-
به بهانه روز جهانی آگاهی از اتیسم
لیلا حسینی -
اهمیت کتاب و کتابخوانی
سیدکاظم فاضل -
همبستگی ملی اکسیر نجات بخش، حیات آفرین و تجربه موفق ایران زمین
سید علی حمیدهکیش -
مردم تغییر می خواستند، نه معامله !
محمود منطقیان -
سیری در سروده های حسن دمساز
سیدکاظم فاضل -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روپوش آبی قدیمی
علی ضامنی پور -
هشت مارس و جامعه مردسالار ایران
یادداشت مخاطبان -
جهانبانو؛ گوهری نایاب که فروغ امید را در دلها میافروخت
سهیلا نیکاقبالی
19 شهریور سالروز عروج ملکوتی آیت الله طالقانی

دکتر علی کامرانی مقدم به بهانه ۱۹ شهریور سالروز عروج ملکوتی آیت الله طالقانی به این سایت خبری ارسال کردند که عینا منتشر می شود.
آیت الله سید محمود طالقانی ( متولد سال۱۲۸۹ خورشیدی متوفی۱۹ شهریور۱۳۵۸) بدون شک از چهره های سیاسی- مذهبی تاریخ معاصر ایران است.شخصیتی که ترکیبی از معنویت،اخلاق،سیاست، اسلام خواهی ، دموکراسی طلبی ، قرآن پژوهی، مبارزه ،عشق هنر سازماندهی و کار تشکیلاتی [هرکدام در ظرف زمانی و مکانی خود]و در یک کلمه« نواندیشی دینی بود».
طالقانی در زمره قرآن گرایان و قران پژوهانی بود که تلاش می نمود همن گونه که قران را به عرصه زندگی و عمل سیاسی بر می گرداند،قرآن را مبنای عمل و رفتار سیاسی خود قرار دهد. و عمل سیاسی اجتماعی خود را با مرجعیت این کتاب و کلام الهی تفسیر وتبین نماید.او تفسیری سیاسی از دین و نگاهی دینی به سیاست داشت .همان راهی را که سید جمال اسدابادی در تاریخ معاصر اغاز کرد و امثال مدرس و کمی بعدتر حضرت امام خمینی ، مهندس بازرگان ،دکتر شریعتی، استاد مطهری، دکتر بهشتی و….ان را ادامه دادند. به تعبیری ایت الله طالقانی این راه را در گفتار و نوشتار (اندیشه) و در رفتار و کردار (شخصیت خویش) به جامعه ارائه نمود. او همچون همفکرانش راهی سوم را برای جامعه ایرانی- شیعی با ماهیت«روشنفکری دینی» برگزید و با این نگاه به تحلیل وضعیت دینی و سیاسی ایران پرداخت.او عقل گرا و علمگرایی است که هرچند علم را عامل آگاهی بخش مهمی می داند اما همواره بر این باور بود که علم به تنهایی توانایی هدایت بشر را ندارد.و این هدایت دین است که عقل فطری را مستقیم می دارد و آثار خیر و شر را می نمایند.
طالقانی قرآن را دانش مبنا و متن و معیار می داند،معیاری که همه امور زندگی بدان ارجاع و از ان می جوشد.طالقانی در تفسیر«پرتوی از قران» با روش شناسی خاص خودش در کسب راههای هدایت جامعه اسلامی از طریق قران بود. او روشنفکری مبارز و سیاست مداری شجاع و روشن بین بود که قران پژوهشی اش مانع توجه او به سایر امور پیرامونی نگردید.به عنوان مثال:طالقانی در اعتراض به اقدام کشف رضاه شاه قویا” وارد عرصه مبارزه سیاسی شد ودر سال ۱۳۱۸خورشیدی به همین دلیلی سه ماه زندانی را متحمل گردید.در دوره پهلوی دوم فعالیت سیاسی اجتماعی خود را در چارچوب«انجمن کانون اسلام» تحت ریاست خود پیگیری کرد.هدف اصلی او و انجمن اش که دینداران نواندیش همچون مهدی بازرگان و یدالله سحابی با او همکاری داشته اند ارائه اسلام به مثابه ذهنی سازگار با نوگرایی و علم زدودن خرافات رایج از چهره مذهب بود.
