-
به بهانه روز جهانی آگاهی از اتیسم
لیلا حسینی -
اهمیت کتاب و کتابخوانی
سیدکاظم فاضل -
همبستگی ملی اکسیر نجات بخش، حیات آفرین و تجربه موفق ایران زمین
سید علی حمیدهکیش -
مردم تغییر می خواستند، نه معامله !
محمود منطقیان -
سیری در سروده های حسن دمساز
سیدکاظم فاضل -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روپوش آبی قدیمی
علی ضامنی پور -
هشت مارس و جامعه مردسالار ایران
یادداشت مخاطبان -
جهانبانو؛ گوهری نایاب که فروغ امید را در دلها میافروخت
سهیلا نیکاقبالی
- پرونده ویژه
- 11
- چهارشنبه , 18 اسفند 1395 -PM -12:08
«روز جهانی زن؛ روزی گم شده در تقویم»

زنان جمعیت به فراموشی سپرده در اعصار و قرون ، جنسی تاثیر گزار اما کم امتیاز و بی بهره از مواهب و امکانات سیاسی و مدیریتی ، جنسی برابر از نظر کمی اما محروم از نظر کیفی ،
این جامعه توانمند و بزرگ میتواند اثرات مثبت فراوانی را در عرصه های مختلف برجای بگذارد .
یکی از مهم ترین معیارهای سنجش توسعه و رشد یک کشور یا منطقه میزان اهمیت و اعتباری است که زنان در آن کشور دارا میباشند .
برای تحقق توسعه اجتماعی و تسریع فرایند رشد اقتصادی و محقق شدن عدالت اجتماعی ، چنان چه به زنان به عنوان نیروی فعال و سازنده نگریسته شود ، به طور حتم تاثیر بسیار زیادی بر روند توسعه و افزایش بهره وری اجتماعی خواهد داشت .
اما ساختار مردانه مسلط بر عرصه های سیاستگزاری ، مدیریتی و برنامه ریزی اجازه ورود به این وادی را به سختی میدهد و با مقاومت فرهنگی و اجتماعی سیاسی جامعه روبروست .
امروزه آنچه که تحت عنوان حضور زنان در عرصه های اجتماعی و مشارکت سیاسی شناخته میشود در کمتر از صد سال گذشته آرزویی بود که زنان برای بدست آوردن آن مبارزه میکردند .
با شروع قرن بیستم به دنبال صنعتی شدن و ورود به دنیای مدرن ، زمینه برای حضور زنان در عرصه های مختلف تا حدودی فراهم شد . افزایش مشارکت این نسل تاثیر گزار اما همچنان کم بهره با کار در کارخانه ها ، ادارات و در برهه ای از زمان به عنوان امدادگران صحنه های جنگ و نبرد ابتدایی ترین گامهای زنان برای احقاق حق اجتماعی آنان بود.
اما دستمزد پایین و شرایط کاری سخت و طاقت فرسا و کار در سطوح پایین اداری و شغلی آنان را به فکر اعتراض به شرایط موجود انداخت.
برجسته ترین اعتراض زنان در تاریخ معاصر، هشتم مارس ۱۹۰۸ میلادی و اعتراض به این شرایط کاری نامناسب و تحقیر آمیز بود که در آن روز زنان نارضایتی خود را ابراز داشته و پس از حبس در کارخانه و یک آتش سوزی معنا دار ۱۲۹ تن از این بانوان جان خود را از دست دادند تا زمینه و بستر یک تحول اجتماعی و تحرک جامعه زنان و شروع جنبش های زنان باشد .
ما زنان ایدئالیسم نیستیم و با آرمان ها فاصله های فراوان داریم اما سوق به سمت اهداف خودرا به یکباره نمیتوانیم بدست بیاوریم . حرکت به سمت وضعیت مطلوب نباید ما را از واقعیت وضعیت موجود غافل کند و ما را از ایفای نقش زیبای خویش در جامعه و خانواده دور بگرداند .
برای طی مسیر طویل اما زیبای نیل به هدف و رسیدن به جایگاه واقعی خویش گام هایمان را میتوانیم آهسته امابرنامه محور و مدون برداریم. زنان % ۱۰ درآمد جهان را بدست می اورند و تنها % ۱ درصد دارایی های دنیا را دارند، دو سوم بی سوادان جهان را زنان تشکیل میدهند.
