-
"فریدون داوری" شاعر عشق و حماسه
ایرج اقبال فر
-
فریدون داوری در چهار پرده
فضلالله یاری
-
کوچ ابد مرد ادب ایل و فریدون فرهنگ
سید غلام بلادی
-
یاسوج؛ شهری که شیخ شاخصش پیشهزن بود!
محمد مختاری
-
جزای نیکی جز نیکی نیست
جبار چراغک
-
زیبایی بر بستر فاجعه
سید غلام بلادی
-
«لذت وقیح»
امراله نصرالهی
-
زنان و دولت چهاردهم
سیده فرزانه آرامش
-
شاقول اصلی در ماجرای قتل دکتر داوودی
فضلالله یاری
-
در این محنتسرا نابههنجاران و کج روان بزرگ شمرده شدهاند
پریچهر زعیمی
درد دلهای جنگلبانی که عاشق طبیعت است/ آگاهی بخشی تنها راه نجات طبیعت و جنگل است
سعید نظری خبرنگار کهگیلویه و بویراحمد است که سال های سال در خدمت جنگل بوده و می توان گفت عمرش را برای جنگل و حفاظت از منایع طبیعی این استان گذاشت به گونه ای که سال گذشته بر اثر دود ناشی از جنگل ها قلبش از کار افتاد.
این روزها افرادی هستند که همه وجودشان و همه توانان را در راستای شغلشان به کار می گیرند افرادی همچون مرحوم نادری مسئول یگان حفاظت شهرستان بویراحمد و سایر جنگلبانان که جانشان را در این راه از دست دادند و امروز که روز ملی جنگل است همزمان شده است با سالگرد مرحوم نادری که در ماموریت در حفاظت از منایع طبیعی جانش را از دست داد.
اگر با جنگلیانان و افرادی که سالهای سال در این زمینه در استان کهگیلویه و بویرامد که قریب به یک میلیون هکتار از جنگل های زاگرس را دارد هم صحبت شویم حرف ها و درد و دل های زیادی برای گفتن دارند از طبیعت و این نعمت خدادادی که تا چه اندازه برای ما انسان ها سود دارد.
سعید نظری یکی از افرادی است که سال های سال در خدمت جنگل بوده است و می توان گفت عمرش را برای جنگل و حفاظت از منایع طبیعی این استان گذاشت به گونه ای که سال گذشته بر اثر دود ناشی از جنگل ها قلبش از کار افتاد و مجبور به عمل پیوند قلب شد و اکنون در سلامتی به سر می برد.
سعید نظری دوره های مختلف مسئولیت را گذرانده است چند سال مسئول روابط عمومی منابع طبیعی استان، مدیر منابع طبیعی شهرستان و چند سال خبرنگاری را در پرونده خود دارد که در هر کدام می توان گفت فعال و موفق بوده است.
این فرد موفق وقتی که در سال 93 توسط مدیرکل وقت به عنوان رییس منابع طبیعی شهرستان بویراحمد انتخاب شد یک جمله به یاد ماندنی گفت که همچنان و همیشه در ذهن همه مردم و به ویژه در ذهن خبرنگاران خواهد ماند سعید نظری در مراسم معارفه اش گفت" من یک مدیر نیستم یک جنگلبانم" در حقیقت این جمله وی تنها در حد شعار نماند و عملی شد و عمل پیوند قلبش در سال گذشته گویا و شاهد این ادعاست.
گفت و گوی جالب و خواندنی با این جنگلبان داشته ایم که در زیر می خوانید.
سعید نظری که اکنون کارمند جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد است در گفت و گو با خبرنگار این پایگاه خبری حرفش را با این جمله شروع کرد و گفت: من جنگلبانم این رازی بود که عاشقانه کارم و طبیعت را دوست داشتم و هنوز هم دارم و هنوز هم جنگلبانم و خواهم بود.
