-
فریدون داوری در چهار پرده
فضلالله یاری
-
کوچ ابد مرد ادب ایل و فریدون فرهنگ
سید غلام بلادی
-
یاسوج؛ شهری که شیخ شاخصش پیشهزن بود!
محمد مختاری
-
جزای نیکی جز نیکی نیست
جبار چراغک
-
زیبایی بر بستر فاجعه
سید غلام بلادی
-
«لذت وقیح»
امراله نصرالهی
-
زنان و دولت چهاردهم
سیده فرزانه آرامش
-
شاقول اصلی در ماجرای قتل دکتر داوودی
فضلالله یاری
-
در این محنتسرا نابههنجاران و کج روان بزرگ شمرده شدهاند
پریچهر زعیمی
-
بیوه زنان
آفتاب افریدون
جانی دوباره در فراکسیون امید
آنچه روز چهارشنبه ۹ خرداد ۹۷ در خصوص انتخاب رئیس و هیات رئیسه سال سوم مجلس دهم شورای اسلامی اتفاق افتاد قابل تامل و برای هر کنشگری در جامعه، حاوی نکات و درسهای فراوانی خواهد بود.
آرای غیرعاریتی دکتر محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید، نویدبخش آیندهای روشن برای این فراکسیون در مجلس شورای اسلامی خواهد بود. فراکسیونی که حیات سیاسی خود را مرهون و مدیون پایگاه و سرمایه اجتماعی جریان اصلاحات میداند. هرچند در انتخاب رئیس مجلس چنانچه مطلوب بود آقای دکتر محمدرضا عارف بر کرسی ریاست تکیه نزد و لیکن تصمیم عاقلانه فراکسیون امید در تعیین نامزد برای تمامی کرسیهای هیات رئیسه نقطه عطفی در تجدید میثاق اهالی امید با مردم است. این حرکت شجاعانه ثمراتی به مراتب شیرین و دلچسبتر از کرسی ریاست برای شخص ایشان و فراکسیون امید به ارمغان آورد: خودباوری، اتحاد درونی و انسجام تشکیلاتی. با مرور فضای رسانهای قبل از این انتخاب درخواهیم یافت که جز تعداد انگشتشماری از رسانههای مکتوب و مجازی، قاطبه روزنامهها و سایتهای کشور با مخابره پالسهای منفی و آسمان ریسمان بافتن تحلیلی، دکتر عارف را نشانه رفته و درصدد القای نوعی حس ناامیدی و ناکامی به ایشان و لابیهای موثر بر مجلس بودند.
ناگفته پیداست که هدف از این سناریوهای نخنما شده و پروپاگاندای سنگین رسانهای، ایجاد جو مسموم روانی در خصوص عدم انسجام تشکیلاتی فراکسیون امید و بهرهگیری از این آب گلآلود برای بیمه کردن ریاست مجدد علی لاریجانی بر مجلس بود.
ولی محمدرضا عارف، به خوبی توانست فراکسیون امید را برای رسیدن به نتیجه مطلوب در مقابل ائتلاف شکننده و از سرناچاریِ دو فراکسیون دیگر مدیریت و راهبری کند. ۱۲۳رای فراکسیون امید که نشان از وحدت بیش از پیش این فراکسیون دارد، در مقابل ریزش محسوس آرای دکتر لاریجانی از ۲۳۷رای اجلاسیه اول به ۲۰۴ رای در اجلاسیه دوم و ۱۴۷رای اجلاسیه اخیر درسها و نکات فراوانِ پیدا و پنهانی در دل خود دارد:
از اهم این تجربیات ذیقیمت میتوان به تجدید قوا و اعلام موجودیت مجدد و مستحکمتر فراکسیون امید در مواجهه با فعالیتها و تحولات آینده سیاسی کشور و همچنین خروج از مواضع به نظر انفعالی فراکسیون امید که از بیشترین حمایت مردمی برخوردار بوده است اشاره کرد.