نیمی از مواد غذایی جهان را تولید میکنند اما به ندرت مالک زمین هستند .
در ادارات و کارخانه ها علی رغم کار برابر و یا بیشتر و سخت تر درامد پایین تری نسبت به مردان دارند .
به طور متوسط روزی هجده ساعت کار در خانه را برعهده دارند .
بدون شک این جنس لطیف در عین ظرافت موجودی بسیار قدرتمند و توانمند است و میتوان از پتانسیل بالای این انسان های ارزشمند بهره کافی را در جهت پیشبرد اهداف کلان جهانی و ملی برد و همین طور اعتلای عدالت اجتماعی و رعایت حقوق انسانی را موجب شد.
* ارشد شهرسازی، فرهنگی و مدرس دانشگاه
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 اسکان بیش از ۱۲ هزار نفر در ستادهای اسکان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
- 2 مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد
- 3 انفجار یک منزل مسکونی در یاسوج
- 4 توزیع گوشت قربانی با عنوان میهمانی مادر در گچساران
- 5 تاکید جدی استاندار بر حمایت از متقاضییان سرمایه گذار در بخش کشاورزی
- 6 میزان مصرف گاز در کهگیلویه وبویراحمد رو به افزایش است
- 7 رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج: شایعترین نوع سرطان در استان سرطان سینه است
- 8 کتاب تصویری «پلنگ ایرانی در دنا» رونمایی شد
-
بی توجهی فرمانداری کهگیلویه به مصوبه شورای ترافیک و مطالبه اهالی روستای «ایمور آباد»
-
بودجه شهرداری یاسوج در ۱۴۰۴ به ۳ هزار میلیارد تومان می رسد
-
سرپرست دفتر ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه یاسوج منصوب شد
-
فریدون داوری شعر لری را متحول کرد
-
انتقاد امام جمعه موقت قلعهرئیسی از هلال احمر و میراث فرهنگی
-
تا دیر نشده، از دختران هندبال ایران و ملی پوشان زن هندبالیست هم استانی حمایت کنیم/+جزئیات
-
ماجرای قطع درختان در «میرغضب» بویراحمد چه بود؟
-
تصاویر خیال انگیز و زیبا از «کوهگل» دنا
-
محکومیت ۸۲۱ پرونده تخلف حوزه بهداشت، دارو و درمان در کهگیلویه و بویراحمد
-
اختصاص ۶۰ میلیارد تومان برای ورزشگاه ۱۵ هزار نفری یاسوج
نظرات ارسالی 11 نظر
ای کاش جای این همه حرف وخطابه راندن وگذاشتن متنهایی اینچنینی واقعا دلسوززنان جامعه الالخصوص استان خودبودیم نه اینکه حرفمان راچندنفری خوانده وچندصبایی مطرح باشیم درمحافل ادبی وفرهنگی وسیاسی تاشایدسهمی هم بما برسدهرچندناچیز،متاسفانه جوامع ماشده تزویر وخودنمایی تا دلسوزی برای همنوعمان وگرفتن حق،انشاللله انتخاباتهای بعدی ،ماعادت کرده ایم به این ابرازاندامها به جای نشان دادن لیاقتمان……
پاسخجامعه اي كه زنانش بجای حضور فعال درجامعه به حاشيه رانده شود، امكان مشارکت در فرايند توسعه فراگير، پايدار، انساني، دمكراتيك، برابرخواه و صلح جويانه را از دست داده و بسوي بهروزی ره نخواهد پیمود.