وی بیان کرد: شاید عشق ورزیدن به طبیعت را به واسطه همین جنگلبان بودن آموختم من در سال 72 با نشریه زاگرس وارد عرصه خبرنگاری و روزنامه نگاری شدم همیشه اعتقاد داشتم و هنوز هم دارم که با کمک خبرنگاران می توان کارهای بزرگی انجام داد.
نظری ادامه داد: بعد از خبرنگاری وارد عرصه منابع طبیعی شدم و به عنوان مسئول روابط عمومی منابع طبیعی فعالیت کردم و در سال 93 رییس منابع طبیعی شهرستان بویراحمد شدم و وقت و بی وقت با کمک خبرنگاران در پی خاموش کردن آتش جنگل ها بودیم که قلبم دچار مشکل شد و از کار افتاد و مجبور به پیوند قلب شدم که خداروشکر موفقیت آمیز بود.
این کارشناس منابع طبیعی افزود: آش سوزی جنگل ها و منابع طبیعی نسبت به سال های گذشته دو چندان شده است و عواملی از جمله بی موالاتی عده ای، عدم فرهنگ سازی، تنویر افکار عمومی، و نا آگاهی مردم از عواملی است که باعث افزایش آتش سوزی در استان شده است که در زمان مسئولیتم همه دستگاه ها و نهادها به ویژه استاندار همکاری لازم را داشتند.
دستان تاول زده خبرنگاران در خاموش کردن آتش
وی ادامه داد: من در آتش سوزی ها روی میز مدیریت نمی نشستم و دستور دهم بلکه خودم به صحنه می رفتم و در خاموش کردن آتش سوزی کمک می کردم در روزهای مسئولیتم دستان تاول زده و پاهای کبود شده خبرنگاران و مردم را که برای خاموش کردن آتش کمک می کردند دیدم چهره افتاب سوخته همکارانم را می دیدم اما دل پر از امید و عشق به طبیعت بود.
این کارشناس حوزه منابع طبیعی ادامه داد: در ایام مدیریتم بود که کشیک شبانه حفاظت از جنگل ها را برای حفاظت از جنگل، جلوگیری از آتش سوزی، قاچاق چوب، جنگل، هیزم و زغال راه اندازی کردیم چرا که اعتقاد داشتم شکستن هر شاخه درخت مانند شکستن بال فرشتگان است و توانسته بودم افکار عمومی را قانع کرده بودیم.
عشق به طبیعت و عشق به رنگ سبز و تراوت آن باعث شد که در زمان مدیریتم گیاهانه دارویی را فقط در شهرستان بویراحمد با بیش از 7 هزار هکتار با حضور مسئولان در جای جای شهرستان به ویژه گیاه آنغوزه و باریچه را کشت کنیم.
وی عنوان کرد: گونه جنگلی بلوط را نیز توسط بذر آن در بسیاری از مناطق احیا کردیم اینها همه شواهدی بود که با حضور مسئولان وقت در بسیاری از مناطق برای به احیای طبیعت که مظهر زندگی و حیاط است بپردازیم.
نظری اظهار کرد: ایده من یک جنگلبانم توسط سازمان جنگل ها دیده شده است و قرار است در همایشی تحت عنوان من یک جنگلبانم از جنگلبانان فعال سراسر کشور تجلیل شود.
این کارشناس منابع طبیعی افزود: در استان انسان های شریفی بودن که در این راه یعنی حفاظت از منابع طبیعی جانشان را از دست دادند و همین جا برای شادی روحشان صلوات می فرستیم در زمان مدیریت من زنده یاد هوشنگ نادری در راه حفاظت از منابع طبیعی استان جانش را ازدست داد.
وی گفت: به دلیل دودهای ناشی از آتش سوزی در سال 94 راهی بیمارستان شدم و پس از کش و قوس های فراوان و رفتن به تهران و شیراز سرآنجام در سال 95 به پیوند قلب جانی دوباره گرفتم و خداوند عمری دوباره به من داد که همین جا لازم است از همه مردم استان، از سازمان جنگل های کشور، مدیرکل منابع طبیعی استان، خبرنگاران، مدیران و همه همکارم در منابع طبیعی که در این مدت من را یاری کردند تشکر و قدردانی کنم.