طالقانی بعد از کودتای آمریکایی- انگلیسی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ بر علیه دولت ملی دکتر مصدق ، به فعالیت در نهضت مقاومت ملی پرداخت و در سال ۱۳۳۹ عضو هیات موسس جبهه ملی دوم بود.در کنگره ۱۳۴۱ خورشیدی به عضویت در شورای مرکزی جبهه ملی انتخاب گردید.کمی بعدتر به عنوان یکی ازموسسین جبهه ازادی ملی ایران(طیف مذهبی جبهه ملی) در کنار دوستان به وجود اورد.مردم گرایی و دفاع از حقیقت ایت الله طالقانی محدود و مختص به متدینین و شیعیان نبود .در زندان ستم شاهی بارها بر سر بازجوهای ساواک فریاد بر می اورد: چرا جوانان عدالتخواه این سرزمین را به بهانه مارکسیست بودن شکنجه می کنید و این در حالی بود که اوهرگز برای مارکسیست اصالتی قائل نبود. اما بر این باور بود که مارکسیست ها انسان های این سرزمین هستند و باید به انسانیت انها توجه داشت.و نحوه فکر کردن مقوله ای است گذرا.
طالقانی با حفظ اصول پدر همه گروهها بود و در طول حیات مبارکش مبلغ جامعه توحیدی بدون حذف نیرو بود او نماد تعامل با همه گروهها جامعه اعم از جامعه روحانیت مبارز ، نهضت ملی ازادی ایرن، جبهه ملی و حتی مارکسیست ها بود.
طالقانی پس ازانقلاب شکوهمند اسلامی بر ان شد تا انقلاب را با ارزش های الهی انسانی مترقی یانه ای که سالها در راه ان پژوهش علمی و مبارزه عملی کرده بود متصف سازد و در جایگاههای ریاست شورای انقلاب اسلامی ، عضو مجلس خبرگان قانون اساسی و امام جمعه تهران تمام هم خویش را به کار گرفت تا این ارزش هارا به منصه ظهور و بروز رساند.فعالیت های سیاسی اجتماعی او هرگز باعث نگردید تا از سیاست خارجی غفلت نماید و همواره از نهضت های ضد استعماری و استقلال طلبانه حمایت می نمود و به مبارزان حق طلبانه فلسطین اهتمام ویژه داشت.
دکتر علی کامرانی فعال سیاسی و اجتماعی و کاندید اصلاحطلبان کهگیلویه بزرگ درانتخابات مجلس شورای اسلامی
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 اسکان بیش از ۱۲ هزار نفر در ستادهای اسکان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
- 2 مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد
- 3 انفجار یک منزل مسکونی در یاسوج
- 4 توزیع گوشت قربانی با عنوان میهمانی مادر در گچساران
- 5 تاکید جدی استاندار بر حمایت از متقاضییان سرمایه گذار در بخش کشاورزی
- 6 میزان مصرف گاز در کهگیلویه وبویراحمد رو به افزایش است
- 7 رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج: شایعترین نوع سرطان در استان سرطان سینه است
- 8 کتاب تصویری «پلنگ ایرانی در دنا» رونمایی شد
-
بودجه شهرداری یاسوج در ۱۴۰۴ به ۳ هزار میلیارد تومان می رسد
-
سرپرست دفتر ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه یاسوج منصوب شد
-
فریدون داوری شعر لری را متحول کرد
-
انتقاد امام جمعه موقت قلعهرئیسی از هلال احمر و میراث فرهنگی
-
تا دیر نشده، از دختران هندبال ایران و ملی پوشان زن هندبالیست هم استانی حمایت کنیم/+جزئیات
-
ماجرای قطع درختان در «میرغضب» بویراحمد چه بود؟
-
تصاویر خیال انگیز و زیبا از «کوهگل» دنا
-
محکومیت ۸۲۱ پرونده تخلف حوزه بهداشت، دارو و درمان در کهگیلویه و بویراحمد
-
اختصاص ۶۰ میلیارد تومان برای ورزشگاه ۱۵ هزار نفری یاسوج
-
جشن نوروزگاه در یاسوج برگزار شد(+تصاویر)
نظرات ارسالی 1 نظر
درود بر دکتر کامرانی
پاسخ