-
به بهانه روز جهانی آگاهی از اتیسم
لیلا حسینی -
اهمیت کتاب و کتابخوانی
سیدکاظم فاضل -
همبستگی ملی اکسیر نجات بخش، حیات آفرین و تجربه موفق ایران زمین
سید علی حمیدهکیش -
مردم تغییر می خواستند، نه معامله !
محمود منطقیان -
سیری در سروده های حسن دمساز
سیدکاظم فاضل -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روپوش آبی قدیمی
علی ضامنی پور -
هشت مارس و جامعه مردسالار ایران
یادداشت مخاطبان -
جهانبانو؛ گوهری نایاب که فروغ امید را در دلها میافروخت
سهیلا نیکاقبالی
بحران آب فعالان مطبوعاتی را صدا میزند

به گفته رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیش از ۷۵ درصدِ آبهای شیرین فسیلی که حاصل صدها سال کار طبیعت در زیرِ زمین بوده را از دست دادیم. به گفتهی کلانتری با ادامه روند موجود تا 40 سال آینده نواحی مرکزی و شرقی ایران غیرقابل سکنی خواهد شد در عین حال که ما توان تشخیص این فاجعه زیستمحیطی را نداریم.
خبرهای ناخوش این مسئول چنان بود که معاون اول رئیسجمهور در اظهار نظری پیرامون بحران آب، راهِ حلِ واردات آب را مفروض دانست. بهطور شهودی میتوان بحران آب را مشاهده کرد. دریاچههای بی شمار و تالابهای متعددی که یکی پشتِ سرِ هم خشک میشوند و تنها افسوسی بر دل ناظران میگذارند.
در دهه اخیر جنگلهای شمال نابود شده و ویلاسازی جای آن را گرفته، جنگلهای زاگرس در آتش سوخته و جای آن خار روییده است. تغییرات اقلیمی در مناطق سردسیری رخ داده و بیآبی مسبب نزاع قبیلهای و کشتار قومی در مناطق زاگرسنشین شدهاست.
جنگ آب به سیاست هم پهلو زده و هدررفت سرچشمههای کارون و شوری آبِ سد گتوند کار دست وزیر پیشنهادی اصلاحطلبان داد. نکته محوری این واقعه تلخ یعنی نابودی منابعِ آبِ تجدیدپذیر، سفرههای آب زیرزمینی و ذخایر آب پشتِ سدهای کشور که از زبان کلانتری بیان شد این است که: «نمیتوانیم تشخیص دهیم». میشود این جمله را این طور تفسیر کرد که ما توان ارزیابی و فهم این رویداد را نداریم و یا دانش لازم جهت تبیین آن را در اختیار نداریم. اولویتبندی مدیران و نگاه کلان حکومت در موضوع آب، نگاهِ دسته- چندمی است. در دایره قدرت موضوعِ آب و حفظ محیط زیست شوخیای بیش به نظر نمیرسد. عدم توسعه سیاسی و کنترل پروسهی اصلاحطلبی، عدم ورود زنان به ورزشگاهها، مقابله با کنسرت و برنامههای مُفرَح و... که از قضا به شدت ایدئولوژیکزده و سیاستزدهاند موضوع اولِ دست اندرکاران قدرت میشود. هر نگاه علمی و تخصصگرایانهای در این حوزه تا زمانی قابل بررسی و درخور التفات است که منافع فردی، باندی، قومی و منطقهای دست اندرکاران را زایل نکند. برای مثال واگذاری امتیاز پتروشیمی همچون نقل و نبات در مناطق گرم و خشک نتیجه زد و بندهای سیاسی- باندی است در حالیکه صنایع بزرگ از قِبَل فولاد، پتروشیمی، هستهای و...از نظر زیستمحیطی در مناطق مذکور نیازمند پروژههای انتقال آب عظیم است. ناگفته نماند که سیاست انتقال آب سالهاست منسوخ شده و از زمینههای نابودی محیط زیست به شمار میآید. بازیابی آبهای سطحی و جلوگیری از هدررفت آن به شیوههای مختلف، مدیریت شبکه و خطوط انتقالِ آبِ درون شهری، نگاه استرتژیک به محصولات کشاورزی، شیوههای مکانیزه آبیاری و دانش فنی/ تکنولوژی مدرن شیرین کردن آب دریا از سیاستهای اصلی کشورهای توسعهیافته در مدیریت منابع آب است. کاشت بیرویه هندوانه به جای گندم در سالهای اخیر از عدم نگاه استراتژیک به محصولات کشاورزی در سطح کلان حکایت میکند (جالب اینکه قطر هندوانههای بیکیفیت ایران را پس فرستاد). سالها بحران آب و حالا امنیتیشدن این بحران و خطر نابودی اراضی کشور همت جدی طلب میکند. روزنامهنگاری حول بحران آب و روشن نگاهداشتنِ سنسورهای ایمنی جامعه از رسالتهای کنشگران مطبوعاتی در شرایط کنونی است. آگاهیبخشی و مطلعساختن مردم از وضع پیشآمده/پیشِ رو و تبدیل بحران آب به مسألهای ملی یاری اهالی مطبوعات را میطلبد. اختصاص بخشی از اخبار هفته به بحران آب آغاز نقطهای است که فارغ از سیاستزدگی، نقش واقعی همه ما در روشنگری اذهان جامعه را رقم میزند. بحران آب فعالان مطبوعاتی را صدا میزند.
*یادداشت امروز روزنامه بهار
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 اسکان بیش از ۱۲ هزار نفر در ستادهای اسکان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
- 2 مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد
- 3 انفجار یک منزل مسکونی در یاسوج
- 4 توزیع گوشت قربانی با عنوان میهمانی مادر در گچساران
- 5 تاکید جدی استاندار بر حمایت از متقاضییان سرمایه گذار در بخش کشاورزی
- 6 میزان مصرف گاز در کهگیلویه وبویراحمد رو به افزایش است
- 7 رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج: شایعترین نوع سرطان در استان سرطان سینه است
- 8 کتاب تصویری «پلنگ ایرانی در دنا» رونمایی شد
-
سرپرست دفتر ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه یاسوج منصوب شد
-
فریدون داوری شعر لری را متحول کرد
-
انتقاد امام جمعه موقت قلعهرئیسی از هلال احمر و میراث فرهنگی
-
تا دیر نشده، از دختران هندبال ایران و ملی پوشان زن هندبالیست هم استانی حمایت کنیم/+جزئیات
-
ماجرای قطع درختان در «میرغضب» بویراحمد چه بود؟
-
تصاویر خیال انگیز و زیبا از «کوهگل» دنا
-
محکومیت ۸۲۱ پرونده تخلف حوزه بهداشت، دارو و درمان در کهگیلویه و بویراحمد
-
اختصاص ۶۰ میلیارد تومان برای ورزشگاه ۱۵ هزار نفری یاسوج
-
جشن نوروزگاه در یاسوج برگزار شد(+تصاویر)
-
توضیحات پلیس کهگیلویه و بویراحمد در رابطه فیلم منتشر شده ۲ راننده حاشیه ساز در فضای مجازی
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!