پاسخاین خانما که این روزا مدام تقویم را نگاه میکنن و منتظر حوادث هستند تا به بهانه ان مطلبی بفرستند تو سایت ها و هر روز با یه تیپ و قیافه عکس بزنند فقط هدفشون انتخابات شوراهاست و گرنه این همه سال کجا بودند چرا مطالبه گر حقوق بانوان نبودند
پاسخزنان فقط به درد غذا درست کردن،شستن ظرف،جارو کرون می خورند،همین بس
پاسخسلام جناب ناشناس متاسفانه ازیک طرف خودت ناشناس معرفی می کنی درپایان کاروتحصیلات به رخ می کشی بعید می بینم درغرب برای تحصیل رفته باشی رشته تحصیلی ات راهم نگفتی شمامطلق نگری ومن ازجهتی بانظرشمامخالفم مهم قدرومنزلت زن است وتحقق این مهم ، مهم است هروزی می خواهد باشدتعصبی نبایدصحبت کنیم باید واقعیت را بنگریم. مابرون راننگریم وقال را مادرون رابنگریم وحال را
پاسخطبق قانون اساسی همه افراد در انتخاب شغل قانونی آزاد هستند اما این فقط در کلیت امر است و در باطن برای زنان در برخی شغل ها به بهانه عدم رعایت شان زن یا ناتوانی جسمی و...محدودیت یا منع کامل قائل شده اند
پاسخبعضی از کشورها علاوه بر روز جهانی زن یک روز ملی بنام زن در تقویم رسمی شان وجود دارد. این روز یک روز واحد برای تمام زنان و مردان آزادیخواه و برابری طلب دنیاست تا بار دیگر مطالبات برابری خواهانه خود را فریاد بزنند....
پاسخسلام بیشترخودت معرفی کن
پاسخسلام خسته نباشی بی زحمت خودتون بیشترمعرفی کنید
پاسخضمن عرض سلام، عنوان این مقاله صحیح نیست، در فرهنگ اسلامی ایران روز زن مصادف با ولادت بانوی دوعالم حضرت فاطمه(س) قرار داده شده است، لزومی ندارد که به تقلید از فرهنگ غرب در تقویم ایران دوباره هم روز زن را مصادف با هشتم مارس تعیین کنند. بنده یکسال در اروپا زندگی کردم. در واقع در فرهنگ مسموم غرب به زن ارزش و بهای واقعی داده نمیشود. متاسفانه فرهنگ عقب افتاده انها که برهنگی را برای زنان یک حق میدانند جز توهین به شخصیت زن مفهومی ندارد، زن تنها در فرهنگ اسلام و بخصوص ایران ارزش واقعی خود را میتواند بیابد. ایا زنان در ایران قادر نیستند در هر زمینه ای فعالیت کنند.؟! اگه غرب واقعا برای زن ارزش و احترام قایل بود که زنان برهنه نبودند، گرچه فلسفه بدحجابی زنان تجاوز به حقوق مرد است و متاسفانه لگد مال کردن حقوق مرد در غرب، یک حق برای زن در نظر گرفته شده است، زنان در فرهنگ غرب الات هوسبازی و لذت مردان هستند. فرهنگ انها نیاز به اپدیت دارد، در تقویم ایران روز زن و روز دختر وجود دارد. ارادتمند شما دبیر سابق شورای صنفی دانشگاه تهران، نویسنده هم استانی و دانشجوی دکترا دانشگاه تهران. بهمن کار
پاسخدرود بر شما فرخنده بانو 🌹 زنها فراموش شده ترین سکانس فیلم زندگی شده اند در دنیایی که خشونت علیه زنان چه زبانی و چه فیزیکی و چه عاطفی روزبه روز در سرتاسر جهان بیشتر میشود . زنان اولین قربانیان جنگ چرا که دنیای مرد مدار همیشه زن را وابسته به مرد نگه داشته و در جنگ آسیب جسمی را در ظاهر مردان میبینند اما در عمق واقعه این زنان هستند که با شهادت مرد زندگیشان بار خانه و خانواده را باید به دوش بکشند و زجرهای روحی چ جسمی زیادیمتحمل میشوند. زنان گرمابخش کانون خانواده اند اما بشرطیکه حال مرشان خوب باشد حال فرزندشان خوب باشد یک زن تا نگران خانه و خانواده و همسر خویش است همیشه نگران و مضطرب است و هیچ گاه به آرامش نخواهد رسید مگر آن زمان که خانواده ش اش آرامش داشته باشند. به امید روزی که در سرتاسر جهان خشونت علیه زنان متوقف شود و در کشورهای دوست و همسایه مان هم شاهد سنگسار زنان نباشیم
پاسخ