قدر مسلم آنکه رفتار اعضای فراکسیون امید در این فقره علاوه بر انسجام خوب درونی و اتحاد تشکیلاتی بیش از هر زمان دیگر به مرام و مدار اصلاحطلبی نزدیکتر شده و آنها را با عهدی که با مردم داشتند استوار و مصممتر نشان داد. از سوی دیگر اعضای فراکسیون امید با این کنش سیاسی بجا و شایسته خود به خوبی اثبات کردند که به عنوان یک فراکسیون با پشتوانه قوی مردمی این توان را به صورت بالقوه دارند تا در معادلات سیاسی مهم ملی و بینالمللی نقشی تعیینکننده و تاثیرگذار داشته باشند. لذا میتوان با تبعیت از گفتمان اصلاحات در چارچوب قوانین موضوعه کشور اثربخشی خود را در بهبود فضا برای میل به دموکراسی و حل معضلات سیاسی و اجتماعی نظام و همچنین به سامان کردن اوضاع اقتصادی جامعه ایفای نقش کرد.
تحلیل عملکرد فراکسیون امید از منظر رای بالا به دکتر عارف، انتخاب نواب مجلس، نیمی از دبیران هیات رئیسه و مهمتر از همه پایبندی به عهد بین خود و با مردم علاوه بر کشیدن خط بطلانی بر شبهات و شایعات گذشته، میتواند بازگشت فضای همدلی و نشاط و نیز افزایش اعتماد عمومی به این فراکسیون را به ارمغان بیاورد.
نمایندگان فراکسیون امید نشان دادند که وکلای معتمد و امینی برای موکلان خود هستند. هرچند که میطلبد به همراه دکتر عارف با حضور موثر و پررنگتر خود در فضای سیاسی کشور و با تکیه بر ارکان قدرت مشروع و تعامل با مدیریت سیاسی کشور با لحاظ کردن اینکه از بیشترین اقبال و مشروعیت عمومی و سیاسی برخوردارند، با ایجاد فضایی پویا و تعامل محور بین مجامع استانی و نمایندگان لیست امید در استانها با هدف حصول نتیجه مطلوبتر با بهرهگیری از ظرفیت ابزار چانهزنی و رایزنی سیاسی، اقدامات مفیدتری انجام داد تا نهایتا ارزش افزوده و کارایی بیشتری برای فراکسیون امید به دنبال داشته باشد.
علیایحال کسب این موفقیت برای فراکسیون امید با مدیریت معاون اولِ متین، اخلاقمدار و با تدبیر دولت اصلاحات، نشان از روزهایی پر امید و راههایی روشن برای گفتمان اصلاحات در کشور دارد.
*سرمقاله همدلی
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 پیام تسلیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی درگذشت فریدون داوری شاعر آئینی و انقلابی
- 2 پذیرش ۴۹۰ دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد طی امسال
- 3 نقش میدان گازی مختار بویراحمد در رفع چالش ناترازی انرژی
- 4 پذیرش بیش از دوهزار دانشجو در دانشگاه آزاد یاسوج طی سال تحصیلی جدید
- 5 تدوین برنامه توسعه و پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد
- 6 باند مالخران در دام پلیس کهگیلویه
- 7 کهگیلویه و بویراحمد تنها استان فاقد مجتمع فرهنگی کودک و نوجوان
- 8 تخریب ۵۰۹ فقره ساختوساز غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد
- موفقیت خبرنگار کهگیلویه و بویراحمدی در جشنواره رسانه ای بانوان کشور
- انتصاب معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش گچساران+ جزییات
- معاون بیمهای تامین اجتماعی گچساران منصوب شد+ حکم
- پیام تسلیت استاندار در پی درگذشت شاعر هماستانی
- معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- «نادر منتظریان» در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- رونمایی از ۱۲ کتاب جدید در شهرستان کهگیلویه/ از«آیین آزادگی» تا«سلطه نمادین علیه زنان» و «دلنوشتههای جادهای استان»
- استاندار: زیرساخت های حفاظت از جنگل های کهگیلویه وبویراحمد افزایش یابد
- طرح کاهش تعرفه واردات خودرو در صحن مجلس
- فرماندار دنا: مدیران خسته و بینظم را محترمانه بدرقه میکنیم
نظرات ارسالی 1 نظر
امیدوارم که اصلاح طلبها اجماع کنند اگر این کار را نکنند مثل کهگیلویه دیگه دوشقه میشه اصلاحات که به سبب غرور وزیاده خواهی منطقی ولاهوتی نابود شدند اصلاحات یه کینه افتاده بینشون دیگه چند ساله رقابت بین دو اصول گراست امید وارم غرور را بزارن کنار به اجماع برسند
پاسخ