-
"فریدون داوری" شاعر عشق و حماسه
ایرج اقبال فر
-
فریدون داوری در چهار پرده
فضلالله یاری
-
کوچ ابد مرد ادب ایل و فریدون فرهنگ
سید غلام بلادی
-
یاسوج؛ شهری که شیخ شاخصش پیشهزن بود!
محمد مختاری
-
جزای نیکی جز نیکی نیست
جبار چراغک
-
زیبایی بر بستر فاجعه
سید غلام بلادی
-
«لذت وقیح»
امراله نصرالهی
-
زنان و دولت چهاردهم
سیده فرزانه آرامش
-
شاقول اصلی در ماجرای قتل دکتر داوودی
فضلالله یاری
-
در این محنتسرا نابههنجاران و کج روان بزرگ شمرده شدهاند
پریچهر زعیمی
راهکارهای پیشگیری از مسمومیت با گاز CO
مدیر دارو معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: نصب آشکارگر گاز مونوکسید کربن دارای حساسیت به مقادیر کم گاز از خود و خانواده هایتان محافظت نمائید.
به گزارش افتونیوز، علی اکبر حکمتی با اشاره به راهکارهای پیشگیری از مسمومیت با گاز CO، اظهار کرد: مسمومیت با گاز مونوکسید کربن موضوعی است که عامه مردم درباره آن اطلاع خیلی کمی دارند. نه تنها این گاز منجر به مرگ و میر و ایجاد ضایعات عصبی پایدار در درازمدت میشود. تمامی افراد در معرض خطر قرار دارند ولی کودکان، زنان باردار و سالمندان جزوگروه آسیب پذیر و در معرض خطر بیشتری با منواکسید کربن هستند و علایم مسمومیت در آنها سریع و با شدت بیشتری ایجاد میشود. همچنین غلظت گاز منواکسید کربن در فضای اتاق در ایجاد مسمومیت بسیار موثر است.
مدیر دارو معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به راهکارهای جلوگیری از مسمومیت با گاز CO، افزود: اول؛ استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد در پیشگیری از این مسمومیت از اهمیت بالایی برخوردار است و بخاریهای بدون دودکش به هیچ عنوان از تولید گاز CO جلوگیری نمیکند. دوم؛ دقت و توجه به داغ بودن دودکش نیز بهترین آزمایش سلامت دودکش است. اگر لوله دودکش بخاری شما سرد است دلیل آن خارج نشدن محصولات احتراق وگازهای سمی ازدودکش است دراین صورت باید ضمن رفع نقص، به طور موقت با بازکردن قسمتی ازدریا پنجرهتهویه درمحیط ایجاد نمائید. سوم؛ رنگ شعله بخاری و وسایل پخت و پز باید آبی باشد، چنانچه رنگ شعله قرمز، زرد و یا نارنجی باشد، حتماً نقص در سوخت رسانی وکمبود اکسیژن در محیط است که سریعاً باید تعمیر و سوخت رسانی شود. اگر رنگ شعله بخاری آبی نباشد ممکن است هوای کافی به بخاری نرسیده وتولید گاز منواکسید کربن کند. چهارم؛ در صورت استفاده از وسایل گرمایشی مانند بخاری و شومینه، نباید تمامی روزنههای جریان هوا در منزل و به ویژه اتاق خواب مسدود شود. آیا از یک بیماری و یا درد نامشخص مثل خستگی و کوفتگی، دردهای عضلانی، مشکلات گوارشی، رخوت، سرگیجه، سردرد و ... رنج میبرید؟ به پزشک خود مراجعه کنید و تست کربوکسی هموگلوبین بدهید، بی درنگ از خانهتان بیرون بروید، مادامی که مونوکسید کربن در خون شما کاهش نیافته جایی نروید و از جای خود بلند نشوید.
پنجم؛ از نصب آبگرمکن در حمام، روشن کردن شعلههای اجاق گاز در آشپزخانه جهت گرم نگه داشتن محیط داخل خانه، جدا خودداری کرد. ششم؛ از به کار بردن وسایل گرمایشی بدون نصب دودکش ویا دارای نقص دردودکش جدا خودداری کنید -. هفتم؛ هروسیله گازسوز باید دارای یک دودکش مستقل ومنتهی به فضای بیرون باشد.
هشتم؛ هیچگاه از چراغ یا بخاری نفتی یا گازی که فاقد دودکش است، درون خانه، به خصوص هنگام خواب استفاده نکنید. نهم؛ درون خانه، به خصوص در محل خوابتان دستگاه هشدار مونوکسید کربن نصب کنید. دهم؛ تعمیر یا نصب وسایل گرمایشی توسط افراد بی تجربه باعث ایجاد خطر میشود.
