-
کوچ ابد مرد ادب ایل و فریدون فرهنگ
سید غلام بلادی
-
یاسوج؛ شهری که شیخ شاخصش پیشهزن بود!
محمد مختاری
-
جزای نیکی جز نیکی نیست
جبار چراغک
-
زیبایی بر بستر فاجعه
سید غلام بلادی
-
«لذت وقیح»
امراله نصرالهی
-
زنان و دولت چهاردهم
سیده فرزانه آرامش
-
شاقول اصلی در ماجرای قتل دکتر داوودی
فضلالله یاری
-
در این محنتسرا نابههنجاران و کج روان بزرگ شمرده شدهاند
پریچهر زعیمی
-
بیوه زنان
آفتاب افریدون
-
خلاصهای از مصاحبه با انقلابیون
علیرضا کفایی
ایران و آب (3) – راهکارهای مدیریت مصرف آب در بخش خانگی
همانطور که در بخشهای اول و دوم نوشتار اشاره گردید، کشورایران به دلیل قرارگرفتن درکمربندخشک ونیمه خشک جهان، درزمره کشورهای بامحدودیت منـابع آب قلمداد میشود. بررسی وضعیت بارندگی کشوردر ۵ دهه گذشته، نشان مـیدهـدکـه رونـدبلندمـدت بارندگی نزولی بوده وحجم بارندگی درسالهای اخیر نسبت به گذشته باکاهش همراه اسـت. افـت بارنـدگی سبب شده که حجم آب موجود درمخازن سدها تنها ۳۸ درصدازکل مخازن رادر برگیرد. پیشبینی و مطالعات علمی نشان میدهد، در ۲۵ سال آینده، شرایط خشکسالی در کشور رو به افزایش خواهد بود، که این مسئله حاکی از «تغییر اقلیم» در کشور میباشد. در سالیان اخیر، 100 درصد مساحت و جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد، تحت تأثیر خشکسالیهای شدید و بسیار شدید قرار گرفتهاند، بطوریکه میتوان سال جاری را بحرانیترین سال در چند دهه اخیر در استان دانست. در ادامه و در بخش سوم نوشتار، سعی بر ارائه راهکارهای فوری و قابل اجرا در مدیریت آب شرب و خانگی، برای گذر از شرایط سخت در فصل گرم امسال ارائه شده است.
آگاهی بخش عمومی و مشارکت مردمی: دربار کمبود شدید آب و پیامدهای ناگوار آن، باید از طرق مختلف به مردم هشدار داد تا ان را جدی گرفته و نسبت به مصرف صحیح و اصولی آن اقدام نمایند. به هر حال، قرار گرفتن اخبار کمآبی و خشکسالی روی خروجی رسانهها و تریبونهای مختلف از جمله نماز جمعه و تهیه فیلمها و گزارشهای مستند، پیرامون این موضوع و پخش آن در ساعات پرمخاطب، باید به عنوان هشداری جدی برای ما باشد، تا با اصلاح رویه مصرف و تغییر در شیوه استفاده از آب، هر چه سریعتر برای مقابله با این تهدید اقدام کنیم. برای مدیریت این موضوع، نقش شهروندان از مدیران پررنگتر خواهد بود، که با تغییر روشهای نامناسب، برای تغییر رکورد در مصرف آب اقدام کنند. با توجه به کاهش بارندگیها، فضای جامعه برای اصلاح روندهای غلط آمادهتر از همیشه است و در شرایط کنونی، جامعه، برای اجرای طرحهایی مانند مدیریت مصرف، معیشتهای جایگزین وهمچنین برنامهریزی متکی بر آمایش سرزمین، انعطاف بیشتری دارد. آگاهی بخشی عمومی و مشارکت مردمی، به طور خودکار سبب میشود، جمعیت زیادی از مردم خود مدیریتی در مصرف آب اعمال نمایند و بخش زیادی از مشکل موجود مرتفع شود.
