-
تحلیلی از عملکرد و سیاست های تاجگردون در بستر پلتفرم های مجازی
یعقوب درویشیان -
در نقد شبه رسانه ها و بلاگرها؛ دوربینت را زمین بگذار!
ادریس کشاورز -
به بهانه روز جهانی آگاهی از اتیسم
لیلا حسینی -
اهمیت کتاب و کتابخوانی
سیدکاظم فاضل -
همبستگی ملی اکسیر نجات بخش، حیات آفرین و تجربه موفق ایران زمین
سید علی حمیدهکیش -
مردم تغییر می خواستند، نه معامله !
محمود منطقیان -
سیری در سروده های حسن دمساز
سیدکاظم فاضل -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روپوش آبی قدیمی
علی ضامنی پور
«تولد زیستسیاسی در کهگیلویهوبویراحمد»

استان ما به هر علت، همیشه از حرکت های اصلاحی یک قدم عقب تر بوده است. تحلیل این عقب ماندگی مجال دیگری می طلبد. شاید یکی از علت های آن، نبودِ نهادِ سیاست در استان است! البته نبود نهاد سیاست در شرایط عدمِ وجودِ مطبوعات مستقل و نبودِ احزاب بالغ و نهاد های اجتماعیِ آزاد، در واقع گریبانِ همه کشور را گرفته است اما؛ بعضا وجود برخی نهاد های سنتیِ موازی، توانسته در بیشتر نقاط کشور جایی برای روییدنِ نهال سیاست باشد. چیزی که استان ما از آن محروم بوده است. قوام اجتماع ما پیشتر ها مبتنی بر نهادهایی بود که آن ها عملا فرو پاشیده اند. امروز اما نهادهای نیمه مرجع، در حال روییدنند. انقلاب رسانه ای و ورود تکنولوژی های جدید در وسایل ارتباط جمعی، بستر شکل گیری این نهاد ها را به وجود آورده اند.
از طرف دیگر، کمرنگ شدنِ مرز های جغرافیایی، دسترسی به مراجعِ غیرِ بومی را آسان کرده است. در هر حال، مجموعه ای از اتفاقات، باعث شده امروز شاهد تولد نهال سیاست در استان باشیم. اینکه برای اولین بار، کاندیدای اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری، اکثریت آرای استان ما را کسب می کند را می توان قرینه ای براین ادعا گرفت.
آن هم در دوره ای که اردوگاه رقیب، فربه از وعده های معیشتی بود و شعار اصلاح طلبان هم، به طور تام سیاسی بود.
آرای زیلایی، پشت کوه جلیل و سایر بلاد محروم از امکانات معیشتی، بسیار معنادار است! در این حوزه ها رای روحانی تقریبا دو برابر رای رقیب او بود. این هیچ معنایی ندارد جز تولد سیاست!
این یعنی در محروم ترین نقاط، مطلوبات سیاسی بر مطالبات معیشتی ترجیح داده شده است. البته همین گزاره ی من نیز خالی مسامحه نیست و یادآورِ دورانِ پیشاسیاست است. چراکه این فهمِ غیرِ سیاسی است که، مرزی میانِ معیشت و سیاست می نهد. یکی از معناهای محصلِ سیاسی شدن، فروپاشیِ همین دوگانه هاست. وقتی سیاست به جایی گام نهد، اتمسفری از یک فراگفتمان می سازد که در آن معیشت زیر سایه سیاست فهم می شود. دعواهای معیشتی نیز احاله به گفتمان ها داده می شود. ارقامِ کارانه و یارانه، در چارچوب گفتمان ها معنا می یابند. در این هنگامه است که، مردم محروم نیز "سودِ" ۴۵ هزارتومان در گفتمان اصلاحات را بیشتر می دانند نسبت به ۲۵۰ هزارتومان در گفتمان رقیب اصلاحات.