علائم مسمومیت با گاز منواکسید کربن: علائم مسمومیت با منواکسید کربن میتواند طیف وسیعی از علائم را شامل شود که در بیماریهای مختلفی دیده میشود. متاسفانه بسیاری از این علائم شبیه به علائم سرماخوردگی است و اکثر افراد فکر میکنند به دلیل سردی هوا دچار سرماخوردگی شدهاند. سعی در خوابیدن میکنند.
حکمتی ادامه داد: ابتلای تمام افراد خانواده به علایمی شبیه به آنفلوآنزا، بروز مسمومیت در افراد را نشان میدهد. ۱ – سردرد، 2 - ضعف جسمانی، 3 - سرگیجه و بی قراری، 4 - تهوع و استفراغ، 5 - خمیازه کشیدن بیش از حد، 6 – کاهش دید از علایم عمومی مسمومیتها هستند، 7 – حالت خواب آلودگی شدید، کسلی، خستگی و کاهش قدرت عضلانی از جمله علایم اولیه مسمومیت در افراد به شمار میروند. چنانچه افراد در این مرحله متوجه چنین علایمی شدند، با خارج شدن از فضای آلوده میتوانند از پیشرفت مسمومیت پیشگیری کنند. علائم مراحل پایانی و نزدیک به مرگ: کبودی دست، دور لبها و نوک انگشتان از علایم پایانی مسمومیت با گاز CO به شمار میروند که در نهایت فرد دچار تنگی نفس شده و فوت میکند.
وی به نحوه برخورد با افراد مسموم شده با گاز منواکسید کربن اشاره کرد و گفت: فرد مسموم را از محیط آلوده به هوای آزاد منتقل کنید. دوم، یقه پیراهن و کمربند و لباسهای تنگ افراد مسموم را باز کنید. سوم، درصورت امکان اکسیژن دهی به فرد مسموم شده. چهارم؛ باز نگه داشتن راههای هوایی و تماس با اورژانس ۱۱5 در مراحل بعدی درمانی باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیر دارو معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد توصیه کرد: مهمترین چیز این است که شما خود و خانوادهتان را میتوانید در مقابل خطرات ناشی از مسمومیت با مونوکسید کربن با تهیه آشکارگر گاز مونوکسید کربن دارای حساسیت به مقادیر کم گاز محافظت نمائید. اگر شما یک آشکارگر نصب نمائید حداقل مطمئن خواهید شد که تمام کارهای لازمه جهت حفظ سلامتی تاان را انجام دادهاید.
وی تاکید کرد: به یاد داشته باشید که در صورت مسمومیت با گاز CO خارج کردن افراد مصدوم از محیط آلوده، قرار گرفتن در محیط باز از مهمترین اقدامات پیشگیرانه محسوب میشود.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 پیام تسلیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی درگذشت فریدون داوری شاعر آئینی و انقلابی
- 2 پذیرش ۴۹۰ دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد طی امسال
- 3 نقش میدان گازی مختار بویراحمد در رفع چالش ناترازی انرژی
- 4 پذیرش بیش از دوهزار دانشجو در دانشگاه آزاد یاسوج طی سال تحصیلی جدید
- 5 تدوین برنامه توسعه و پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد
- 6 باند مالخران در دام پلیس کهگیلویه
- 7 کهگیلویه و بویراحمد تنها استان فاقد مجتمع فرهنگی کودک و نوجوان
- 8 تخریب ۵۰۹ فقره ساختوساز غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد
- مکاتبه تاجگردون با وزیر دادگستری درباره قوانین قاچاق و تعزیرات
- لایحه موضوع دوتابعیتی فرزندان مسئولین چیست؟!/ دلایل تاجگردون برای رای منفی به این طرح
- پیام تسلیت دبیر هیات دولت در پی درگذشت شاعر هماستانی
- پیام تسلیت استاندار اسبق استان های لرستان و کهگیلویه و بویراحمد در پی درگذشت استاد فریدون داوری
- موفقیت خبرنگار کهگیلویه و بویراحمدی در جشنواره رسانه ای بانوان کشور
- انتصاب معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش گچساران+ جزییات
- معاون بیمهای تامین اجتماعی گچساران منصوب شد+ حکم
- پیام تسلیت استاندار در پی درگذشت شاعر هماستانی
- معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- «نادر منتظریان» در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!