- سازگاری با کم آبی و خشکسالی: با توجه به کاهش بارندگیها و افزایش تبخیرها در 50 سال اخیر، و پیشبینی ادامه این روند در آینده، مشکل کم آبی یک پدیده مستمر برای ما خواهد بود. به عبارتی دیگر خشکسالی ایران تمام شدنی نیست، نباید خشکسالی را میهمان ایران خطاب کرد و به نوعی یار همیشگی کشور است. فلذا لازم است، در ادبیات برنامهریزیهای کشور «سازگاری با کم آبی» را جایگزین «مقابله با خشکسالی» کنیم. سازگاری به این معنا که سازوکار عبور از بحران آبی بیشتر به مدیریت تقاضا بستگی خواهد داشت تا مدیریت عرضه. میانگین شاخص مصرف خانگی آب 150 تا 160 لیتر است و طبق شاخصهای بینالمللی در صورت کاهش این میزان تا 110 لیتر کیفیت زندگی مردم تغییری نخواهد یافت.
- راههای ساده صرفهجویی در مصرف آب
- صرفهجویی در مصرف آب هنگام استفادههای شخصی
- در زمان مسواک زدن یا وضو گرفتن، شیر آب را باز نگذارید. با پر کردن یک لیوان و استفاده از آن میتوانید از هدر رفتن آب جلوگیری کنید.
- وقتی مشغول ماساژ دادن سر با شامپو هستید شیر آب را باز نگذارید. زمان استحمامتان را کوتاه کنید.
- یک دوش گرفتن ساده را طول ندهید! اگر زمان دوش گرفتنتان را به کمتر از ۵ دقیقه برسانید، ماهیانه حدود ۴۰۰۰ لیتر آب صرفهجویی خواهید کرد.
- اگر دوش حمام بتواند در زمانی کمتر از ۲۰ ثانیه یک ظرف چهار لیتری را پر از آب کند باید حتماً آن را با یک سر دوش کاهنده مصرف عوض کنید- نکات لازم برای صرفهجویی در مصرف آب خانگی
- برای شستن سبزیجات ابتدا آنها را در ظرفی بخیسانید و سپس آب بکشید.
- از جریان آب برای آب شدن یخ گوشت یا دیگر مواد غذایی منجمد استفاده نکنید؛ به جای استفاده از آب، مواد خوراکی منجمد، را در هوای آزاد بگذارید تا یخ آن به آرامی باز شود.
- برای نظافت حیاط یا هر محیط باز دیگر لازم نیست از فشار آب استفاده کنید. حتما یک جاروب تهیه کنید تا به راحتی و با کمترین آب، حیاط و دیگر فضاها را نظافت کنید.
- چون ماشینهای لباسشویی آب زیادی مصرف میکنند در نحوه شستشو و دفعات استفاده از ماشین لباسشویی دقت کنید. لازم نیست که از میزان شست و شوی لباسها کم کنید، بلکه فقط صبر کنید تا لباسهای کثیف به اندازه ظرفیت کامل ماشین برسد.
- همه ما به داشتن گل و گیاه علاقمندیم بهتر است گونهای از گل و گیاه را در منزل نگه داریم که کمتر به آبیاری نیاز دارد یا از سیستم آبیاری قطرهای کمک بگیریم.
- اگر در حال آبیاری گل و گیاه منزلتان هستید و صدای زنگ تلفن یا در را شنیدید شیر آب را باز رها نکنید و بروید.
- تا جایی که میتوانید برای شستشو و آبیاری از آب آشامیدنی تصفیه شده استفاده نکنید. باغچهتان را در شب یا صبح زود آبیاری کنید تا از تبخیر آب جلوگیری شود.
- وقتی در آستانه بحران خشکسالی هستیم، استفاده از فوارههای تزیینی چندان عاقلانه نیست، مگر اینکه آب در سیستم بازیافت شود.
- همه ما به داشتن گل و گیاه علاقمندیم بهتر است گونهای از گل و گیاه را در منزل نگه داریم که کمتر به آبیاری نیاز دارد یا از سیستم آبیاری قطرهای کمک بگیریم.