البته چنین نیست که انسانِ سیاسی باید ضرورتا با این مفاهیم آشنا باشد؛ وقتی هوا سیاسی شود، این منطق، خود را به "شهود" افراد عصر در می آورد. این بدان معناست که عقلِ عصر، سیاسی می شود. و در این میان، شهودی عمومی، ما را به سوی "سیاست اندیشی" می کشاند.
جالب است که روحانی در انتخابات سال ۹۲، نفر دوم در استان شد. امسال رای او با رشد بیش از ۱۳ درصدی روبه رو شد. این رشد، زمانی معنادارتر است که بدانیم اصولگراها با تمام قوا اینبار به مصاف روحانی آمدند. هم اجماع پذیرترین کاندیدای خود را به میدان آوردند و هم غلیظ ترین شعارهای معیشتی را دادند و هم همه نهادهای تحت نفوذ خود را تماما به خدمت گرفتند. حتی کار را به جایی کشاندند که رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه را به ریاست ستاد رئیسی گماشتند. وقتی یک مقام مسئول که اصولا باید بی طرف باشد، این چنین خود را به میانهی میدان می اندازد، باید حساب کار را کرد. با این شرایط اصلا نباید تعجب کرد که بسیاری از ائمه جمعه، عدالت و انصاف را به کناری نهند و عریان و عیان، خود را به اغراض جناحی بیالایند. با همه این احوال، طرفی از این ترفندها نبستند.
سِرو وعده های آش و دادنِ وعده های معاش، هیچ کدام کارگر نیفتاد؛ در عوض، مردم معیشتِ خود را در وعده های رقیق اما باورپذیر سراغ جستند. پس زدنِ وعده های بلند، خود یک کنش سیاسی است. به قولِ پوپر، در سیاست و طبابت هر که وعده زیاد می دهد شارلاتان است. ادبار به شارلاتان هم یک کنش سیاسی است. سیاست است که این را پس می زند و آن را برمی کشد. خلاصه به نظر می رسد این آرای معنادار، حکایت از یک اتفاق مهم در استان می کند؛ تولد زیست سیاسی!
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 اسکان بیش از ۱۲ هزار نفر در ستادهای اسکان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
- 2 مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد
- 3 انفجار یک منزل مسکونی در یاسوج
- 4 توزیع گوشت قربانی با عنوان میهمانی مادر در گچساران
- 5 تاکید جدی استاندار بر حمایت از متقاضییان سرمایه گذار در بخش کشاورزی
- 6 میزان مصرف گاز در کهگیلویه وبویراحمد رو به افزایش است
- 7 رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج: شایعترین نوع سرطان در استان سرطان سینه است
- 8 کتاب تصویری «پلنگ ایرانی در دنا» رونمایی شد
-
نمایندگان استان در تعطیلات نوروز چه کردند؟/ گزارشی از فعالیت سه نماینده استان
-
نصب 4 هزار كارت چسبنده در فضای سبز شركت نفت و گاز گچساران
-
صدور مجوز و پروانه از سوی شهرداری ها و تسهیلات بانکی مشکلات زیادی را در روند اجرایی طرح نهضت ملی ایجاد می کند
-
ورود مبدل های حرارتی در صنعت پتروشیمی دهدشت
-
عملکرد انجمن نابینایان و کمبینایان صبح امید گچساران/ تصاویر
-
فرماندار دنا پاسخ استاندار اصفهان را در خصوص "سد ماندگان" داد!/ نباید با مطالبهگری غیر منصفانه، کمکاریهای گذشته خود را از جیب مردم مناطق کوهستانی و کمظرفیت جبران کنند
-
شکارچی متخلف خائیز در دام افتاد
-
توزیع عادلانه اعتبارات عمرانی در کهگیلویه و بویراحمد
-
تاکید استاندار بر اهمیت راه در دیدار با رئیس شورای اطلاعرسانی دولت
-
سرپرست دانشکده ادبیات و علومانسانی دانشگاه یاسوج منصوب شد
نظرات ارسالی 1 نظر
درود بر مهندس وکیلی که همیشه خوش بیانند و خوش قلم
پاسخ