مدیرعامل آبفا: تنش آبی استان را تهدید می‌کند/ خشکسالی ربطی به جناح‎‌های سیاسی ندارد

مدیرعامل آبفا: تنش آبی استان را تهدید می‌کند/ خشکسالی ربطی به جناح‎‌های سیاسی ندارد

پس از فرماندار بویراحمد این بار متولی اصلی تامین و توزیع آب شرب استان لب به سخن گشود و از معظلی گفت که اگر برای آن راهکاری پیدا نشود ممکن است به بحرانی بزرگ تبدیل شود.

به گزارش افتونیوز، مدیرعامل آب و فاضلاب شهری استان کهگیلویه و بویراحمد که به دعوت فرماندار بویراحمد به نشست بررسی آب شرب شهر یاسوج رفته بود با تایید مشکل کم آبی در استان خواستار همکاری همه دستگاههای دولتی و مردم برای برون رفت از این مشکل شد.

سیدعلی لدنی نژاد در این نشست گفت: برای مقابله با تنش آبی نباید بی‌خیال باشیم و بعداً به این و آن بد و بیراه بگوییم.

با بیان اینکه قبل از اینکه به بی آبی و به تابستان کم آب برسیم، باید راهکارهای لازم را برای مقابله با سال‌های کم آب تدوین کنیم، اظهار کرد: وزیر نیرو در هفته گذشته برای استانداران کشور نامه‌ای ارسال کرده که وضعیت بارندگی در سال زراعی کاهش یافته وضعیت منابع آب مناسب نیست و به فکر هم افزایی هایی باشیم که دچار بی آبی نشویم.

مدیرعامل آب و فاضلاب شهری استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه افزود: یاسوج، مادوان، دیشموک و سوق دچار تنش آبی ویژه‌ای هستند، و وضعیت بحرانی دارند.

لدنی‌نژاد گفت: سال ۹۳، در ۸ شهر استان تنش آبی بود که با تلاش زیاد مدیران و مسئولان این ۸ شهر ۴ شهر از تنش آبی خارج شد و اکنون ۴ شهر استان دچار تنش آبی هستند.

وی با بیان اینکه استان را خطر تنش‌آبی تهدید می‌کند، افزود: راهکار مناسب را باید برای خروج از تنش‌آبی پیدا کنیم. و تمام نهادهای فرهنگی، قضایی و ادارات عمرانی و رسانه‌ها نیز راهکارهای لازم برای مقابله تنش آبی را ارائه دهند و بی‌خیال این موضوع نباشیم که تابستان آب نباشد، و بد و بی‌راه به این و آن بگوییم، و همین الان بیایم به دنبال راهکار مناسب باشیم.

مدیرعامل آب و فاضلاب شهری استان کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه می‌توانیم با برنامه ریزی راهکار مناسبی ارائه دهیم، اظهار داشت: آبیاری فضای سبز و شستن فضاهای اداری و شهری با آب شرب اقدام اشتباهی است و ادارات و نهاد جلوی این کار را بگیرند.

لدنی‌نژاد با بیان اینکه از انشعابات غیرمجاز ۷ برابر انشعابات دیگر به طور غیرقانونی آب مصرف می‌شود، افزود: انشعابات غیرمجاز اثرات منفی از جمله افت فشار آب را به دنبال دارد و به سبب تنش‌آبی می‌شود.

وی با اشاره به معارضات محلی در غرب یاسوج، بیان کرد: در این منطقه کشاورزان اجازه فعالیت به این شرکت نمی‌دهند. که از آنها خواهش کردیم، که شماها زمین‌هایتان را فروختید و الان آب لازم است، اما اجازه نصب لوله نمی‌دهند و نمی‌گذارند کار شود. و همچنین یک نهاد دولتی اجازه نمی‌دهد که لوله کشی کنیم و از این آب نگهداری کنیم. ما باید بپذیریم که با خشکسالی مواجهه هستیم و همه باید دست به دست هم دهیم تا با این بحران مقابله کنیم.

مدیرعامل آب و فاضلاب شهری استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: وقتی می‌گوییم خشکسالی است، ربطی به این جناح و آن جناح ندارد، ربطی به این دولت و دولت قبل ندارد، و ربطی به این شهرستان و آن شهرستان ندارد، باید ببینیم چه چیزی گفته می‌شود، نگاه نکنید که چه کسی می‌گوید، باید بدانیم که تنش آبی و خشکسالی داریم. و مصرف بی رویه آب خشکسالی را زیادتر می‌کند.

لدنی‌نژاد بیان کرد: یکی از عمده‌ترین چالش‌ها در امسال و سال‌های آینده کم‌آبی است و باید از دغدغه‌های اصلی ما باشد و ما نباید بگوییم از چالش، مشکل و دغدغه سخن به میان آوریم، اما کاری انجام ندهیم و یکی از سه برنامه‌ اصلی استان باید بحث آب باشد.

وی افزود: متاسفانه ۹۰ درصد از آب شرب شهر یاسوج، از آب‌های زیرزمینی تأمین می‌شود که در بلند مدت باید ازآب سطحی استفاده کنیم و باید مردم را توجیه کنیم.

مدیرعامل آب و فاضلاب شهری استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به معضلاتی که در زمینه مصرف استفاده غیرقانونی آب وجود دارد، اظهار داشت: در تابستان‌ها شهرک‌های یاسوج با ایجاد انشعابات غیرمجاز به دلیلی که در پایین شهر قرار دارند، بخشی از آب را مصرف می‌کنند و بالا شهر دچار بی آبی می‌شود. به طور مثال در همین شهر ۳۰۰ متر لوله آب در یک شب به شکل غیرقانونی ایجاد می‌کنند که باید با این مسائل به صورت جدی برخورد شود.

لدنی‌نژاد گفت: ۳۰ درصد از شبکه آب یاسوج دچار فرسودگی است که با اعتباری بالغ بر ۳۶ میلیارد تومان می‌توان این میزان فرسودگی شبکه آب را بازسازی کنیم و از هدر رفت آب جلوگیری کرد.

وی افزود: این نیاز با این تخصیص‌های کنونی نمی‌خواند و یک اعتبار کلانی لازم داریم.

کلمات کلیدی



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 0 نظر

شما اولین نظر دهنده باشید!

سایر اخبار
برگزدیدها