- اگر در حال آبیاری گل و گیاه منزلتان هستید و صدای زنگ تلفن یا در را شنیدید شیر آب را باز رها نکنید و بروید.
- تا جایی که میتوانید برای شستشو و آبیاری از آب آشامیدنی تصفیه شده استفاده نکنید. باغچهتان را در شب یا صبح زود آبیاری کنید تا از تبخیر آب جلوگیری شود.
- وقتی در آستانه بحران خشکسالی هستیم، استفاده از فوارههای تزیینی چندان عاقلانه نیست، مگر اینکه آب در سیستم بازیافت شود.
- به لوله کشیها و وسایل مصرفکننده آب دقت کنید
- همه شیلنگها، اتصالات، شیرها و فلاشتانک را به صورت مداوم و مرتب کنترل کنید تا در صورت نشتی آنها را سریع تعمیر کنید.
- لولههای آب خانه و محل کار را عایقبندی کنید، عایقکاری لولههای گرم، روشی است که هدر رفتن آب را قبل از خروج آب گرم، کم میکند.
- لولههای آب گرم را عایقبندی کنید تا برای رسیدن آب گرم به شیر آب لازم نباشد آن را بی دلیل باز بگذارید.
-
- هرازگاهی سالم بودن لوله کشی ساختمانتان را امتحان کنید. تمام شیرهای آب را ببندید و بعد کنتور را کنترل کنید. اگر همه شیرهای آب بسته است و کنتور هنوز کار میکند دلیل اتلاف آب از لولههای داخل ساختمان است که در نتیجه آن مقدار زیادی آب به هدر میرود و صورتحساب آببهای شما را افزایش میدهد.
- از همان دوران کودکی صرفهجویی در مصرف آب را به کودکانتان بیاموزید.
- سعی کنید از خریدن اسباب بازیهایی که باعث مصرف آب میشوند خودداری کنید.
- اگر متوجه شکستگی لوله و باز بودن لولهها در مسیر رفت و آمدنتان یا هر گونه هدر رفتن آب در هر جا شدید سریع شماره ۱۲۲ را بگیرید و به مرکز ارتباطات مردمی آب و فاضلاب خبر دهید.
- راههای ساده صرفهجویی در مصرف آب
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 پیام تسلیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی درگذشت فریدون داوری شاعر آئینی و انقلابی
- 2 پذیرش ۴۹۰ دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد طی امسال
- 3 نقش میدان گازی مختار بویراحمد در رفع چالش ناترازی انرژی
- 4 پذیرش بیش از دوهزار دانشجو در دانشگاه آزاد یاسوج طی سال تحصیلی جدید
- 5 تدوین برنامه توسعه و پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد
- 6 باند مالخران در دام پلیس کهگیلویه
- 7 کهگیلویه و بویراحمد تنها استان فاقد مجتمع فرهنگی کودک و نوجوان
- 8 تخریب ۵۰۹ فقره ساختوساز غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد
- معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- «نادر منتظریان» در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- رونمایی از ۱۲ کتاب جدید در شهرستان کهگیلویه/ از«آیین آزادگی» تا«سلطه نمادین علیه زنان» و «دلنوشتههای جادهای استان»
- استاندار: زیرساخت های حفاظت از جنگل های کهگیلویه وبویراحمد افزایش یابد
- طرح کاهش تعرفه واردات خودرو در صحن مجلس
- فرماندار دنا: مدیران خسته و بینظم را محترمانه بدرقه میکنیم
- غبارروبی گلزار شهدای گمنام گچساران به مناسبت هفته بسیج/ تصاویر
- تشریح بیمه "زنان خانهدار و دختران" از زبان سرپرست تامین اجتماعی گچساران
- پیشرفت ۸۰ درصدی پروژه ایمن سازی و رفع نقاط حادثه خیز سپیدار - بنستان محور یاسوج - دهدشت
- مارگون با ۷۰ برنامه به استقبال هفته بسیج میرود/ جزییات
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!