آگاهی بخشی تنها راه نجات طبیعت و جنگل است
نظری تنها راه نجات طبیعت و جنگل را اینگونه بیان کرد: فرهنگ سازی، آموزش، روی باز، تنویر افکار عمومی، آموزش در مدارس و خانواده ها و آگاهی بخشی تنها راه نجات طبیعت و جنگل است.
کارشناس منابع طبیعی به آتش سوزی های اخیر در استان اشاره کرد و گفت: متاسفانه متاسفانه در استان هیچ چیزی برای خاموش کردن آتش نداریم ما در سال 80 اعلام کردیم که برای آتش سوزی ها نیاز به بالگدر داریم اما متاسفانه ندادند امروز هم اعتقاد دارم با توجه به کوهستانی بودن استان برای خاموش کردن آتش نیاز به بالگرد داریم.
وی ادامه داد: در این زمینه مسئولان باید فکری اساسی کنند چرا که اگر همین گونه پیش رود مطمن باشید که زاگرس بیابان می شود چون که یک میلیون هکتار از جنگل های زاگرس در استان ماست.
نظری تصریح کرد:جنگلبانان متاسفانه مظلوم جامعه هستند با دستانی خالی زحمت می کشند و در عین حال گاهی مورد بی مهری هایی قرار می گیرند متاسفانه به دلیل کمبود قرقبانان چندین هکتار از جنگل ها و منابع طبیعی در استان را یک نفر محافظت می کند در حالی که حفاظت از این منابع می تواند در اقتصادریال صنعت توریت و سایر مواد تاثیرگذار باشد.
کارشناس منابع طبیعی افزود: دولت باید در این موارد تامین اعتبار کند که بتوانیم از منابع طبیعی استانمان حفاظت کنیم بخش عظیمی از جنگل های استاه به یوزه بلوط به دلیل آفت دارند از بین می روند ه در سال 94 با دانشگاه یاسوج صحبت کردیم در این زمینه تحقیقاتی انجام دهد که متاسفانه انجام نشد.
وی گفت: امروزه بخش عظیمی از جنگل های استان دچار این افت شده است و می توان گفت بعد از آتش سوزی این افت در حال از بین بردن جنگل است که امیدوار هستیم مسئولان زیربط که صدایشان بلند تر است با فریاد راهی برای حفاظت از این منابع پیدا کنند.
گفت و گو: زهرا داوودی
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 پیام تسلیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی درگذشت فریدون داوری شاعر آئینی و انقلابی
- 2 پذیرش ۴۹۰ دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد طی امسال
- 3 نقش میدان گازی مختار بویراحمد در رفع چالش ناترازی انرژی
- 4 پذیرش بیش از دوهزار دانشجو در دانشگاه آزاد یاسوج طی سال تحصیلی جدید
- 5 تدوین برنامه توسعه و پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد
- 6 باند مالخران در دام پلیس کهگیلویه
- 7 کهگیلویه و بویراحمد تنها استان فاقد مجتمع فرهنگی کودک و نوجوان
- 8 تخریب ۵۰۹ فقره ساختوساز غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد
- مکاتبه تاجگردون با وزیر دادگستری درباره قوانین قاچاق و تعزیرات
- لایحه موضوع دوتابعیتی فرزندان مسئولین چیست؟!/ دلایل تاجگردون برای رای منفی به این طرح
- پیام تسلیت دبیر هیات دولت در پی درگذشت شاعر هماستانی
- پیام تسلیت استاندار اسبق استان های لرستان و کهگیلویه و بویراحمد در پی درگذشت استاد فریدون داوری
- موفقیت خبرنگار کهگیلویه و بویراحمدی در جشنواره رسانه ای بانوان کشور
- انتصاب معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش گچساران+ جزییات
- معاون بیمهای تامین اجتماعی گچساران منصوب شد+ حکم
- پیام تسلیت استاندار در پی درگذشت شاعر هماستانی
- معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- «نادر منتظریان» در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!