تصمیم سازان و مجریان این سند راهبردی در سطح ملی واقع شود.

وی نسبت دانشجویان دوره دکتری (تحصیلات تکمیلی) در دانشگاه یاسوج را نسبت به میانگین کشوری حدود یک و نیم درصد بالاتر دانست و تصریح کرد: تعداد اعضای هیات علمی این دانشگاه هم اینک سه درصد است که بر اساس این سند باید به حدود 15 درصد تا افق 1404برسد.

کریمی افزایش اعتبارات پژوهشی در دانشگاه ها را از دیگر الزامات و مکانیسم های لازم برای تحقق و اجرای این سند راهبردی دانست و گفت که هم اینک میزان تخصیص اعتبارات پژوهشی در دانشگاه های ایران کمتر از نیم درصد است.

وی تصریح کرد که قرار است بر اساس افق پیش بینی شده در سند راهبردی علمی کشور میزان تخصیص اعتبارات پژوهشی دانشگاه ها به حدود 2 درصد برسد که این میزان نیز جوابگو نخواهد بود.

وی تصریح کرد که اعتبارات پژوهشی در دانشگاه ها و مراکز علمی برخی کشورهای منطقه از جمله کره جنوبی هم اینک حدود چهار درصد است.

[gallery type="rectangular" link="file" ids="9476,9475,9474,9473,9472,9471,9470"]

کلمات کلیدی



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 0 نظر

شما اولین نظر دهنده باشید!

سایر اخبار
برگزدیدها