بناهای تاریخی قلعه عزیزی، امامزاده علی (ع) و حمام کهیار مرمت شدند

بناهای تاریخی قلعه عزیزی، امامزاده علی (ع) و حمام کهیار مرمت شدند

بافت تاریخی دهدشت شامل 2 هزار خانه، سه مسجد، سه حمام، هفت امامزاده، کاروانسرا و بازار بزرگ است.

به گزرش افتونیوز، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: 35 بنای تاریخی این استان از سال 1392 تاکنون با 20 میلیارد و 360 میلیون ریال مرمت و ساماندهی شده است.

محمود باقری افزود: از این تعداد 16 بنای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد با اعتبار هفت میلیارد و 300 میلیون ریال در سال 1396 مرمت شده است. وی بیان کرد: محوطه امامزاده علی (ع)، کاروان سرای و حمام کهیار و قلعه عزیزی از مهمترین بناهای تاریخی مرمت شده در پنج سال گذشته بوده که ساماندهی آنها تکمیل شده است. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: عملیات مرمت 12 اثر تاریخی در شهرستان‌های کهگیلویه و چرام، باشت و دنا هم اکنون در حال اجراست. باقری اظهار داشت: ساماندهی بافت تاریخی دهدشت با 2 میلیارد ریال اعتبار مهمترین این طرح‌هاست. شهر تاریخی دهدشت که در اسناد تاریخی بلاد شاپور نام دارد به عنوان بزرگترین بنای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد محسوب می‌شود. بافت قدیمی دهدشت در گذشته دور با 45 هکتار وسعت یکی از بزرگترین بافت‌های تاریخی کشور محسوب می‌شد و در سال 1364 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت تاریخی رسید. بافت تاریخی دهدشت شامل 2 هزار خانه، سه مسجد، سه حمام، هفت امامزاده، کاروانسرا و بازار بزرگ است. در ضلع غربی بافت تاریخی دهدشت کاروانسرایی به‌جا مانده از عصر طلایی صفویه وجود دارد. این بنا دارای 37 حجره و 30 ایوان در جلوی حجره‌ها بوده که دور تا دور حیاط بنا شده‌اند. چهار ایوان بزرگ در چهار گوشه آن به شکل متقارن وجود دارد که هر ایوان به سه یا چهار حجره راه دارد و این کاروانسرا محل بیتوته بازرگانان آن روزگار بوده است. پل تاریخی بریم، قلعه چرام و پل پاتاوه از دیگر بناهای تاریخی در دست مرمت است. وی اظهار داشت: مرمت 12 بنای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد با پنج میلیارد و 800 میلیون ریال اعتبار با مشارکت بخش خصوصی اجرا می‌شود. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اهمیت بناهای تاریخی به عنوان میراث ارزشمند گذشته که می‌تواند باعث جذب هزاران گردشگر و رونق اقتصادی شود گفت: حفاظت از بناهای تاریخی در اولویت برنامه‌های دولت دوازدهم است. وی ابراز داشت: 500 بنای تاریخی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که برای مرمت آنان سالیانه حداقل 60 میلیارد ریال اعتبار نیاز است. وی گفت: تاکنون 731 اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی این استان در فهرست آثار ملی ثبت شده است. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد:61 آسیاب، 50 خانه تاریخی،40 قلعه،40 آب انبار،23 بقعه متبرکه، 19 گورستان، 17 استودان، 13 پل، 13 بافت تاریخی، پنج حمام، پنج مسجد و سه کاروانسرای این استان در فهرست آثار ملی قرار دارد. باقری عنوان کرد: ثبت ملی و گرفتن اعتبار برای مرمت و تعیین حریم پیشگیری از تعرض سودجویان از دیگر برنامه‌های میراث فرهنگی برای صیانت از بناهای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد است. وی بیان کرد: نقوش برجسته تنگ سولک در بهمئی، آثار سنگی چین لوداب، شهر سنگی دلی یاسیر کهگیلویه، قلعه کی نصیر بهادر بویراحمد، قلعه رئیسی کهگیلویه و دو گور دو پا در باشت از جمله بناهای تاریخی مهم ثبت ملی شده این استان است.

کلمات کلیدی



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 2 نظر

  • 1 حسن 1397/6/17 14:49:28

    ضمنا لازم میدانم به شما گوشزد کنم که اطلاعات خود را به عنوان کسی که سکاندار میراث فرهنگی استان در حوزه بلاد شاپور دهدشت می باشد کمی بالا ببرید...وجود 2000 خانه در بافت تاریخی دهدشت را شما درکجا دیده یا خوانده اید......متاسفم که اطلاعات شما بعنوان مدیر کل دستگاه میراث فرهنگی وگردشگری استان از اطلاعات بقالیهای شهر ما دهدشت هم کمتر است.لطفا آمار کذایی وکذب تحویل هم استانیهای عزیزمان ندهید..

    پاسخ
  • 2 حسن 1397/6/17 14:40:6

    جناب آقای باقری : در طول دوره خدمت 5 ساله شما در پست مدیریت میراث فرهنگی وگردشگری استان لطمات وصدمات زیادی به دلیل سوء مدیریت شما به پیکره گردشگری ومیراث فرهنگی استان وارد گردیده است . ،تخریب کامل امامزاده بابا احمد در شهرستان بهمئی که از جمله بناهای شاخص وکمتر باقی مانده از دوره سلجوقی در این استان می باشد ووضعیت بلاد شاپور دهدشت که مامن معتادان وخلافکاران گردیده است وهمچنین وضعیت گردشگری استان که رکود آمار بازدید کنندگان گویای این ادعاست در کارنامه 5 ساله جنابعالی به چشم می خورد.در بحث تسهیلات خوداشتغال زایی صنایع دستی وامهایی که بنا به سفارش جنابعالی به نورچشمیها پرداخت گردیده اند نیز قابل اشاره است.سوال این است که آیا با چنین وضعیت اسفباری که حتی کارکنان سازمان شما نیز از دست شما ناراضی وشاکی هستند ماندن شما در این پست حساس وکلیدی استان صحیح است. میز وصندلی اداری ارث پدری هیچکس نیست ولی افسوس که کار خود میکنی و زحمت ما میداری.

    پاسخ
سایر اخبار
برگزدیدها