داستان نویسان استان « بومی نویسی» را سرمشق کار قرار دهند

داستان نویسان استان « بومی نویسی» را سرمشق کار قرار دهند

گنجینه‌ای به نام باورها و داشته‌های فرهنگ بومی در این استان وجود دارد که باید بیش از پیش نویسندگان استان به آن توجه کنند.

به گزارش افتونیوز،کارگاه آموزشی با حضور  داستان‌نویسان هم استانی و به مدرسی مجید قیصری از داستان نویسان جوان کشور در حوزه هنری استان برگزار شد .

در ابتدای  این کارگاه مواردی همچون  آشنایی حاضران با داستان کوتاه و اصول آن، آشنایی آنها با جشنواره داستان خاتم، وضعیت فعلی داستان کوتاه و رمان در استان، وضعیت آثار مکتوب در این زمینه در استان، نام و نشان نویسندگان مطرح استان در این زمینه، پیشینه‌ی داستان کوتاه و رمان در استان، کتابهای مطرح خوانده شده توسط نویسندگان و حاضران در کارگاه و نوع نگاه آنها به پدیده‌ی داستان کوتاه و رمان مطرح و مورد بحث و گفت و گو قرار گرفت.

در ادامه این کارگاه به معرفی جشنواره داستان «خاتم» پرداخته شد و در توضیح آن مجید قیصری مدرس کارگاه اظهار داشت:      احتتامیه سومین دوره برگزاری این جشنواره همزمان با مبعث رسول اکرم(ص) در فروردین 97 برگزار خواهد شد .

قیصری در ادامه صحبت های خود گفت:  در اولین دوره برگزاری این جشنواره حدود 900 اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد و از میان آنها ده داستان به عنوان داستانهای برتر و تقدیری انتخاب شدند. مجموعه این ده داستان با عنوان «رد نامنظمی روی برف» برای آشنایی هرچه بیشتر نویسندگان با این جشنواره و توجه به این موضوع، به صورت کتاب در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت.

وی  به موضوع «بومی‌نویسی» اشاره کرد . بیان داشت:  توجه به فرهنگ و داشته‌های بومی و استفاده از باورهای عامیانه و محلی و لزوم حفظ و پرداختن به آنها در داستان کوتاه و رمان باید  سرمشق نویسندگان جوان قرار گیرد.

قیصری با تاکید بر تفاوت بین جشنواره ها و کارگاه های اموزشی گفت:  جشنواره‌ها محل جمع‌شدن داستانها و داستان‌نویسان است که انگیزه برای نویسندگان جوان فراهم می‌کنند و کارگاه‌های داستان‌نویسی محلی برای آموزش و کسب مهارت داستان‌نویسان است. همچنین داستان‌نویس جوان نیاز به مطالعه‌ی فراوان و آموزش و کارگاه‌های داستان‌خوانی و نقد داستان دارد.

وی  استان کهگیلویه و بویراحمد را مستعد هنر داستان‌نویسی خواند و اشاره تصریح کرد: گنجینه‌ای به نام باورها و داشته‌های فرهنگ بومی در این استان وجود دارد که باید بیش از پیش نویسندگان استان به آن توجه کنند.

در ادامه این کارگاه چند تن از نویسندگان شرکت کننده در این  کارگاه به خوانش داستانهای خود پرداختند  که این داستان ها  از لحاظ زبانی و ساختاری و تعاریف داستانی و تفاوت داستان با خاطره و دیگر قالبها بررسی شدند.

گفتنی است اختتامیه جشنواره «خاتم» در فروردین سال 97 در تهران برگزار می شود.

کلمات کلیدی



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 0 نظر

شما اولین نظر دهنده باشید!

سایر اخبار
برگزدیدها